NB I: Kádár előrelépésként tekint a diósgyőri szereplésére

Vágólapra másolva!
2013.02.12. 09:32
A Hollandiából kölcsönben hazatérő Kádár Tamással készített a DVTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapja interjút, amelyből kiderül, a válogatott játékos előrelépésként tekint a váltásra.

„Az elmúlt éveket külföldön töltöttem, de részben egyre több a jó futballista – magyar és külföldi egyaránt – az NB I-ben, részben most Hollandiában éppen nem játszanék, itt viszont igen. Ebből adódóan nekem nemhogy nem visszalépés, sokkal inkább előrelépés a Diósgyőrben szerepelni" – mondta Kádár a dvtk.eu-nak, és kitért arra is, melyik poszton játszik szívesebben, szélső vagy belső védőként.dvtk.eu-nak, és kitért arra is, melyik poszton játszik szívesebben, szélső vagy belső védőként.

„A válogatottban a középső posztokra több ember is akad, míg a balhátvéd hiányposzt, ahol több megoldással is próbálkozott Egervári Sándor. Úgy érzem, jelenleg itt van több esélyem megőrizni a helyem a kezdőcsapatban. Ugyanakkor az is igaz, hogy jobban szeretek belül játszani. Nem vagyok nagyon magas, de megvan a magasságom ehhez a poszthoz, elég jól fejelek és erényem a gyorsaság is. Angliában edződtem, nem félek a párharcoktól sem. Azonban erre is vonatkozik a foci aranyigazsága: ott kell a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, ahová az edző állít."

Kádár úgy viselte mérkőzésen a diósgyőriek mezét, hogy még életében nem járt Miskolcon.

„Úgy érzem, gyorsan befogadtak a társak, igaz, én is könnyen barátkozó típus vagyok, keresem a társaságot. Egy fél csapatnyi játékost már eleve ismertem, és sok a magyar, ez is könnyítette a beilleszkedést, bár angolul is jól beszélek. Ribánszki Lászlóval vagyok egy szobában, sokat beszélgetünk. Ő fél éve került Diósgyőrbe, nagyon sok olyan információt tudok meg tőle, ami segít abban, hogy minél jobban megismerjem a klubot és magát Miskolcot is, mert lehet, hogy furcsán hangzik, de játszottam már a DVTK-ban, viszont még életemben nem jártam Miskolcon."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik