NB I: gyászol a szabolcsi futball, elhunyt Neumann Gábor

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 11:57
null
Neumann Gábor (Fotó: Nyíregyháza Spartacus Facebook)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda és az NB II-es Nyíregyháza Spartacus csütörtökön a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy 67 éves korában elhunyt Neumann Gábor, aki mindkét klub életében, utánpótlás-nevelésében fontos szerepet töltött be az utóbbi évtizedekben, sőt rövid ideig a magyar válogatott stábjában is dolgozott.

Neumann Gábor a mai Nyíregyháza Spartacus elődjénél kezdett futballozni, hosszú évekig játszott a felnőttcsapatban, később edzőként, vezetőként, utánpótlás-szakágvezetőként, akadémiai igazgatóként dolgozott a klubnál. Ő volt az első önálló nyíregyházi futballklub, az NYFC első elnöke, az NB II-es szekció alelnökeként másfél évig az MLSZ elnökségi tagja volt.

A 2000-es évek elején utánpótlásedzőként a magyar korosztályos válogatottak mellett is dolgozott, sőt 2007-ben Várhidi Péter szövetségi kapitány mellett tagja volt a felnőttválogatott szakmai stábjának is – írja a nyiregyhazaspartacus.hu.

Később Kisvárdán első szakmai igazgatója volt a Várda Labdarúgó Akadémiának, az utóbbi hónapokban pedig az akadémiai tehetséggondozást felügyelte.

Nem először vívott nagy csatát a betegséggel, és mindenki abban reménykedett, most is legyőzi majd – írja a nyíregyházi klubhonlap. Sajnos nem így történt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik