Mesanovic 2017-ben a Bajnokok Ligájában is gólt szerzett (Fotó: AFP)

A héten a bosnyák sajtóban már megjelent a hír, hogy a 29 éves, válogatott csatár, Jasmin Mesanovic Magyarországra szerződhet, miután szerződést bontott az FK Sarajevóval. Arról azonban nem szóltak a hírek, melyik csapat szerződtetheti.

A Nemzeti Sport azóta megtudta, Mesanovic Kisvárdára szerződhet, még a héten bejelenthetik a szerződtetését a korábban Horvátországban, az NK Osijekben és Szlovéniában, az NK Mariborban is futballozó csatárnak. Érdekesség, hogy hét éve Mesanovic a Ferencvárosnál is szóba került, de végül nem szerződtették.

Mesanovic az előző idényben 34 tétmeccsen hat gólt és öt gólpasszt jegyzett az FK Sarajevóban, egyébként a bosnyák élvonalban pályafutása során 154 találkozón 49-szer volt eredményes. A Mariborban 2017-ben öt meccsen játszott a Bajnokok Ligájában is, a Szpartak Moszkva elleni 1–1-es döntetlen alkalmával gólt is szerzett. A bosnyák válogatottban egy meccsen lépett pályára, még 2011-ben, Lengyelország ellen.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Nagy Krisztián (Ajka), Németh Márk (Újpest FC), Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Jasmin Mesanovic (bosnyák, FK Sarajevo – Bosznia-Hercegovina, szabadon igazolható)
Távozók: Cornel Ene (román, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Fernando Viana (brazil, Újpest FC), Kovácsréti Márk (MTK Budapest), Mihai Minca (román, ?), Sassá (brazil, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –