NB I: Ha úgy akarunk játszani, mint Sergio Ramos vagy Marcelo, akkor... – Doll

Vágólapra másolva!
2018.04.29. 07:20
null
A Fradi végül kiharcolta a győzelmet (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 28. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán 2–1-re fordított a Haladás ellen, így a Videoton paksi botlását kihasználva visszavette a vezetést a tabellán. A lefújást követően a két vezetőedző, Thomas Doll és Michal Hipp értékelt. 

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője elégedett volt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megfordítani a meccset. A csapat nagyon jól kezdett, az elmúlt mérkőzéseken egyszerű, szükségtelen hibákat követtünk el, amelyek tönkreteszik az addig jól elvégzett munkát. De most előre játszott a csapat, ha jól emlékszem, az első félidőben hét helyzetet is kidolgoztak a srácok. Volt néhány szituáció, amikor a végső passz vagy a befejezés hiányzott, hogy hamarabb eldöntsük a találkozót. Ilyen helyzetben nagyon ügyelni kell arra, hogy ne fussunk bele kontraszituációkba. Érezni lehetett, hogy a fiúk meg akarják nyerni a mérkőzést és itthon akarják tartani a három pontot. Úgy gondolom, néha eltekinthetünk attól, ha nem úgy sikerül valami, ahogy akartuk."

Az első félidőben többször is zavarba hozható volt a Fradi védelme, ezért kitért a hátsó alakzat olykor könnyelmű megoldásaira is.

„Pontatlan labdáink voltak, ilyen szituációkban pedig visszahozzuk az ellenfelet a meccsbe. Ha úgy akarunk játszani, mint Sergio Ramos vagy Marcelo, akkor problémáink lesznek, ez nem a mi futballunk. A Haladás góljánál volt egy hosszú indítás, a belső és a külső védő azonos magasságban állt, ebben a pillanatban nem volt védekező háromszögünk. Így alakult ki a Dibusz Dénessel szembeni egy az egy elleni szituáció, ezt magunknak köszönhettük.”

A német edző elárulta, milyen érzésekkel várja a jövő heti, Videoton elleni rangadót.

„Mindig jó érzés, ha vezetjük a tabellát, de jövő héten egészen más jellegű mérkőzés lesz, amely nagyon sok mindenről szól. Mindegy, hogy egypontos előnyünk van vagy nincs, leutazunk, játszani fogunk és remélhetőleg nagyszerű hozzáállással lép a csapat pályára. Egyébként mostantól minden meccs bajnoki döntőnek minősül."

A vendégek trénere, Michal Hipp a következőket mondta az összecsapásról:

„Természetesen a tisztelet megvolt bennünk a Fradival szemben. Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy ha jó eredményt szeretnénk elérni, akkor nagyon aktívnak kell lennünk előre. Az első tíz percben ezt jól csináltuk, több lehetőségünk is volt, majd jött a gól. Utána nyomás alá helyezett minket a Ferencváros, de mi is veszélyeztettünk. Sajnálom, hogy pontrúgásból kaptuk a gólt, mert készültünk rá, és épp Blazic szerezte a győztes találatot, akire szintén készültünk. Ez bosszantó."

A találkozó előtt Király Gábort nevezték a kezdőbe, ám sérülése miatt mégsem ő, hanem a harmadik számú kapus, Rózsa Dániel védett. A csapat második számú hálóőre, Gyurján Márton a múlt héten, a Balmazújváros ellen sérült meg súlyosan.

„Király Gabinak már a Balmazújváros elleni meccs előtt is voltak egészségügyi gondjai. Ezen a héten kezdett el edzeni, megpróbálta, az utolsó percig reménykedett benne, hogy tud védeni, de nem vállalta a mérkőzést, mert a bemelegítésnél fájdalmat érzett. Nagyon profi játékos, nem akart sérülten védeni, ezért átadta a helyet Rózsa Daninak, akivel nagyon elégedett vagyok."

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt mindössze három pontra vannak a kieső helytől, így nem lehetnek nyugodtak, ennek ellenére Hipp bizakodó a jövőt illetően.

„Az élet megy tovább, mi is megyünk tovább. Öt nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ebből három otthon, de minden a kezünkben van. Mindent megteszünk, és hiszek a csapatban, hogy a célunkat elérjük."

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ

Ferencváros–Haladás 2–1(Paintsil 38., Blazic 68., ill. Williams 7.)

Budapest,Groupama Aréna,7872néző.V:Szőts

NB I, 2017–2018, 28. FORDULÓ
ÁPRILIS 28., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Paksi FC–Videoton FC 1–0
Paks, Városi Stadion Solymosi Péter
2000
Debreceni VSC–Vasas FC 2–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Kassai Viktor
3214
Mezőkövesd–Budapest Honvéd 1–2
Mezőkövesd, Városi Stadion Bognár Tamás
1756
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–0 Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Iványi Zoltán
2836
Puskás Akadémia–Balmazújváros 3–1 Felcsút, Pancho Aréna
Berke Balázs
783
Ferencváros–Haladás 2–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7872
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik