NB I: Igaz, hogy egy újpesti sohasem adja föl, de ma... – Rogan

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 07:21
null
Predrag Rogan szerint az újpesti játékosok motiválatlanok voltak (Fotó: Dömötör Csaba)
Gól nélküli első félidő után a Mol Fehérvár 10 perc alatt négyet vágott az Újpest FC-nek az NB I 6. fordulójában, és bár még egy öngólt is rúgtak maguknak a vendégek, az utolsó percben legalább szépíteni tudtak. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az újpestiek trénere, Predrag Rogan nagyon csalódott volt a kiütéses vereség miatt.

„Szeretnék gratulálni a Fehérvárnak a fölényes győzelemhez. Ma este a csapat motiválatlanul és szenvedély nélkül, győzni akarás nélkül játszott. Ez nagyon szomorú este. Persze nemcsak nekünk, hanem a szurkolóknak is. Minden párharcot elvesztettünk, nem fókuszáltunk a játékra, nem vállaltuk a felelősséget, szellős volt a védelmünk. Hiába mentünk gól nélküli döntetlennel a szünetre, addig sem játszottunk jól.”

A Nemzeti Sport Online arra volt kíváncsi: hová tűnt a játékosok motivációja, amikor a Honvéd elleni siker után a tréner még azt mondta, rátalált csapata a helyes útra.

„Valóban ezt mondtam. Talán nem kellene így fogalmaznom, mert csapatként gondolkozunk, de hiányoztak bizonyos játékosaink. Például a középhátvédünk, Kutrumpisz, aki a Honvéd ellen a védelem oszlopa volt, és Simon Krisztián, akinek nagyon megéreztük a hiányát. Rutinos labdarúgóink nem játszottak jól, sokat hibáztunk, elvesztettük a labdákat, erőtlenül, enerváltan játszottunk. Két arcát mutatta az Újpest, egyiket a Honvéd ellen, a mai csúfos vereség sajnos a másik.

A lila-fehérek a második félidőben tíz perc alatt kaptak négy gólt…

„Ez komoly csapatnál nem történhet meg. A játékosoknak felelősséget kell vállalniuk a tetteikért. Igaz, hogy egy újpesti sohasem adja föl, de ma az első találat után elengedték és feladták a meccset.

A Fehérvár vezetőedzője, Márton Gábor elismerte: kicsit tartott a mérkőzéstől a csütörtöki El-búcsú után.

„De a srácok kiváló választ adtak: irányították a találkozót, sok helyzetet dolgoztunk ki. Az első gól mégis váratott magára, aztán kiszakadt a gólzsák, amire már régóta vártunk. Megérdemelten nyertünk ekkora különbséggel is.

A székesfehérváriak vezetik a tabellát (a válogatott szünet miatt két hétig biztosan), arról kérdeztük a vezetőedzőt: jó-e most ránézni a táblázatra.

„Két hétig jó lesz. Persze, nagyon jó, hogy az élen állunk, de a legfontosabb az lesz, hogy a bajnokság végén hol leszünk. Szeretjük a magaslati levegőt, úgyhogy bízunk benne, ott is maradunk.

Végül arra kértük, mesélje el érzéseit azzal kapcsolatban, hogy újabb játékosa lett magyar válogatott: Loic Nego.

„Örülök neki, minden klubnak dicsőség, ha válogatott játékosai vannak. Két és fél hónapja ismerem, rendkívül jó személyiség, biztos vagyok benne, hogy segítségére lesz a válogatottnak.

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Mol Fehérvár–Újpest FC5–1 (0–0)
Székesfehérvár,MOL Aréna Sóstó, 2673néző.Vezette:Farkas Á.
Gólszerző:Stopira (59.), Funsho (61.), Zivzivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (88. – öngól), ill. Beridze (90+1.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik