Négy gólt rúgott odahaza az újoncnak a Mol Fehérvár

A mérkőzésről tudósít: ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)A mérkőzésről tudósít: ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 17:50
null
Elbukott az idénynyitón a fehér mezes Kaposvár (Fotó: Török Attila)
A Mol Fehérvár FC hazai pályán 4–2-re legyőzte az újonc Kaposvári Rákóczi FC-t a labdarúgó NB I új idényének 1. fordulójában.


LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 2880 néző. Vezette: Solymosi
Gólszerző: Futács (5., 61.), Hodzic (15., 40.), ill. Ádám (7., 45+2.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Néhány nappal ezelőtt még ember nem volt Székesfehérváron, akinek megfordult volna a fejében: a Mol Fehérvár FC úgy várja a Kaposvári Rákóczi elleni bajnokit, hogy már nem lesz versenyben a nemzetközi porondon.

Csütörtökön azonban megtörtént, amire senki sem számított, a Vaduz hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte az első meccsen 1–0-ra nyerő Vidit, így a liechtensteini együttes készülhet az Eintracht Frankfurt elleni, harmadik körös Európa-liga-párharcra. Lehet azzal jönni, hogy a futball azért is szép, mert nem kell sokat várni a javításra, csakhogy ez így nem teljesen igaz. Azt ugyanis a fehérvári klubnál is tudják, a Rákóczi legyőzése nem feledtet semmit, pláne nem azt a pofont, amely egy svájci második ligás csapattól érkezett. Marko Nikolics vezetőedző edzői pályájának legnagyobb kudarcaként említette a Vaduz elleni vereséget, és nem titkolta azt sem, hogy változtatásra van szükség.

Hogy ez pontosan mit takar, arra talán az elkövetkezendő hetek adják meg a választ, mindenesetre a 40 esztendős szakember hét helyen is változtatott a Vaduz ellen játszó kezdő tizenegyen – csak Kovácsik Ádám, Juhász Roland, Pátkai Máté és Loic Nego maradt meg hírmondónak.

Nem tudjuk, a Kaposvár edzőjének, Waltner Róbertnek a kezdés előtt bevillant-e, hogy amikor a Rákóczi legutóbb NB I-es volt (a 2013–2014-es idényben), a DVSC otthonában 7–1-es vereséggel indított.

Ráadásul annak a meccsnek a hatszoros válogatott támadó még játékosként volt a részese. Mindenesetre a 41 esztendős szakember nem akármilyen bravúrt ért el azzal, hogy csapatát két év alatt az NB III-ból az élvonalba vezette: maradjunk annyiban, egy esetleges megkapaszkodás a legjobbak között újabb aranyéremmel érne fel.

A láthatóan bizonyítani akaró hazai labdarúgók azonnal nyomás alá helyezték az ellenfelüket, és Futács Márkó révén már az 5. percben megszerezték a vezetést. Az előnyüknek két percig sem örülhettek a hazaiak, egy jól láthatóan begyakorolt sarokrúgás után ugyanis a vendégek egyenlítettek. Hamar kiderült, a vendégeknek bőven van még mit tanulniuk az első osztályban, mert ha olyan helyezkedési hibát követnek el, mint tették a második hazai gólt megelőző támadásnál, akkor bizony meglehetősen gyakran kell majd a középkezdést gyakorolniuk.

Futács duplázott a Kaposvár ellen (Fotó: Török Attila)
Futács duplázott a Kaposvár ellen (Fotó: Török Attila)


Ezt követően némileg leült a mérkőzés, a hazaiak visszavettek az iramból, a játékrész hajrájában azonban Armin Hodzic megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját – és úgy tűnt, a Mol Fehérvár FC megnyugtató előnnyel mehet a szünetre. A játékrész hosszabbításában azonban Ádám Martin ismét betalált, és bár a hazai labdarúgók lest reklamáltak, nekünk úgy tűnt, a kaposvári támadó szabályos gólt szerzett.

A fordulást követően is jobbára a Mol Fehérvár próbálkozott, és annak ellenére volt néhány ígéretes lehetősége, hogy a Rákóczi megpróbált sokat futva, kulturáltan futballozni. A vendégek edzője, Waltner Róbert joggal bosszankodott több alkalommal is, mert játékosai nem a megfelelő pozíciót vették fel, rendre „úton” voltak, ezért többnyire csak loholtak a fehérváriak után. Armin Hodzic lövésénél Pogacsics Krisztián bravúrral védett, majd Nagy Richárd remek passzánál Csiki Norbert centiméterekkel maradt le a kapu torkában – az ellentámadásnál pedig Futács Márkó 4–2-re módosította az állást.

Közel járt a támadó a harmadik gól megszerzéséhez is, ám ziccerben hibázott, majd Nagy Krisztián lehetett hálás a játékvezetőnek, amiért a Kovács István elleni szabálytalanság után is a pályán maradhatott.

A hajrában 4–3-ra éppúgy módosulhatott volna az eredmény, mint 5–2-re, több gól azonban már nem született. A Mol Fehérvár FC tulajdonképpen magabiztosan nyerte meg a mérkőzést, de az újonc Kaposvárnak is van mire építenie a folytatásban.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2019–2020, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 3., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda Master Good–Paksi FC 1–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepBogár Gergő
2128
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE 1–0
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József 2245
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–3
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Vad II István
2707
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd 2–1Miskolc, DVTK StadionBognár Tamás
6139
Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Solymosi Péter
2880
A Ferencvárosi TC–Debreceni VSC mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 1 1 4–2 +2 3
2. Puskás Akadémia FC 1 1 3–1 +2 3
3. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
4. Mezőkövesd Zsóry FC 1 1 1–0 +1 3
Kisvárda 1 1 1–0 +1 3
6. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
Debreceni VSC 0 0–0 0 0
8. Budapest Honvéd 1 1 1–2 –1 0
9. Zalaegerszegi TE FC 1 1 0–1 –1 0
Paksi FC 1 1 0–1 –1 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 1 1 2–4 –2 0
12. Újpest FC 1 1 1–3 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik