NB I: Jól működött a védekezés a Fradi ellen, kivéve a két gólt – Klafuric

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.13. 19:54
null
Két gólnak is örülhettek a Ferencváros játékosai (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Budapest Honvéd 2–0-ra kikapott odahaza a Ferencvárostól. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint két szakaszra osztható a mérkőzés.

„Amíg meg nem szereztük a vezetést, az ellenfél rendezetten, kompaktan védekezett, minden labdáért küzdött, nagyon nehéz ilyen védelmet feltörni. Szerencsére sikerült egy pontrúgásból, ami után az ellenfélnek ki kellett nyílnia. Ez a nyílt sisakos harc biztosan jobban tetszett a nézőknek. Sok helyzetünk volt, ezekből két gólt tudtunk lőni.”

A Nemzeti Sport arra kérte a szakember, hogy értékelje a Fradi őszi szezonját.

„Intenzív fél éven vagyunk túl, rövid idő alatt harminc mérkőzést kellett lejátszanunk, köztük tizennégy nemzetközit. Gyakorlatilag két-három meccsünk volt hetente, ami nagyon nem egyszerű. Mindegyiket meg akartuk nyerni, sajnos a bajnokságban kétszer kikaptunk, de szerintem megálltuk a helyünket.”

A sajtótájékoztató végén arról is beszélt, hogy december 10-én vonul a Ferencváros először edzőtáborba, a 12 nap után két hét szünet, aztán újabb összetartás következik.

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric tisztában volt vele, hogy az NB I legerősebb csapata lesz az ellenfelük.

„Ezért hatalmas kihívás elé néztünk. Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, illetve a saját játékosaimnak is az erőfeszítésért, ugyanis száz százalékot adtak, ebben nem érheti őket kritika, és ez volt ma a legfontosabb. A védekezés jól működött, kivéve a két gólt. A Ferencváros ellen nem várhatjuk, hogy lesz tíz nagy helyzetünk, ez rendkívül nehéz a Fradi ellen. De voltak azért lehetőségeink, két kapura tartó lövésünk. Voltak helyzeteink, amiket jobban megoldhattunk volna, a támadó harmadban hiányoztak az utolsó passzok, a jobb döntések.”

A Nemzeti Sport arra volt kíváncsi, milyen erősítésekre lehet szükség a télen, amiről azonban a tréner azt mondta, hogy erről a klubvezetés és a sportigazgató hozza meg a döntést.

„Az elemzés után úgy fogunk cselekedni, ahogy azt a helyzet megkívánja.”

DEAN KLARUFIC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
16. FORDULÓ

Budapest Honvéd–Ferencváros 0–2 (Adama Traoré 52., Auzqui 90+4.)
Budapest, Bozsik Aréna, 4938 néző. V: Farkas Á.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik