NB I: hétfőn Kruscsics állja a vacsorát az Újpestnek

Vágólapra másolva!
2022.10.02. 12:02
null
Milos Kruscsics elmondása alapján megvan az önbizalom a játékosokban (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I 9. fordulójában az Újpest kiütötte a Kisvárdát, míg a Debrecen őrült, hétgólos mérkőzésen verte meg a Budapest Honvédot. A lila-fehérek vezetőedzője, Milos Kruscsics a mérkőzés után elmondta, mivel motiválta a duplázó Fernand Gourét, Török László, a Kisvárda trénere szerint pedig semmi nem utalt csapata gyenge teljesítményére. Edzői értékelések.

 

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 4–0

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője:

– A Vasas után a Kisvárdát is legyőzték a Szusza Ferenc Stadionban: minden helyreállt a csapatnál?
– Úgy néz ki, jó úton járunk. A Magyar Kupában is győzött az együttes, az önbizalom tehát megvan, ez nagyon fontos. Nagy fegyvertény volt a mostani siker, örülnünk kell a három pontnak, de hétfőtől már a Kecskemét elleni találkozóra összpontosítunk.

– Milyen volt a hangulat az öltözőben?
– A játékosok a lefújás után már vártak, nálunk ez így szokás, örülni és szomorkodni is együtt szoktunk. Hadd meséljek el egy kulisszatitkot: Fernand Gouréval nagyon sokat foglalkozom külön, és azt mondtam neki, ha a Kisvárda ellen gólt szerez, meghívom az egész csapatot vacsorázni. Hétfő este tehát én állom a számlát.

– Fernand Gouré duplázott, Simon Krisztián hosszú idő után lőtt gólt: melyik találatnak örül jobban?
– Annak, hogy végre igazi csapatként játszott az Újpest! Ehhez persze kellettek a jó egyéni teljesítmények, úgy, mint az említett két futballistáé. S nemcsak a támadójátékunk, a védekezésünk is rendben volt. Na, ennek örülök igazán.

Török László, a Kisvárda vezetőedzője:

– A csapatra korábban egyáltalán nem volt jellemző a sok egyéni hiba, és két piros lap is becsúszott – volt előjele ennek a harmatos teljesítménynek?
–Semmi jele sem volt! Jól edzett a csapat az elmúlt hetekben, a válogatott szünetben semmi sem utalt arra, hogy gyenge lesz ez a produkció. Erre a mérkőzésre is kész volt a taktikánk, de az Újpest ragyogó napot fogott ki. Tompák voltak a játékosaink, rövid idő alatt kaptunk három gólt. Próbáltunk váltani a félidőben, de most ez sem sikerült.

– Melyik gól volt a legidegesítőbb?
– Nehéz lenne különbséget tenni. Talán az első volt a legrosszabb, mert úgy éreztem, abban a periódusban éppen magára talált volna a társaság, és pont akkor jött az a találat. Két-három poszton mellényúltunk az összeállítást illetően. Ez a meccs felért egy kivégzéssel.

– Az utóbbi esztendők legrosszabb teljesítménye volt ez a mostani?
– Egyértelmű. Január óta vagyok a klubnál, de korábban sem láttam ilyen gyengén futballozni a csapatot. El kell gondolkodni azon, mi lehetett a probléma. Most még friss az élmény, kellemetlen, hogy egymás után háromszor szenvedtünk vereséget.

DEBRECENI VSC–BUDAPEST HONVÉD 4–3

Szrdjan Blagojevics, a Debrecen vezetőedzője:

– Először ült a DVSC kispadján, és bizony érdekes bemutatkozáson van túl...
– A legfontosabb, hogy megvan a győzelem, és számomra az is kulcskérdés, milyen munkát végeznek a játékosok az eredmény elérése érdekében. Őrült találkozó volt ez! Az első félidővel természetesen nagyon elégedett vagyok, nem is számítottam arra, hogy ilyen eredményesen működik majd mindaz, amit elterveztünk.

– Dzsudzsák Balázs a négy középpályás előtt, kötetlen szerepkörben játszott, mögötte a két szélen támadók szerepeltek. Ennek köszönhető a jó teljesítmény?
– Ezt a felállást gondoltuk a legjobbnak. A szünetben átbeszéltünk néhány részletet, góllal kezdtük a második félidőt is, és persze álmomban sem gondoltam, hogy négy nulla után még szoros lehet ez a mérkőzés.

– Mitől lett az?
– Az biztos, hogy könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, s ettől a csapat elveszíthette az addig tapasztalt önbizalmát. Meglehet, a hibás döntéseim is befolyásolták a teljesítményt, vissza kell néznünk a mérkőzést, minden fontos momentumot kielemzünk. Természetesen győzelem után sokkal könnyebb átbeszélni a hibákat, de az biztos, hogy az első félidei játékot szeretnénk mutatni a folytatásban is.

Thomas COURTS, a Budapest Honvéd vezetőedzője:

– Katasztrofálisan kezdték a mérkőzést...
– Valóban, borzalmasan alulteljesítettünk. Nem volt agresszivitás a játékban, sajnos gyengén teljesített a csapat akkor is, amikor nála volt a labda, és akkor is, amikor a Debrecennél. Semmi nem működött, ötlettelen, gyenge produkció volt, önmagunkat büntettük meg.

– A válogatott szünet miatt volt idő rendezni a sorokat, átbeszélni a problémákat és felkészülni a DVSC ellen. Ehhez képest mellbevágó volt ez az első félidő...
– Félénkek voltunk, és az intelligencia is hiányzott a játékból. A szünetben emlékeztetnem kellett a csapatot arra, milyen megtiszteltetés felhúzni a Honvéd-mezt, és az a legkevesebb, hogy motiváltan folytassák a mérkőzést.

– Minek tulajdonítható a feltámadás nulla négy után?
– Talán a cserék is hozzátettek valamit, Zsótér Donátnak ez volt talán a legjobb mérkőzése az idényben. Sokkal több agresszivitás volt a csapat futballjában a második fékidőben, a játékosok végre gólokat akartak rúgni, mindent megpróbáltak, sőt, ha egy kis szerencse is a csapat mellé áll, akkor ki is egyenlített volna.

VASAS FC–ZTE FC 1–1

Kondás Elemér és Ricardo Moniz sajtótájékoztatója itt megtekinthető!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC6618– 1+1718
2. Kisvárda842216–12 +414
3. Paksi FC842215–14 +114
4. Kecskeméti TE834110– 6 +413
5. Puskás Akadémia8341 9– 6 +313
6. Zalaegerszegi TE731314–11 +310
7. Mol Fehérvár734 9–12 –3 9
8. Budapest Honvéd8233 7–12 –5 9
9. Debreceni VSC814310–14 –4 7
10. Újpest FC7133 6–14 –8 6
11. Mezőkövesd912610–19 –9 5
12. Vasas FC853 7–10 –3 5
NB I, 2022–2023, 9. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Szeptember 30., péntek
Mezőkövesd–Paks 1–2 Mezőkövesd, Városi StadionAntal Péter
1200
Október 1., szombat
Újpest–Kisvárda 4–0Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba
1984
DVSC–Budapest Honvéd 4–3Debrecen, Nagyerdei Stadion
Erdős József 4512
Vasas–ZTE 1–1Budapest, Illovszky Rudolf StadionAndó-Szabó Sándor
1770
Október 2., vasárnap
16.30: Kecskemét–Ferencváros Kecskemét, Széktói Stadion
18.45: Puskás Akadémia–Mol FehérvárFelcsút, Pancho Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik