NB I: ha továbbjut az Ekl-ben, elhalasztja az Újpest elleni meccsét a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2022.08.08. 18:17
null
Ha továbbjutnak az Ekl-ben, Michael Borisék elhalasztják az Újpest FC elleni bajnokit (Fotó: Török Attila)
A Mol Fehérvár FC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy ha továbbjut a moldovai Petrocub Hincesti ellen az Európa-konferencialiga selejtezőjének harmadik körében – amire a hazai 5–0-s siker után jó esély van –, akkor elhalasztja az Újpest FC elleni, augusztus 21-re kiírt NB I-es bajnokiját.

Mint a fehérváriak honlapján megjelent, az MLSZ szabályzata playoff esetén lehetőséget ad a kluboknak, hogy egyoldalúan elhalasszanak egy bajnoki mérkőzést.

A Mol Fehérvár FC hazai pályán 5–0-ra legyőzte a moldovai Petrocub Hincestit az Európa-konferencialiga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, a visszavágóra magyar idő szerint csütörtökön, 19 órakor kerül sor a kisinyovi Zimbru Stadionban.

A párharc továbbjutója a német Bundesligában szereplő 1. FC Köln együttesével találkozik a rájátszásban, a playoffkör két játéknapja: augusztus 18. és augusztus 25.

A két mérkőzés között – augusztus 21-én – kerülne sor az Újpest FC elleni bajnoki mérkőzésre az NB I 4. fordulójában. A Fehérvár azonban arról tájékoztatott, hogy továbbjutása esetén egyoldalúan halasztást kér a lila-fehérek elleni mérkőzésre, amelyre a Versenyszabályzat 27. § (5) b) pontja ad lehetőséget. A találkozó új időpontját később jelölik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik