NB I: gólok, lapok, adatok – a 2019–2020-as idény infografikán

Vágólapra másolva!
2020.07.04. 07:24
null
Sigér Dávid (balra) bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, Cseri Tamás kupadöntőbe jutott a Mezőkövesddel (Fotó: Micheller Szilvia)
Véglegesen lezárjuk a 2019–2020-as NB I-es idényt, amelyben fontos szerepet kaptak a gólok, a szerzett és kapott büntetők, a sárga és piros lapok, de a nézőszám és a gólok negyedóránkénti eloszlása sem elhanyagolandó.

 

Véget ért a 2019–2020-as idény az élvonalban, így elérkezett a számvetés ideje. Kedden ismertettük már a lapunk tudósítói által adott osztályzatok alapján elkészülő abszolút rangsort, másnap a posztonkéntit, illetve csütörtökön a teljes góllövőlista mellett megismerhettük a gólkirály Radó András valamennyi góljának történetét. Tegnapi számunkban a játékvezetők teljesítményét értékeltük, befejezésként pedig a statisztikai érdekességek kerülnek előtérbe.

Az őszi szezonban az átlagnézőszám az elmúlt négy idényt tekintve a második legmagasabb volt, s vélhetően a tavasszal is háromezer felett maradt volna, de a koronavírus-járvány következtében a zárt kapus mérkőzések, illetve a korlátozott kapacitással megrendezhető bajnokik lerontották a statisztikai adatokat.

Az idényben összesen 543 gólt szereztek a csapatok, a legtöbbet, 104-et a 76. és 90. perc között, s harminc gól a hosszabbításban is esett. A legtöbb sárga lapot (94) a Kisvárda kapta, igaz, ebben az idényben már a kispadon ülő játékosok és a szakmai stáb tagjai is szigorúbb elbírálásban részesültek a játékvezetők részéről. A legtöbb tizenegyest a ZTE FC végezhette el, s tizenegyből nyolcat értékesített is.

NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik