NB I: magyar állampolgár lett az újonc brazil támadója

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.07. 12:53
null
Myke Bouard Ramos hamarosan újra az MTK színeiben léphet pályára (Fotó: Földi Imre)
Kedden letette a magyar állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos, az NB I-be feljutó MTK Budapest brazil labdarúgója – adta hírül a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

A 27 éves csatár 2013-ban érkezett Magyarországra, az MTK 2015-ben szerződtette az akkor még harmadosztályú Kisvárdától. A Brazíliában született játékos a 2018–2019-es évadban kölcsönben a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató al-Ittihad Kalbánál futballozott. Ramos sérülése után februárban tért vissza a kék-fehérekhez, akikkel májusban szerződést hosszabbított. A támadó pályafutása során 64 mérkőzésen játszott az NB I-ben, összesen 11 gólt szerzett.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, mert nagyon szeretem Magyarországot – idézi az mtkbudapest.hu Ramost, aki a Deák téri Polgármesteri hivatalban mondta el magyarul az esküt. – Szeretek itt élni, és itt találtam meg a magyar feleségemet. Fontosnak tartom, hogy minél jobban be tudjak illeszkedni, ezért minél többet próbálok magyarul beszélni. Hálás vagyok a páromnak és az ő családjának a sok segítségért, és különösen szeretném megköszönni az MTK-nak mindezt. Ez a klub segítette a karrieremet, az elmúlt időszakban mindenben partner volt, bízom abban, hogy a pályán a lehető legtöbbet visszaadhatok ebből.”

Ramos az MTK honlapjának magyarul nyilatkozott:



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik