NB I: megelőzte Kassait, Solymosi büszke a rekordjára

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 14:07
null
Solymosi Péter büszke a rekordjára (Fotó: Tumbász Hédi)
Solymosi Péter büszke rá, hogy vasárnap ő lett minden idők legtöbb NB I-es labdarúgó-mérkőzésen közreműködő játékvezetője – írja az MTI.

 

„Nagyon szép szám, de nem gondolom, hogy ettől több vagy jobb bíró lennék. Mindenesetre nagyon örülök neki” – mondta az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a 48 éves Solymosi Péter, aki 1995-ben tette le a vizsgáját.

Solymosi arról is beszélt, hogy keserédes emlékű neki a 2002. április 10-én vezetett első élvonalbeli mérkőzése, mivel a találkozó egyetlen gólját az azóta elhunyt Zavadszky Gábor szerezte, míg a soproniak kispadján Simon Tibor ült, aki 13 nappal a meccs után halt meg.

„Talán kicsit sokat is beszélek a játékosokkal. Labdarúgóként megyei első osztályig jutottam, renitens típus voltam, valószínűleg ezért is értek szót a hasonló futballistákkal” – válaszolt a játékvezetési filozófiáját firtató kérdésre Solymosi, akiben nincs hiányérzet, hogy nem lett FIFA-bíró.

A szakács végzettségű sportember elárulta, ha befejezi bírói tevékenységét, szeretne visszatérni szakmájához, illetve a bírók utánpótlásképzésében is szerepet vállal.

Solymosinak a vasárnapi Diósgyőri VTK–Mol Fehérvár FC találkozó volt a 324. mérkőzése az NB I-ben, ezzel megelőzte az eddigi rekorder Kassai Viktort az örökrangsorban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik