Kispesti öröm Kisvárdán (Fotó: Kovács Péter) – GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

 

LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Kisvárda Master Good–Budapest Honvéd 0–1 (N. Lukics 33. – 11-esből)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2452 néző. Vezette: Andó-Szabó

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Feladta a leckét a stábnak a hat kisvárdai futballista, aki a Mol Fehérvár elleni mérkőzésen (3–1) szerepeltetetthez képest szerdán bekerült a Pakson bevetett kezdő tizenegybe, és így is nyert a legutóbbi ezüstérmes, ugyancsak 3–1-re. A szakmai gárda azonban a jelek szerint kitartott eredeti elképzelése mellett, hogy hármas egységben kezeli a Vidi, a Paks és a Honvéd elleni meccset, és a hét közben „pihentetett” játékosok közül vasárnapra hatan (Anton Kravcsenko, Matheus Leoni, Bohdan Melnik, Jasir Asani, Rafal Makowski és Jasmin Mesanovic) visszakerültek a fővárosiak ellen bevetett csapatba.

A Honvédnál szinte teljes egészben megegyezett a csütörtöki, Újpest elleni kezdő tizenegy a kisvárdaival, két fiatal, Kerezsi Zalán és Szabó II Alex váltotta Albi Dokát és Richlord Ennint. Az együttesben maradt viszont Herdi Prenga és Lazar Csirkovics, akik a tavasszal még a kisvárdai sikerekért tettek – nem is keveset –, most pedig a korábbi csapattársakkal szemben igyekeztek bizonyítani.

A meccs felütéseként éppen Herdi Prengát csapta be Ötvös Bence az alapvonalnál, de Szappanos Péter javította a belső védő bizonytalanságát. Egymás hibáiból igyekeztek élni a csapatok, Bohdan Melnik ellenfél térfelén eladott labdájával futott végig a kispestiek első veszélyes akciója, amelynek végén Kocsis Dominik látványos mozdulatát követően vágódott le a labda Ötvös Bencéről. Aztán kiderült, „önerőből” is lehet veszélyes támadást vezetni, amihez elég néhány szép passz, mint amilyen Driton Camaj, Rafal Makowski és Jasmin Mesanovic összjátéka volt, de a center bal oldali beadására éppenséggel önmagának kellett volna érkezni, így viszont nem volt bent senki, aki góllal koronázta volna meg a szemre tetszetős akciót.

A vezetést a Honvéd szerezte meg azt követően, hogy Hindrich Ottó kapus buktatta Kerezsi Zalánt – a tizenegyest Nenad Lukics értékesítette. Azonnal pörgősebbek lettek az addig ólmosnak tűnő kisvárdai lábak, Jasir Asani szabadrúgása után Szappanos Péternek kellett kiütnie a labdát, Rafal Makowski lábáról pedig az utolsó pillanatban lopták le, majd Anton Kravcsenko fejelt az oldalhálóba.

A látottakra és az eredményre kettős cserével reagált a hazai stáb, míg Thomas Courts, a Honvéd vezetőedzője szünet, sőt még az első kettős csere után is kitartott a kezdőként bevetett négy, a fiatalszabálynak megfelelő játékosa mellett. Lehívta viszont Lukicsot, aki előtte megszerezhette volna második gólját is, de ahogy az ő lövése után, a másik oldalon az ide-oda pattogó labda elhárításában is jeleskedett a Várda kapusa.

Ment volna előre a Kisvárda, de sehogy sem tudott kibontakozni, a Honvéd ugyanis a saját szempontjából nagyon jól fékezte a tempót. Húsz perccel a vége előtt felcsillant a remény a hazaiak előtt, de Ötvös Bence indítását hiába váltotta gólra Driton Camaj, az akció zárultával a partjelző beintette az egyértelmű lest, amit a VAR jóváhagyott. A bajnokság eddigi részében erőssége volt a szélsőjátéka a Kisvárdának, ezúttal viszont mindkét, a vonalak mellett futballozó játékost le kellett cserélni. Hindrich versenyben tartotta a csapatát azzal, hogy hárította Bocskay Bertalan szabadrúgását, majd a fiatal középpályás a védés utáni szögletből a lécre csavarta a labdát.

Fogyott az idő, és fogyott a házigazda türelme is, a végén a felívelések sem segítettek, utolsó esélyként Jasmin Mesanovic fejese után a kapufa mellett ment ki a labda. Tizenkét meccs és április 9. után veszített a Kisvárda, a Honvéd pedig reménykedhet abban, hogy elindul felfelé a tabellán. 0–1

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 7 4 2 1 16–9 +7  14
2. Ferencvárosi TC 4 4 9–1 +8  12
3. Kecskeméti TE 7 3 3 1 10–6 +4  12
4. Zalaegerszegi TE 6 3 1 2 13–9 +4  10
5. Puskás Akadémia 7 2 4 1 7–5 +2  10
6. Paksi FC 6 2 2 2 12–13 –1  8
7. Budapest Honvéd 7 2 2 3 7–12 –5  8
8. Debreceni VSC 7 1 4 2 10–13 –3  7
9. Mol Fehérvár 6 2 4 7–11 –4  6
10. Mezőkövesd 7 1 2 4 8–15 –7  5
11. Vasas FC 7 5 2 6–8 –2  5
12. Újpest FC 5 3 2 4–7 –3  3
NB I, 2022–23, 7. FORDULÓ
 HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 2., péntek
Mezőkövesd–Zalaegerszeg 0–5
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József
1200
Szeptember 3., szombat
Kecskeméti TE–Paks 3–1
Kecskemét, Széktói StadionCsonka Bence2124
Vasas FC–Puskás Akadémia 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Bogár Gergő1778
Debrecen–Mol Fehérvár 1–0
Debrecen, Nagyerdei StadionKarakó Ferenc5014
Szeptember 4., vasárnap
Kisvárda–Honvéd 0–1
Kisvárda, Várkerti Stadion
Andó-Szabó2452
17.30: Újpest–Ferencváros (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás