NB I: Ilyen a vérmérsékletünk, remélem, nem fogunk szívinfarktust kapni – Pintér Attila

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 20:17
null
Pintér Attila heves vérmérsékletűnek tartja magát (Fotó: Földi Imre)
A Paksi FC izgalmas mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó NB I 25. fordulójában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Mezőkövesd trénere, Pintér Attila szerint a tévénézők remek meccset láthattak.

„Mindkét csapat nyerni szeretett volna. Ha Pakson valaki ennyi helyzetet ki tud dolgozni, az szerintem nagy dolog. Keveset rúgtunk viszont be, egy-nullás vezetésünknél nem tudtunk betalálni. De aztán megint meg tudtuk szerezni a vezetést. Örülni kell az egy pontnak, de összességében a helyzetkihasználással nem vagyok elégedett. Meg kell érteniük a játékosoknak, hogy a futballt gólra játsszák, ne sztárgólokat akarjanak rúgni, hanem a helyzeteket kihasználni.”

Az NSO Tv megkérdezte: a sztárgóloknál Jurina lehetőségére gondolt-e, amikor át akarta emelni a kapust, de fölé szállt a labda.

„Igen, abban sokkal több volt, a mi helyzetünkben meg kell érteni, hogy a lehetőségek nem jönnek maguktól, nem elég kiküldeni a szerelést a pályára.”

A Mezőkövesd ezzel már 12 meccsesre nyújtotta veretlenségi klubrekodját.

„Soha nem foglalkoztam ezekkel a rekordokkal, meccsről meccsre készülünk. A múlt az megmarad majd a gyerekeimnek vagy azoknak, akik könyvet olvasnak, de én a jövőnek élek, azon dolgozom, hogyan lehet szebbé tenni.”

A találkozó végén sárga lapot kapott, erről is megkérdezte a Nemzeti Sport.

„Mind a két csapat nyerni akart, felfokozott volt a hangulat. A játékvezetőnek tizedmásodpercek alatt kell döntést hozniuk, aztán kiderül, hogy jól döntöttek-e vagy sem. Nehéz a feladatuk nekik is, ahogy nekünk is. Mindenki azért dolgozik, hogy a magyar labdarúgás minél jobb legyen, ehhez partnernek kell lennünk. Nekem senkivel nincs semmi bajom, egyszerűen ilyen a vérmérsékletünk, remélem, nem fogunk szívinfarktust kapni.”

A Paks vezetőedzője, Bognár György az első félidőben gyenge játékot látott csapatától.

„Nem nagyon tudtunk a középpályán labdát szerezni, nem is birtokoltuk a labdát. A második játékrésszel elégedett vagyok, uraltuk a félidőt, odaszorítottuk az ellenfeleket a kapuhoz. Megfordíthattuk volna az állást, de igazságos eredmény született.”

A hazaiak trénere sem úszta meg lap nélkül, sőt, ő pirosat kapott a játékvezetőtől.

„Próbáltunk fegyelmezettek lenni az egész meccsen, addig a szituációig sikerült is, az orrunk előtt történt, nem értettünk vele egyet.”

A mérkőzésről további részleteket itt olvashat.

LABDARÚGÓ NB I
25. FORDULÓ

Paksi FC–Mezőkövesd 2–2 (Haraszti 75. – 11-esből, Sajbán Máté 85., ill. Vutov 28., Besirovic 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik