NB I: „Jobb volt a Mezőkövesd” – Carrillo az 1–4 után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 06:18
null
A DVSC-t irányító Joan Carrillo elmondta, a mezőkövesdiek kihasználták csapata hibáit (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I-ben szombaton három mérkőzést rendeztek, lássuk, hogyan értékeltek a szakvezetők a találkozókat követő sajtótájékoztatókon!

DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD 1–4

Joan CARRILLO, a DVSC vezetőedzője

– Mi az oka, hogy megszakadt a négymeccses veretlenségi sorozat?
– Jobb volt a Mezőkövesd! Ezzel együtt elmondhatom, hogy a vendégek a hibáinkat kihasználva szerezték a góljaikat.

– Az elmúlt időszakban négy meccsen csak egy gólt kapott a DVSC, most viszont négyet – ennek mi lehetett az oka?
– A múlt héten sem hittük azt, hogy mi vagyunk a világ legjobb csapata, s most sem, hogy a legrosszabbak lennénk. Elemezzük a hibáinkat, hogy ezekből tanuljunk.

– A támadójáték is akadozott, ez is az egyéni hibákra vezethető vissza?

– Győzni akartunk, a játékosok minden megtettek a győzelemért, a góllövésért. Ezúttal így sikerült, de azt látni kell, hogy a szerencse a kapufáknál nem állt mellettünk. Ha a lécet eltaláló lövéseink közül kettő bemegy, most lehet, hogy győztes mérkőzés után beszélgetnénk.

SUPKA ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője

– Mi kellett ahhoz, hogy ilyen magabiztosan nyerjenek idegenben?
– A mérkőzés úgy alakult, ahogy elterveztük. Megpróbáltuk a széleken megbontani a hazai védelmet, és ez bejött. Már az első félidőben is több gólszerzési lehetőségünk volt, azokat kihagytuk, a szünet után már értékesítettük lehetőségeinket és megérdemelten nyertünk.

– A második félidőben sokkal bátrabban futballoztak, s ezzel mintha meglepték volna a DVSC-t.

– Az alaptaktika ugyanaz maradt, ami már az első játékrészben is eredményesen működött. Annyit változtattunk, hogy megpróbáltuk már a saját térfelükön letámadni a debrecenieket.

– A zaklatott felkészülés után megvan az első győzelem.

– Igazából nem is volt érdemi felkészülésünk, most menet közben áll össze a csapat. Ezzel együtt fontos, hogy egységesek legyünk, csapatként futballozzunk, ahogy most is tettük. B. A.

PAKSI FC–GYIRMÓT FC GYŐR 2–3

BOGNÁR György, a Paks vezetőedzője, a mérkőzést követő sajtótájékoztatón
„Szervezetten végigbrusztolta a Gyirmót a mérkőzést. A döntetlen talán igazságosabb lett volna, főleg, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban futballoztunk. Szeretném leszögezni, a kiállításért nem a játékvezetőt, hanem Windecker Józsefet okolom. Elmondtam neki is, szerintem ő hibázott, nem a meccs bírája. A kezdőcsapatunkban Nagy Richárd vitt kreativitást a játékunkba, sajnos a találkozó előtti napon Szabó Bálint és Haraszti Zsolt is belázasodott, nagyon hiányoztak a csapatból. A labdát próbáltuk felívelgetni a két csatárunkra, ez volt a mai futballunk, minőségi, kreatív játékról nem beszélhettünk. A harmadik gólnál hat-hét játékosunk is a tizenhatoson belül volt, fel kellett volna szabadítani, és ez a találat már megpecsételte a sorsunkat. A döntetlenre mindenképpen lett volna esélyünk, de talán még arra is, hogy a végén valamit újítsunk, csakhogy mire cseréltünk volna, megkaptuk a harmadik gólt.”


CSERTŐI Aurél, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője
     
– Hogyan látta a mérkőzést?     
– Sokkal hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Nehéz a Paks ellen játszani, két erőcsatáruk van elöl, Ádám Martin személyében a gólkirályjelölt is ott játszik, mégis mi tettük nehézzé magunknak a találkozót. A kiállítás után is rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és a végén begyűrtük a győztes gólt – eggyel mindenképpen jobbak voltunk a hazaiaknál.
     
– A találkozót a csereként beszálló Denis Ventúra döntötte el: mit mondott neki a pályára küldésekor?     

– Tehetséges játékosról beszélünk, semmi extrát nem mondtam neki. Erőben utol kell még érnie magát, fontos gólt szerzett, ezt ugye, mondanom sem kell.
     
– Jól kezdték a tavaszt, harmadik találkozójukat is megnyerték, hogyan látják, mi kell a bennmaradáshoz?     
– Negyven pont! Most huszonhárom van. A paksi győzelem is csak részsiker, örülünk neki, ragyogóan kezdtük a tavaszt, de sok „éles” mérkőzés vár még ránk.

B. B.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST 1–2

POLONKAI Attila, a Puskás Akadémia edzője (Hornyák Zsolt vezetőedző betegség miatt hiányzott)

– Nem igazán volt esélyük a pontszerzésre…     
– Amit elterveztünk, abból nem sok minden valósult meg az első játékrészben. A védekezésünk rendben volt, azonban a támadásaink nem voltak hatékonyak, kicsit kényelmesen játszottunk. A szünet után nyomás alá helyeztük az ellenfelet, de meddő volt a mezőnyfölényünk.

– A mérkőzés első felében nagyon visszafogottan futballozott a Puskás Akadémia. Mit kért a szünetben, és mi valósult meg belőle?     

– Hornyák Zsolt vezetőedzővel egyeztettünk, ő is kevésnek találta a beindulásokat, túlzottan sok volt az oldalra és hátrafelé passzolt labda. A cserék tudtak segíteni, azonban kissé későn váltottunk, nem sikerült egyenlíteni.

– Hogy érezte magát a kispadon?     
– A stábtagok segítségével telefonon tartottuk a kapcsolatot, folyamatosan kommunikáltunk, de az az igazság, Hornyák Zsolt hiányzott a kispadról. A mérkőzés előtt sokat idegeskedtem, aztán persze meccs közben is, nem ilyen körülmények között vágytam erre a feladatra.

MÁRTON Gábor, az MTK Budapest vezetőedzője

– Borították a papírformát, nem akármekkora fegyvertény a listavezető idegenbeli legyőzése.     

– Rendben volt a játékunk, nem hagytunk területet az ellenfélnek, a Puskás Akadémia nem igazán tudott helyzetet kialakítani. Rúgtunk két szép gólt, megérdemelten nyertük meg a meccset.
     
– A stabil védekezés vagy a jó helyzetkihasználás volt a siker kulcsa?     

– Az egyik a másik nélkül nehezen működik. Eddig is masszívak voltunk, az előző két mérkőzésen sem alakítottak ki túlzottan sok helyeztet az ellenfelek, inkább a befejezésekkel voltak problémáink.
     
– Legyőzték a listavezetőt idegenben, de mi kell ahhoz, hogy a következő fordulóban a Ferencváros ellen is boruljon a papírforma?     
– Nincs két egyforma mérkőzés, abból nem indulhatunk ki, hogy ezúttal nyertünk az egyik élcsapat otthonában. Nyilván szeretnénk meglepetést szerezni a jövő héten is, de a hibák nem férnek bele, mert megbünteti az ellenfél. Kiélvezzük a sikert, de vasárnaptól már a Ferencvárosra készülünk. Z. A.

 

 

NB I, 2021–2022, 20. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Február 11., péntek
Újpest FC–Kisvárda 0–0 Budapest,Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
1810
Február 12., szombat
Paksi FC–Gyirmót FC Győr2–3 Paks, Paksi FC StadionVad II István1398
DVSC–Mezőkövesd 1–4
Debrecen,Nagyerdei StadionBognár Tamás2850
Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2
Felcsút,Pancho ArénaBogár Gergő 800
Február 13., vasárnap
14.15: Budapest Honvéd–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+)
Budapest,Bozsik Aréna
17.15: ZTE FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg,ZTE Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia 20 12 4 4 30–21 +9 40
2. Kisvárda 20 11 6 3 34–19 +15 39
3. Ferencvárosi TC 19 12 2 5 33–16 +17 38
4. Mol Fehérvár 19 8 5 6 24–21 +3 29
5. Paksi FC 20 8 3 9 50–41 +9 27
6. Mezőkövesd 20 7 5 8 25–31 –6 26
7. Zalaegerszegi TE 19 7 5 7 29–36 –7 26
8. Gyirmót FC Győr 20 6 5 9 22–30 –8 23
9. Debreceni VSC 20 5 7 8 33–34 –1 22
10. Budapest Honvéd 19 6 2 11 32–36 –4 20
11. MTK Budapest 20 5 4 11 16–35 –19 19
12. Újpest FC20461024–32 –818

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik