NB I: Kevin De Bruynét bármikor elfogadnám – a DVSC edzője

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 10:05
null
Szrdjan Blagojevics beszélt a DVSC új igazolásairól (Fotó: Török Attila)
Mint arról beszámoltunk, a DVSC magabiztosan győzte le 3–0-ra hazai pályán a ZTE-t, míg a Kisvárda fordulatos mérkőzésen játszott 2–2-es döntetlent a Pakssal a labdarúgó NB I 17., első tavaszi fordulójában. A mérkőzés után Szrdjan Blagojevics beszélt a DVSC új igazolásairól, míg a ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz kifejtette véleményét Mocsi Attila kiállításáról. A zalaiak szakembere szerint a válogatott védő alig ért hozzá ellenfeléhez. Értékelt még Török László, a Kisvárda és Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője is.

 

DVSC–ZALAEGERSZEG 3–0

Szrdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője

– Három gólt szereztek, egyet sem kaptak. Van, amivel nem elégedett?
– Elismerést érdemelnek a játékosaim, jól kezdték az idényt, de van olyan része a játéknak, amelyben javulhatunk. Szerencsések voltunk az első félidőben, hogy büntetőt kaptunk, és az ellenfél tíz emberre fogyatkozott, abban is, hogy a második félidő elején berúgtuk a harmadik gólt. Nyertünk, de szeretném látni, hogy jobban uraljuk a meccset. Az első félidőben sokszor nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél agresszív letámadásával. Időnként nem ismertem rá a csapatomra, a felkészülés idején volt olyan mérkőzés, amelyen sokkal jobban játszottunk.
– A kezdésre azért így sem lehet panasz. Milyen tavaszi szereplést vár?
– Szeretnénk több pontot szerezni, mint az ősszel, és jó lenne kevesebb gólt kapnunk. A legfontosabb azonban a fejlődés. Akkor leszek elégedett, ha az edzéseken kiemelkedően dolgoznak a játékosok, a mérkőzéseken pedig nemcsak nyerünk, hanem jól is játszunk.
– Érkezik még új játékos a kerethez?
– Kevin De Bruynét bármikor elfogadnám. Komolyra fordítva, tárgyalunk játékosokkal, meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ricardo Moniz, a ZTE vezetőedzője

– A büntető és a kiállítás után érzett még esélyt arra, hogy sikerül visszakapaszkodni?
– Az első félidő hátralévő részében négy–négy–egyes felállásra váltottunk, és sikerült fenntartani a presszinget, a szünetben azt mondtam a játékosoknak, hogy csak így tovább. Meggyőződésem, ha gólt szerzünk, érdekes lehetett volna a folytatás. Háromgólos hátrányban a mérkőzés sajnos véget ért, de így is dicséret illeti labdarúgóimat. A piros lapig jól játszottak.
– Vitatja az ítélet jogosságát?
– Mindenképpen, nem tartom megérdemeltnek a kiállítást. Mocsi Attila alig ért hozzá az ellenfél játékosához, aki két lépés után elesett. A letámadáson alapuló futball, amit a ZTE képvisel, a nemzetközi mércéhez igazodik, úgy érzem, a játékvezetőknek is alkalmazkodniuk kellene ehhez. A DVSC mindazonáltal megérdemelte a győzelmet, nagyon jó játékosai vannak.
– Milyen a hangulat az öltözőben?
– A játékosok továbbra is hisznek az elképzeléseinkben, viszont letörtek, frusztráltak. Úgy érzem, az a kép alakult ki rólunk, hogy durva futballt játszunk, de ez nem igaz. Mindenesetre igyekszünk felállni a padlóról, küzdünk tovább.

KISVÁRDA–PAKS 2–2

Török László, a Kisvárda vezetőedzője

– Akárcsak a júliusi bajnoki nyitányon a Debrecen ellen, most is kettő egyes előnynél, a hosszabbításban úszott el két pont. Pedig a zsebben volt, igaz?
– Így van, hozzásegítettük a Paksot célja, az egy pont megszerzéséhez. De meg kell dicsérni a csapatot, hogy fordítani tudott, sajnos balszerencsések voltunk a végén.
– A Fehérvár elleni évzáró meccs hajmeresztő kapushibákkal ért véget, most sem volt más a helyzet. Mit lehet erre mondani?
– Kapusunk és belső védőnk nem értette meg egymást abban a szituációban, ami miatt csalódottak vagyunk, de van még tizenhat meccsünk arra, hogy javítsunk.
– Az egykori csatártól kérdezzük: mennyire kell felelősebben viselkedni a saját tizenhatoson belül, hogy ne kövessen el olyan szabálytalanságot a támadó, mint az első kapott gól előtt?
– Engem sohasem engedtek hátra, úgyhogy nem is élhettem át hasonlót... Tény, hogy aki a labda közelében van, időnként hibázhat, és akkor ez lehet a vége. Nagy baj azért nincs, a Honvéd ellen javíthatunk.

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője

– Nem szakadt meg sem az ön, sem a Paks nyeretlenségi sorozata Kisvárdán, a döntetlennel elégedett?
– Igen. A Kisvárda stabil, jó csapat, ellene idegenben a döntetlen nem rossz. Ami zavar, az első kapott gólunk, a sorfalból nem vált ki az egyik játékosunk, hogy megakadályozza a szabadrúgás-variációt. Nem vagyok szomorú, de boldog sem.
– A tudásszintjükhöz mérten milyen teljesítményt nyújtottak?
– Tudunk ennél jobban játszani, remélem, a Fradi ellen bizonyítjuk. A Ferencváros nemzetközi szinten is jegyzett csapat, de mindenki ellen győzni akarunk, és ennek a pontnak a birtokában még inkább érvényes, veszítenivaló nélkül játszhatunk.
– Nyílt titok, hogy Skribek Alen ön miatt is érkezett Paksra. A góljával igazolódott a belé vetett bizalom?
– Részben, de azért még van mit törlesztenie… Játékosom volt Zalaegerszegen, ahol jól teljesített, tudtunk is egymással együtt dolgozni. Azért raktam be, hogy talán gólpasszt ad vagy gólt szerez, az egy egy elleni párharcban segíteni tud nekünk. Volt még egy jó beadása, úgyhogy biztatóan mutatkozott be.

NB I, 2022–2023, 17. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
2023. január 28., szombat
Kisvárda–Paks 2–2
Kisvárda, Várkerti StadionBognár Tamás1745
DVSC–ZTE 3–0Debrecen, Nagyerdei StadionKáprály Mihály2811
Ferencváros–Vasas
Budapest, Groupama ArénaBogár Gergő8579
2023. január 29., vasárnap
13.00: Mezőkövesd–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Mezőkövesd,Városi Stadion
15.30: Újpest–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
17.30: Kecskemét–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport+)Kecskemét, Széktói Stadion
A LABDARÚGÓ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC 15 12 1 2 36–13 +23 37
2. Kisvárda 17 7 5 5 29–31 –2 26
3. Kecskeméti TE 16 6 8 2 23–16 +7 26
4. Puskás Akadémia 16 6 7 3 22–18 +4 25
5. Debreceni VSC 17 6 5 6 30–27 +3 23
6. Zalaegerszegi TE 17 6 4 7 25–22 +3 22
7. Paksi FC 16 6 4 6 29–28 +1 22
8. Mol Fehérvár 16 5 4 7 20–23 –3 19
9. Mezőkövesd 16 4 4 8 18–26 –8 16
10. Újpest FC 16 4 4 8 19–29 –10 16
11. Budapest Honvéd 16 4 4 8 16–27 –11 16
12. Vasas FC1636713–20 –715

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik