Ugrai Roland és társai hidegterápiás kezelést kaptak (Fotó: haladasfc.nyugat.hu)

A Vasas ellen készülő keret Sárvárra látogatott. A Mészöly Géza vezette stáb Jagodics Zoltánnal, Németh Rolanddal és Garami Zsolttal hamar lehűtötte a kedélyeket: nem pezsgőfürdőzhettek a labdarúgók, hiszen először hidegterápiát rendeltek számukra.

Egy kétkamrás helyiségbe léptek be Halmosi Péterék. Először fél percen keresztül mínusz 50 fokon akklimatizálódtak, majd két és fél percre a mínusz 130 fokra kerültek. Bármennyire is kevésnek hangzanak ezek a számok, ez mégsem az a hideg hőmérséklet, amit télen érezhetünk, hiszen a kamrában nincsen pára.

A rehabilitáció tökéletes formája a krioterápia: sérülések, műtétek után a gyógyulási időt nagy mértékben csökkenti, hiszen elindítja, felturbózza a test öngyógyító folyamatait. Fokozza a teljesítményt, megújítja a bőrt, javítja a közérzetet.

A hidegterápia után kardioedzés következett, Garami Zsolt mindenkinek a mért adatait azonnal ki is értékelte. A gépek után „aranykezek” következtek, Jakab Ferenc és Váradi Gábor masszőr vette kezelésbe az izmokat.