NB I: Lehet, leadok 3-4 kilót és legközelebb én is pályára lépek – Zoran Zekic

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 07:20
null
Michael Boris és Zoran Zekic is a kihagyott helyzeteken bosszankodott (Fotó: Tumbász Hédi)
Gól nélküli döntetlent játszott egymással a DVTK és az MTK a labdarúgó NB I 25. fordulójában. A mérkőzés után a vezetőedzők értékeltek a sajtótájékoztatón. 

Zoran Zekic a következőket mondta a sereghajtó DVTK-nak egy pontot hozó találkozóról.

„Voltak nagyon jó periódusaink a mai mérkőzésen, ezáltal sok gólhelyzetet tudtunk kialakítani, viszont az utolsó húsz percben már inkább a hibák domináltak a játékunkban. Sok volt a rossz passzunk a középpályán és ezáltal az MTK kezére játszottunk, hiszen nagyon jól kontrázik, de most ellenfelünk is csak helyzetekig jutott. Ha vezetést szereztünk volna, az megnyugtatta volna a csapatot, ám ez ma hiányzott. Az MTK-ból jól felkészültünk, meglepetést nem okozott a pályán, mi azonban a megbeszéltekhez képest kevesebbszer forgattuk át a labdát az ellentétes oldalra, amikor letámadtak. Illetve a kontráikat sem védekeztük le jól. Az első félidei játékkal elégedett vagyok, a második félidőben Ivanovszkinak volt két hatalmas helyzete, ezeket be kell lőni a jövőben. A meccs utolsó szakaszában nem volt erőnk ahhoz, hogy végigvigyük a támadásainkat.

Elmondta, a megfelelő küzdőszellem most is megvolt, továbbra is hittel és bátorsággal kell játszaniuk. Fejben viszont erősebbnek kell lenniük, hogy gólokat szerezzenek, mert enélkül nem tudnak mérkőzést nyerni. Ugyanakkor biztos benne, az utolsó nyolc találkozón mindenki megtesz mindent, hogy a DVTK benn maradjon az NB I-ben. Hozzátette, miután ő is csatár volt, jól tudja, hogy a támadóknak néha minden összejön, csukott szemmel is gólt lőnek, máskor meg semmi. Náluk az utóbbi helyzet áll fent az utóbbi meccseken, ami sokba kerül.

„Drazsicsnak és Ivanovszkinak is sokat jelentene, ha betalálna, mert akkor átszakadna náluk egy gát, és minden könnyebb lenne. De lehet, hogy leadok három-négy kilót és legközelebb én is pályára lépek jegyezte meg viccesen.

Az NSO Tv arra kérdezett rá, milyen módszerekkel kívánja elérni a folytatásra, hogy a játékosok mentálisan erősebbek legyenek, az adódó helyzeteknél jobb döntést hozzanak a kiesés lehetősége miatt rájuk nehezedő nyomás alatt.

„Most lesz hét napunk a Honvéd elleni mérkőzésig, hogy fejben is megerősödjünk. A sűrű program miatt másképpen zajlottak az edzések, nem volt mindenre időnk. Valamint abban is bízom, hogy a sérülés után visszatérő futballistákkal tovább bővülnek a lehetőségeink, és ez ad egy löketet a többieknek is. Hadd tegyem hozzá, vannak olyan barátaim, akik reggel hatkor kelnek fel mindennap, nagyon kevés pénzért dolgoznak, vagy időnként fizetést sem kapnak. Ezért nem gondolom azt, hogy a foci mentális oldala olyan nehéz dolog lenne, vannak sokkal nehezebb és keményebb dolgok az életben. A labdarúgóknak az a feladatuk, hogy eljöjjenek az edzésre, ott meghallgassák, amit az edző mond, és azt megcsinálják a pályán.

Michael Boris, az MTK Budapest vezetőedzője így értékelt:

„Egyértelmű volt az elején, hogy a DVTK nyerni akar, nagyon jól támadtak le a mérkőzés első szakaszában. Az első húsz percben nem nagyon találtuk a megoldást, hosszú labdákkal próbálkoztak, a védőiknek is voltak veszélyes felíveléseik. Fél óra után feljavult a játékunk, Miovszkinak adódott egy nagy lehetősége, amellyel megszerezhettük volna a vezetést. A második félidőben sokkal jobban futballoztunk, és különösen a hajrában voltak olyan helyzeteink, amelyekkel eldönthettük volna a meccset, de be kell érnünk egy ponttal.

Hozzátette, az első félidőben kihagyott helyzetek, a kapufa ellenére sem gondolta, hogy ez visszaüthet. Nagyon jó fizikai állapotban vannak, ezért biztos volt benne, hogy a második félidőben is lesznek lehetőségeik. Amivel elégedetlen, az a meccs vége, amikor sorban jöttek a helyzetek, de egyiket sem sikerült belőni.

Kitért a DVSC elleni kupaösszecsapásra is, úgy fogalmazott, szerdáig muszáj újra jó állapotba kerülniük, hiszen tovább akarnak jutni, s a győzelmet nem fogják megkapni ajándékba. Bár a Debrecen az NB II-ben elveszítette a legutóbbi találkozóit, tisztában vannak azzal, hogy minőségi játékosokkal rendelkezik, Dzsudzsák Balázst külön meg is említette.

Az elmúlt napokbanMichael Boris neve felmerült a Schalke lehetséges vezetőedzői között. Az NSO Tv érdeklődésére a német tréner –aki korábban már dolgozott a Bundesliga-egylet U23-as együttesénél– így reagált a Kicker hírére:

„Nagyon megtisztelő, hogy szóba hoztak a klubbal, de megkeresés nem érkezett a Schalke részéről. Így nem is volt miről gondolkodni, vagy megerősíteni az MTK-t, hogy itt képzelem el a jövőmet és nem megyek vissza Németországba dolgozni.”

Mint ismert, azóta a Bundesliga utolsó helyén álló Schalke irányításátDimitriosz Grammozisz vette át.

NB I
25. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–MTK Budapest 0–0
Miskolc,
DVTK Stadion,zárt kapuk mögött. Vezette:Iványi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 25. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
MÁRCIUS 5., PÉNTEK
DVTK–MTK Budapest 0–0
Miskolc,DVTK StadionIványi Zoltán
MÁRCIUS 6., SZOMBAT
17.00:Paksi FC–Mezőkövesd(Tv: M4 Sport)
Paks,Paksi FC Stadion
19.30:Puskás Akadémia–Újpest FC(Tv. M4 Sport)
Felcsút,Pancho Aréna
MÁRCIUS 7., VASÁRNAP
16.00:Budapest Honvéd–Kisvárda(Tv: M4 Sport)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
18.00:ZTE FC–Ferencvárosi TC(Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna
20.00:Budafoki MTE–Mol Fehérvár FC(Tv: M4 Sport)
Budapest,Budafoki MTE Sporttelep
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC24176148–14+3457
2. Puskás Akadémia24133834–30+442
3. Mol Fehérvár24107748–30+1837
4. MTK Budapest2598835–33+235
5. Mezőkövesd2497827–29–234
6. Paksi FC2496948–45+333
7. Újpest FC24941131–49–1831
8. Kisvárda2487922–31–931
9. Budapest Honvéd24771037–36+128
10. Budafoki MTE24751229–44–1526
11. Zalaegerszegi TE24741340–45–525
12. Diósgyőri VTK25641528–41–1322
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik