NB I: Jobb, ha nem akarják tudni, mi járt a fejemben – Boris

NS-ÖSSZEÁLLÍTÁS NS-ÖSSZEÁLLÍTÁSNS-ÖSSZEÁLLÍTÁS NS-ÖSSZEÁLLÍTÁS
Vágólapra másolva!
2022.04.03. 08:25
null
Molnár Balázs úgy érzi, nem lehet elégedetlen a debreceni iksz után (Fotó: Kovács Péter)
Szombaton két döntetlen mellett a Fehérvár Kisvárda elleni nagy fordítását láthattuk a labdarúgó NB I 26. fordulójában. Íme, a hat szakvezető értékelése!

 

DEBRECEN–ZALAEGERSZEG 0–0

Joan Carrillo, a DVSC vezetőedzője: – Lehet, hogy a szurkolóknak nem volt élvezetes a mérkőzés, de szakmailag nagyon nehéz bajnokin vagyunk túl. Az első húsz percben rosszul játszottunk, pontatlanok voltak az átadásaink, de utána feljavult a játékunk, sőt a második félidőben több helyzetet is kialakítottunk. Amúgy pedig minden pontra szükségünk van a bennmaradáshoz. Ennek ellenére sohasem fogadom el, hogy döntetlenre játsszunk. Csapataimnak mindig a győzelem megszerzése a legfontosabb, ezúttal ennyire tellett. Dzsudzsák Balázs nemcsak a Debrecen, de az egész mezőny legjobb tizenegyesrúgója, ebben az idényben eddig egyetlen büntetőt sem hibázott el. Most rontott, de hiba lenne ráfogni a győzelem elmaradását.

Molnár Balázs, a ZTE FC megbízott vezetőedzője: – A helyzetek alapján reális az eredmény, bár támadásban többet vártam a csapattól; sok hiba volt a futballunkban, és dekoncentráltságot vettem észre a játékosokon. Leginkább támadásban követtünk el technikai hibákat, a labdavezetésben pontatlanok voltunk, de nem lehetek elégedetlen. Waltner Róbert távozása után elsődleges elvárás volt, hogy a legkevesebb változást hajtsam végre a csapaton, ezt betartottam, továbbra is a negyedik-hatodik hely megszerzése a célunk. Tény, gólszegények a mérkőzéseink mostanában. Annyit ígérhetek, hogy a hátralévő hét fordulóban fiatal csatáraink több játéklehetőséget fognak kapni.

FEHÉRVÁR–KISVÁRDA 5–3

Michael Boris, a Mol Fehérvár FC vezetőedzője: – Tudtuk, hogy a Kisvárda kontratámadásai mindig veszélyesek, de azzal senki sem számolt, hogy az első három lövés góllal zárul. Jobb, ha nem akarják tudni, mi járt a fejemben nulla háromnál...! Persze azon is gondolkodtam, hogyan tudunk változtatni, de nem arról volt szó, hogy kapkodni kellett volna. A változtatásokra figyeltem, térre volt szükségünk a széleken, és arra gondoltam, igenis bízni kell a labdarúgókban, mutatva nekik, hogy nem szabad feladniuk. Elismerésem a labdarúgóinknak, mert nem adták fel, látszott rajtuk, hisznek benne, hogy tekintélyes hátrányból is meg tudják fordítani a találkozót. Annak örülök igazán, hogy a játékosok végre hisznek magukban, és elfogadják, jó az, amit közösen csinálunk. Két felkészülési találkozót játszottunk a bajnoki szünetben, amelyeken huszonöt helyzetet alakítottunk ki, az egyiket egy nullára, a másikat kettő egyre nyertük meg. A lényeg tehát az, hogy most ötöt rúgtunk!

Michael Boris játékosaiba vetett bizalma 0–3-nál sem rendült meg (Fotó: Tumbász Hédi)
Michael Boris játékosaiba vetett bizalma 0–3-nál sem rendült meg (Fotó: Tumbász Hédi)

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója: – A jó kezdés ellenére aggódtam, mert nagyon nyíltan játszottunk. Hiába intettük a játékosokat óvatosságra, a letámadás és a hurráhangulat miatt nem volt sikeres a futballunk. Változatos, fordulatos mérkőzés volt, és el kell ismernem, a hazai csapat összességében megérdemelte a győzelmet. Hazárdjátékba kezdtünk az elején, amit nyolc-tíz percre akartunk vállalni, de elkapott bennünket a hév. Ezt követően nem tudtunk védekezőbb felfogásra váltani. A bal oldali védekezésünket nem jól oldottuk meg. A bal oldali védőnk és középpályásunk támadó szellemisége miatt gondban voltunk, ettől függetlenül állítom, ha a huszadik percig kihúzzuk a háromgólos előnnyel, győzünk. Az üzenet azonban lassan ment át a kispad irányából, a játékosok sokszor értetlenkedtek. A kapott gólok után a lelkiállapotunk megfordult, hitehagyottá váltunk. Sok olyan játékosunk van, aki az utóbbi időben kevesebbet játszott, és elfáradt. Nem voltak megfelelő váltásaink.

HONVÉD–PAKS 1–1

Nebojsa Vignjevics , a Honvéd vezetőedzője: – Nagyon csalódott vagyok. Részben a saját döntéseim miatt is, de ez nem volt jó teljesítmény és az eredménnyel sem lehetünk igazán elégedettek. Természetesen szerettük volna megszerezni a három pontot, mi lőttük az első gólt, utána azonban könnyen esélyt adtunk az ellenfélnek ahhoz, hogy pontot szerezzen. Nem működtünk csapatként, túl sok volt az egyénieskedés. Két hétig gyakoroltunk valamit, és bár a meccs első szakaszában viszontláttam abból néhány részletet, ahogy telt-múlt az idő, úgy játszottunk egyre gyengébben. Ami a cseréket illeti, már a mérkőzés előtt gondolkodtunk azon, hogy próbálunk változtatni majd a csapatunkon a találkozó során, és a második félidő elejétől érezni lehetett, hogy szükség van frissítésre. Amikor vezettünk, akkor is úgy éreztem, nem játszunk elég jól, ez most nem volt jó teljesítmény. Nem lehetünk elégedettek, de nincsen nagy probléma, menni kell tovább.

Bognár György, a Paks vezetőedzője: – Ezúttal nagy szerencsénk volt a VAR-ral. Helyzeteket nem nagyon tudtunk kidolgozni, nem volt látványos, jó mérkőzés, inkább brusztoltak a csapatok. A Honvéd szétrombolta a középpályásjátékunkat, hiába szereztünk labdát, nem tudtuk egyből megjátszani, nem tudtunk egyből ráfordulni a kispesti védelemre. Ritkán örülök a döntetlennek, de most elégedettek lehetünk az egy ponttal. Ádám Martin szerda hajnalban érkezett vissza Paksra, aznap, de még csütörtökön sem végezhetett érdemi edzésmunkát, ezért úgy kalkuláltunk, hogy a második félidőben frissebb lehet, csereként beállva nagyobb hasznára lehet csapatunknak. Nem kapott olyan edzésterhelést az elmúlt héten, hogy végig bírta volna ezt a mérkőzést. Ez volt az oka annak, hogy csak a kispadon kezdte a mérkőzést.

NB I, 2021–2022, 26. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Április 1., péntek
Mezőkövesd–Gyirmót 1–0
Mezőkövesd,Városi StadionPintér Csaba
800
Április 2., szombat
DVSC–ZTE FC 0–0
Debrecen,Nagyerdei StadionVad II István2830
MOL Fehérvár–Kisvárda 5–3
Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóErdős József
2054
Budapest Honvéd–Paks 1–1
Budapest,Bozsik ArénaBognár Tamás
2779
Április 3., vasárnap
14.30: Újpest FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor
17.00: Puskás Akadémia FC–FTC (Tv: M4 Sport)
Felcsút,Pancho ArénaKarakó Ferenc
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 25 16 4 5 42–19 +23 52
2. Puskás Akadémia 25 13 6 6 33–25 +8 45
3. Kisvárda 26 12 9 5 42–29 +13 45
4. Zalaegerszegi TE 26 9 9 8 33–39 –6 36
5. Paksi FC 26 10 5 11 61–50 +11 35
6. Mol Fehérvár 26 10 5 11 35–36 –1 35
7. Budapest Honvéd 26 9 5 12 42–41 +1 32
8. Debreceni VSC 26 8 8 10 40–40 0 32
9. Mezőkövesd 26 8 7 11 27–39 –12 31
10. Újpest FC 25 8 6 11 33–38 –5 30
11. Gyirmót FC Győr 26 6 7 13 24–37 –13 25
12. MTK Budapest25 671218–37–1925

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik