NB I: „Jót mosolyogtunk rajta” – kövesdi reakció a kémvádra

B. A. B., D. L.B. A. B., D. L.
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 09:55
null
Fernando Fernández kicsit kikelt magából a meccs előtt (Fotó: Meder István)
Fernando Fernández kémkedéssel vádolta a soros ellenfelet, ám Tóth László szakmai igazgató visszautasította a vádat.

 

Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője minden bajnoki előtt készségesen válaszol az újságírók kérdéseire, a pénteki sajtótájékoztató azonban különbözött az eddigiektől: ideges hangulatú volt. A spanyol szakvezető ugyanis nehezményezte, hogy a mezőkövesdiek kémet küldtek csapata edzésére. Elmondása szerint péntek délelőtt az edzőpálya kerítésén kívül végig parkolt egy autó, amelynek vezetője folyamatosan rögzítette az információkat az okostelefonján. A spanyol szakember kifejezetten ingerülten reagált az eljárás kapcsán.

„Ha Kuttor Attila kíváncsi bármire, nyugodtan felhívhatott volna – mondta az esetről Fernando Fernández. – Természetesen tájékoztatom, még a kezdő tizenegyet is felsorolom neki, és rendelkezésére bocsátottam volna néhány mérkőzésünk teljes felvételét is. Ezt az eljárást azonban nem tartom sportszerűnek és tisztességesnek.”

Az eset kapcsán természetesen kíváncsiak voltunk a Mezőkövesd álláspontjára is.

„Mindannyian jót mosolyogtunk, amikor hallottuk a vádat – felelte lapunknak Tóth László, a Mezőkövesd Zsóry szakmai igazgatója. – A szakmai stáb összes tagja a klubházban tartózkodott péntek délben, épp a DVTK játékát elemeztük, amikor hallottuk a miskolci híreket. Az internet korában minden információ beszerezhető, a labdarúgókról egészen a születésükig minden adat visszakereshető, mi sem vagyunk rászorulva arra, hogy bárkit elküldjünk Miskolcra edzést nézni. Fogalmam sincs, miért gondolták, hogy az autó sofőrjének bármi köze van a klubunkhoz. »Kémkedés« helyett mi inkább arra törekedtünk, hogy a borsodi rangadóra megerősítsük a keretet.”

A törekvést siker koronázta, a Mezőkövesd pénteken bejelentette Takács Tamás szerződtetését. A 28 esztendős labdarúgó Debrecenből érkezett, és bár sokáig úgy tűnt, hogy Újpesten köt ki, végül Kuttor Attila együtteséhez került, és szombaton már pályára is léphet.

„A szombati meccs előtt mindkét fél igyekezett előnybe kerülni, Fernando Fernández a szurkolók feltüzelését és a pszichológiai hadviselést választotta, mi pedig a keretünk megerősítését, a mérkőzésen majd kiderül, ki választott jó fegyvert” – tette hozzá Tóth.

NB I, 2019–2020, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 24., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
18.00: Kisvárda–Újpest FCKisvárda, Várkerti SporttelepErdős József
18.00: Diósgyőri VTK–MezőkövesdMiskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor
18.00: Bp. Honvéd–Debreceni VSC Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC Paks, Városi Stadion Csonka Bence
18.00: Kaposvár–ZTE FCKaposvár, Rákóczi StadionKarakó Ferenc
AUGUSZTUS 25., VASÁRNAP
18.00: Puskás Akadémia–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik