NB I: Megújulásra volt szükségem, erre legjobb hely a Fradi – Amer Gojak

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.09.21. 07:19
null
Amer Gojak megkedvelte Budapestet (Fotó: Török Attila)
Az átigazolási időszak utolsó napján csatlakozott a Ferencváros keretéhez Amer Gojak, 33-szoros bosnyák válogatott középpályás.


– Kivel van egy szobában a bosnyák válogatottnál?
– Dario Saric a szobatársam, a Palermo futballistája – mondta lapunknak Amer Gojak, a Ferencváros bosnyák válogatott középpályása, aki a Montenegró és Románia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készül.

– Hogyhogy nem valamelyik ferencvárosi társával? Kis túlzással a fél Fradi ott van, önön kívül – Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Muhamed Besic is meghívót kapotta bosnyák kapitánytól...
– Remélhetőleg nem véletlenül vagyunk itt! Jó formában, önbizalommal telve érkeztünk a válogatotthoz, jó érzés volt, hogy a kapitány mind a négyünkre számít. Furcsa volt, hogy miután elköszöntünk a Népligetben, nem sokkal később a válogatott edzőtáborában újra találkoztunk. Ami a Nemzetek Ligája-csoportunkat illeti: saját kezünkben van a sorsunk, mindent megteszünk, hogy megőrizzük az első helyet, Montenegró, Finnország és Románia sem könnyű ellenfél. Mindenesetre jó jel, hogy négy kör után veretlenek vagyunk, ahogy a Ferencvárosnál, itt is megvan a kellő önbizalom a játékosokban.

Kérdezgették önöket a Trabzonspor és a Monaco elleni sikerről?
– Többen is gratuláltak és faggattak bennünket a győzelmekről. Különösen a Monaco idegenbeli legyőzését tartják nagy meglepetésnek, van visszhangja Európában a sikereinknek.

– Ami a Ferencvárost illeti, a hétvégén megszerezte első gólját a csapatban,
a Bicskén kettő nullára megnyert Magyar Kupa-találkozón lőtt gólt. Milyen érzés volt?

– Gólt szerezni mindig jó, még edzésen is. Egy játékosnak fontos, hogy új klubjában minél hamarabb átessen a tűzkeresztségen, különösen ha támadóról, középpályásról van szó. Örültem, hogy a gólommal segítettem a csapatot, és a Magyar Kupában is jó eredményt értünk el.

– Hét évet töltött a Dinamo Zagreb együttesében, az elmúlt években többször is pályára lépett a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn: miért döntött a nyáron a váltás mellett?
– Mindenképpen szerettem volna klubot és országot is váltani. Megújulásra volt szükségem, és a Ferencvárosnál jobb helyre nem is kerülhettem volna. Több mint kétszáz tétmérkőzést játszottam a zágrábiak színében, új impulzusokra volt szükségem. A Ferencváros elleni ütközetek sosem voltak könnyűek, talán a budapesti négy nullás sikerünk volt a legegyértelműbb...

– Megkedvelte Budapestet?
– Csodás város. A válogatottnál a többiek már meséltek Magyarország szépségéről, és nem kellett csalódnom. A klubnál minden megvan a jó munkához, a Népligetben semmire sem lehet panaszunk, és a játékoskeretünk is kimagaslóan erős. A feleségemmel költöztem Budapestre, biztonságos és kényelmes város.

Mindig egy lépéssel az ellenfelek előtt szeretne járni a ferencvárosiak bosnyák játékosa, Amer Gojak (Fotó: Árvai Károly)
Mindig egy lépéssel az ellenfelek előtt szeretne járni a ferencvárosiak bosnyák játékosa, Amer Gojak (Fotó: Árvai Károly)

– Van viszonyítási alapja: a Ferencváros vagy a Dinamo Zagreb a jobb csapat?
– Ez nehéz kérdés. A Dinamo és a Fradi is nagyszerű klub, gazdag múlttal. Mindkettő hazája legnépszerűbb csapata, mindkettő toronymagasan vezeti hazája bajnokságát, és mindkettő szép sikereket ért el a nemzetközi porondon. A zágrábiak az idén a Bajnokok Ligájában szerepelnek, a Chelsea-t hazai pályán legyőzték, az AC Milantól idegenben kikaptak, míg mi az Európa-ligában próbálunk minél jobb eredményeket elérni. Nem tudom megmondani, melyik az erősebb együttes.

– A Fradira az El-ben legközelebb a szerb Crvena zvezda elleni ütközetek várnak, előbb Belgrádban, majd Budapesten. Mire számít, két meccs, hat pont?
– Egy biztos, mindkét találkozón győzelemre törünk, ám a csoportkörben minden megtörténhet. A Crvena zvezda eddig két vereségen van túl, de sokkal jobb annál, mint amit eddig mutatott. Két roppant kemény mérkőzés vár ránk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik