Az emberelőny sem volt elég, a Vasas ikszelt Kecskeméten

Vágólapra másolva!
2022.07.30. 17:31
A labdarúgó NB I 1. fordulójában nem esett gól a két újonc, a Kecskeméti TE és a vendég Vasas összecsapásán. A hazai csapat Sági kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban játszott.
A Vasas védője, Iyinbor (fehérben) az első félidőben többször jól avatkozott közbe 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
A Vasas védője, Iyinbor (fehérben) az első félidőben többször jól avatkozott közbe A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0
Kecskemét, Széktói Stadion, 2527 néző. Vezette: Erdős
Kiállítva: Sági (39., Kecskemét)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Visszatérés az élvonalba, hosszú várakozás után. Mindkét oldalon ez volt a legfontosabb, hiszen a Vasas legutóbb 2018. június 2-án Kispesten játszhatott élvonalbeli bajnoki mérkőzést (és 3–1-es vereség után búcsúzott), a Kecskeméti TE pedig 2015. május 30-án Újpesten szenvedett 3–0-s vereséget – az alföldi városban azóta vártak első osztályú futballmérkőzésre. Sokáig kérdés volt, játszhat-e a Széktói Stadionban a KTE, és végül igen, itt rendezhette meg a mérkőzését, de a tető nélküli lelátón nem foglalhatott senki helyet – így aztán üres szektorok néztek szembe a televíziónézőkkel. Pedig a főoldalon sokan összejöttek, minden széken ült valaki, mi több, a szektorok tetején egymáshoz préselődve figyelték az eseményeket a nézők, szóval, igény lenne arra a bizonyos szemközti lelátóra...

A KTE vezetőedzője, Szabó István három belső és két szélső védővel küldte pályára csapatát, de az már az első percekben látszott, hogy nem csak bekkelni akar a házigazda: már a Vasas térfelén letámadta az ellenfelét, és időnként megzavarta a piros-kékek labdakihozatalát. Különösen Katona Bálint élvezte a játékot, trükközött, cselezett, sarokkal passzolt, láthatóan nem nyomta agyon a stressz, hogy NB I-es meccsen mutathatja meg magát. A Vasas türelmesen, de kissé lassan adogatott. A két belső védő előtt Berecz Zsombor helyezkedett, a jobb kezénél Hinora Kristóf, a másik oldalon Pátkai Máté helyezkedett, és hosszú indításokkal próbálták helyzetbe hozni a támadókat.

S apropó, támadók... A mérkőzés előtt derült ki, hogy Novothny Soma nem tudja vállalni a játékot, Veszprémben kisebb műtéten esett át, mint ahogy az a közösségi oldalakon megosztott fotójából kiderült, és Dombó Dávid sem mutatkozhatott be a fővárosi csapatban sérülés miatt, a Kisvárdáról érkező kapus szintén hiányzott a keretből.

Kiegyenlített mezőnyjátékot láthattunk, amikor az első félidő végén a gólhelyzetben kitörő Radó Andrást Sági Milán szabálytalanul állította meg, Erdős József azonnal kiállította a hazaiak védőjét. Természetesen arra volt kíváncsi mindenki, mihez kezd az emberelőnnyel a Vasas, de előbb Uros Djuranovics lépett ki – Jova Levente kivetődve mentett –, majd Szuhodovszki Soma lőtt távolról nem sokkal a jobb felső sarok mellé, azaz két kecskeméti lehetőséget jegyezhettünk föl a kiállítást követően.

Agresszívan, lendületesen kezdte a második félidőt a Vasas – úgy tűnt, a szünetben megbeszélték a vendégek, mit kezdjenek a létszámfölénnyel. Több gólszerzési lehetőségük is volt a piros-kékeknek, különösen Berecz Zsombor előtt adódott nagy helyzet, de a rutinos fedezet közelről a stadion mögötti fák közé küldte a labdát. A nézők azt gondolhatták, hogy innentől állandósul a fővárosiak fölénye, de nem úgy történt, mert a lila-fehérek rendezték a soraikat, stabilizálták a védelmüket. Maradt az ötvédős rendszer, de már csak Tóth Barna marad elöl, aki becsületesen harcolt az előrevágott labdákért a sokszoros túlerővel szemben.

A fővárosiak nem tudtak élni a létszámfölénnyel (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)
A fővárosiak nem tudtak élni a létszámfölénnyel (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

Jöttek a cserék, Kuttor Attila úgy kalkulált, hogy a fokozatosan fáradó hazaiakat a kapuja elé szegezi a Vasas, ezért pályára küldte Feczesin Róbertet, bízva a csatár fejjátékában. Ám nem nagyon jöttek a beadások, a Vasas nem tudta beszorítani a házigazdát a kapuja elé, a KTE pedig szervezetten és rendkívül lelkesen védekezett, akaratos játékával egy pontot szerzett, míg a Vasas hiába próbálkozott, sokak számára csalódást keltő teljesítménnyel nem tudta megszerezni a győzelmet. 0–0

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion Erdős József2527
20.00: Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport)Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba
Július 31., vasárnap
15.45: Kisvárda–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport+)Kisvárda, Várkerti StadionBerke Balázs
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+)Paks,Fehérvári úti StadionBognár Tamás
20.30: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik