NB I: Ha így folytatjuk, biztos, hogy benn maradunk – Zekic

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.02.06. 17:43
null
Zoran Zekic biztos benne: ezzel a játékkal bennmarad a Diósgyőr (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 20. fordulójának nyitó mérkőzésén a Diósgyőr 2–0-ra legyőzte odahaza a Kisvárdát. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Kisvárda trénere, Supka Attila elmondta: nem azt a teljesítményt kapta a csapatától, amit elvárt.

„Előre tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a Diósgyőrnek minden pontra szüksége van, ahogy nekünk is az NB I-es tagsághoz. Nem kezdtünk jól, buta hibákat követtünk el, amik megbosszulták magukat. Most már harmadszor ítéltek ellenünk olyan tizenegyest, ami elkerülhető lett volna, ahogy a második gól előtti szituáció is. A második félidőben jobban néztünk ki, megpróbáltunk támadni, voltak lehetőségeink is, ha valamelyiket tudjuk értékesíteni, akkor szorosabbá tehetjük a meccset. Saját magunknak köszönhetjük, hogy pont nélkül távozunk.”

Az NSO Tv arról kérdezte: mit érzett a 74. percben, amikor Jelena Richárd néhány méterről fölé lőtte ziccerben a labdát.

„Ricsinek előtte is volt egy szituációja, amikor ballal mellé gurított, az is nagy ziccer volt, ahogy az is, amit említettél. A lehetőségeket értékesíteni kell, hiszen ha gólt rúgtunk volna, más lett volna a játék képe. Sajnos az utóbbi időben nem úgy sikerülnek ezek a szituációk, ahogy szeretnénk.”

A DVTK vezetőedzője, Zoran Zekic szerint csapata kihozta magából a maximumot.

„Nagy a nyomás rajtunk, de ezt most elbírtuk. Karaktert és minőséget mutattunk a pályán. Az eredmény volt a legfontosabb, de a küzdőszellem miatt is dicséret illeti a csapatot. Nehéz dolgunk volt, mert taktikailag csak egy napunk volt felkészülni, de megvalósultak azok a dolgok, amiket gyakoroltunk. A szurkolók miatt is boldog vagyok, mert a klub születésnapján külön öröm, hogy győzni tudtunk.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte, hogy a második gól, vagyis Hegedüs János szabadrúgása után megnyugodott-e?

„Akkor szoktam megnyugodni, amikor a játékvezető lefújja a meccset. A kispadon néha érzelmesen élem meg a pályán történő dolgokat. Ha a mai játékunkat hosszú távon is fenn tudjuk tartani, akkor biztos vagyok abban, hogy benn tudunk maradni az NB I-ben. Sok munka vár ránk, de meg tudjuk csinálni.”

Arra is kíváncsiak voltunk: látta-e azokat a tökös játékosokat a pályán, akiket a Budafok elleni meccs után hiányolt?

„Igen láttam arra utaló jeleket, hogy tökösebb oldalát mutatta a csapat, de ezt a folyamatot tovább kell erősíteni.”

LABDARÚGÓ NB I
20. FORDULÓ
Diósgyőri VTK–Kisvárda 2–0
(Vanecek 10. – 11-esből, Hegedűs J. 40.)
Miskolc,
DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. V: Andó-Szabó

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik