Sokáig vezetett a Puskás, de egy pontot otthon tudott tartani a Kisvárda

BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 17:53
A Kisvárda 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Puskás Akadémiával a labdarúgó NB I 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Asani (balra) aktív volt az első félidőben, az előny azonban a Puskásnál volt ekkor (Fotó: Kovács Péter)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Asani (balra) aktív volt az első félidőben, az előny azonban a Puskásnál volt ekkor (Fotó: Kovács Péter) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 1–1
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2217 néző. Vezette: Pintér Cs.
Gólszerző: Mesanovic (87.), ill. Van Nieff (12.)

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A harmadik fordulóban összehozta a sorsolás az előző bajnokság első négy helyezettjét, egyben négy európai kupaindulónkat. Közülük Kisvárdán, a vasárnapi kánikulában az a két csapat találkozott, amely már elbúcsúzott az Európa-konferencialigától.

A házigazda kevésbé csalódottan, hiszen újoncként ment egy kört, és a norvég Molde FK ellen csütörtökön emelkedett hangulatban, győzelemmel zárta a(z összesítésben elveszített) párharcot. A Puskás Akadémia pedig nemcsak egy körrel hamarabb búcsúzott a portugál Vitória Guimaraes ellen, hanem a visszavágón két alapemberét, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is hosszabb időre elveszítette. Kisvárdán a már hetek óta hiányzó Ionut-Andrei Peteleu és Szlobodan Szimovics mellett a Molde ellen a kezdő tizenegybe szánt, ám a bemelegítés közben megsérülő Milos Vranjanin csatlakozott a sérültlistához.

Ahogy a Mezőkövesd ellen egy hete, ezúttal is meghozhatta volna a hatodik perc a vezető gólt a Kisvárdának, de a Jasir Asani szögletét követő Dominik Kovacic-lövést védte Tóth Balázs. Aztán egy perc múlva Ötvös Bence 17 méteres szabadrúgását is – alig kezdődött még el a meccs, a vendégek kapusa máris két bravúrnál tartott. A másik oldalon ellenben Hindrich Ottó nem tudta hárítani Yoëll van Nieff távoli, megpattanó lövését, így hiába kezdte jobban a meccset a házigazda, a felcsútiak kerültek korán előnybe. Lüktető volt a mérkőzés, és az első fél óra végén Tóth Balázs újabb lépést tett azért, hogy a végén övé legyen a mezőny legjobbja cím – Jasir Asani szabadrúgása után a sorfalról lepattanó labdával Matheus Leoni került nagy helyzetbe, de ő sem tudott túljárni a parádézó kapus eszén.

„A sebesség” – vágta rá Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője a találkozót felvezető televíziós csatorna kommentátorának arra a kérdésére, mi dönthet a meccsen. Nos, Kiss Tamás jelezte, hogy megfelel ennek a kritériumnak, hiszen szélsebesen szaladt el a jobb oldalon, s ez az akció egyszerre két nagy vendéghelyzetet hozott, de Sahab Zahedi lövése után Hindrich, majd Komáromi György ismétlését követően a léc mentette meg a Kisvárdát attól, hogy kétgólos hátrányba kerüljön a szünetre.

Kettős cserével reagált a kisvárdai szakmai stáb arra, hogy a második félidő első tíz percében sem vezettek eredményre a támadások. Beállt a Lengyelországból hazatérő, 2011 óta külföldön futballozó Vida Kristopher, akinek ez volt karrierje első NB I-es meccse. Jasmin Mesanovic személyében pedig Mario Ilievszki új támadótársat kapott, kettejüktől várhatták a hazaiak az egyenlítést.

Az utolsó negyedórára fordulva fokozta a nyomást a Kisvárda, de továbbra is szervezett vendégcsapattal találta szemben magát. Beállt a legutóbbi bajnokin egyaránt eredményes Bohdan Melnik és Driton Camaj is, sorra végezték el a szögleteket a hazaiak, de csak nem akart megszületni az egyenlítő gól, mert Tóth Balázs továbbra is magabiztosan uralta a kapu előtti területet.

Egészen a tizenegyedik kisvárdai szögletig, amely meghozta a megérdemelt egyenlítést, így nem szakadtak meg a sorozatok: a Puskás Akadémia kilencedik egymást követő idegenbeli bajnokiján is nyeretlen maradt, a Kisvárda pedig április 9. óta őrzi veretlenségét az NB I-ben. 1–1

ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
2. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
2. Kisvárda 3 1 2 7–5 +2 5
4. Kecskeméti TE 3 1 2 2–1 +1 5
5. Puskás Akadémia 3 1 1 1 3–2 +1 4
6. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–1 +1 4
7. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
8. Debreceni VSC 3 3 4–4 0 3
9. Vasas FC 3 3 3–3 0 3
10. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2
11. Mezőkövesd 3 1 2 3–6 –3 1
12. Budapest Honvéd 3 1 2 3–8 –5 1
NB I, 2022–23, 3. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 12., péntek
DVSC–Vasas FC 1–1Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
5665
Augusztus 13., szombat
Kecskemét–Mezőkövesd 1–0Kecskemét, Széktói Stadion Zierkelbach Péter
1719
Újpest FC–ZTE FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Vad II István
3219
Augusztus 14., vasárnap
Kisvárda–Puskás Akadémia 1–1Kisvárda, Várkerti Stadion Pintér Csaba
2217
Ferencvárosi TC–Mol Fehérvár FC 4–0 Budapest, Groupama Aréna Berke Balázs
9795
Budapest Honvéd–Paksi FC 3–3Budapest, Bozsik Aréna
Karakó Ferenc1500
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik