NB I: Ilyen nincs, Gerát elvették tőlünk! - Doll kifakadt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.14. 21:05
null
Thomas Doll (balra) többször megtapsolhatta a Ferencváros játékosait vasárnap este (Fotó: Havran Zoltán)
A labdarúgó NB I hetedik fordulójában a Ferencváros 2–1-re legyőzte a Puskás Akadémiát. A mérkőzést követő sajtótájékoztatót azonban nem a találkozó elemzése uralta, hanem Thomas Doll kifakadása. A német szakember nem érti, miért nem kereste a klubot senki a válogatottól Gera Zoltán állapotát illetően.

 

„Gratulálunk a Ferencvárosnak – értékelt Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Nagyon jó mérkőzést láttam, ahol mi is jól futballoztunk, ám sajnos a három a pontot itt hagytuk. Fontos, hogy az előre vezető út már megvan, hiszen a csapat teljesítménye nem okozott csalódást. Külön öröm, hogy a 17 éves Sallai Roland betalált, de voltak olyan periódusai a találkozónak, amikor mi irányítottunk. Megérdemelten nyert a Fradi, mert a gólokon kívül is voltak lehetőségei.”

„Elég korán két nagyon szép gólt lőttünk, de voltak taktikai hibáink, a támadóink túl elöl játszottak, a középpályások nem tudták megjátszani őket – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Ezért a védelmünk visszahúzódott egészen a tizenhatos vonaláig. A második félidőben a középpályán jobbak voltunk, de meg kellene tanulnunk eldönteni a mérkőzést, ma egy harmadik góllal kellett volna. Tetszett a két gól, de szomorú vagyok amiatt, hogy kaptunk egyet. Nehogy félreértse bárki, boldog vagyok, hogy nyertünk, de még egyszer mondom, meg kell tanulnunk eldönteni a mérkőzést. Elfogadható játékot nyújtottunk, egy-két szakasztól eltekintve, de a világ minden táján előfordul ilyen a csapatokkal."

„Örülök neki, hogy Somália visszatért, jól is játszott, Gera Zoltán ugyanakkor hiányzott – folytatta Doll. – Régóta a futball világában vagyok, ahhoz szoktam, hogy a nemzetközi meccsek előtt kapcsolatot teremtek a szövetségi kapitánnyal. Az nem fordulhat elő, hogy hónapokon keresztül semmit sem beszélünk arról, hogy a behívott játékos milyen állapotban van. Ezt nem tudom elfogadni, valaki belenyúl a klubba, kiveszi a játékost a csapatból. Odaadhattuk volna a jegyzeteket, hogy milyen állapotban van, nem értem, ez miért nem történt meg? Tulajdonképpen elvették a csapatból, ilyen sehol sincs a világon.”

„Lesz egy egész hetünk a derbiig, meg kell nézni, milyen állapotban van Zoli. Természetesen nem arról van szó, hogy nem engedtem volna el a válogatott keretbe, tudom, hogy számára dicsőség képviselni a hazáját. Ettől függetlenül fel lehetett volna keresni engem, vele máshogy kellett volna bánni, mint egy 22 éves játékossal. Nem feltételezem, hogy nem bántak vele megfelelő módon, de nem tudom feldolgozni a tényt, hogy nem kommunikáltak velünk róla.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik