NB I: Gólkirályok örökébe lépne Pakson Varga Barnabás

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 09:22
null
Varga Barnabás (Fotó: Szabó Miklós)
Második NB I-es idényére készül Varga Barnabás, aki abban bízik, Pakson több gólt szerez, mint legutóbb Gyirmóton.

MINŐSÉGI TÁMADÓ megszerzését jelentette be hétfőn a Paksi FC: Varga Barnabás, az élvonaltól búcsúzó Gyirmót FC Győr futballistája három évre kötelezte el magát az előző idény Magyar Kupa-döntősénél. Csak a paksiak gólkirálya, Ádám Martin (31 gól), a fehérvári Kenan Kodro (15) és a kispesti Nenad Lukics (15) talált be nála többször az előző évadban, vagyis a második legtöbb gólt jegyző magyar játékost sikerült szerződtetni.

„Mindenképpen az élvonalban akartam maradni, és bár több helyről kerestek, a szívem a Pakshoz húzott –  mondta lapunk érdeklődésére a 27 éves csatár. – Sok jót hallottam a klubról, tetszenek az itteni elképzelések, és remélem, hogy az előttünk álló idényben is erős csapatunk lesz. Hogy milyen lenne, ha Hahn János és Ádám Martin után sorozatban harmadszor is a Paks adná az NB I gólkirályát? Edzőváltás volt a nyáron, Waltner Róbert irányításával jó eséllyel mást játszik majd a csapat, mint Bognár Györggyel, de bízom benne, sokat leszünk az ellenfél kapuja előtt, és a gólok is jönnek. A múlt idényben tizenháromszor találtam be, ennél eredményesebb évaddal lennék elégedett.”

Nem árt nyomatékosítani, a kiemelkedő idényt futó, a válogatottban is bizonyító Ádám Martin továbbra is a Paksi FC játékosa, ám borítékolható, hogy az átigazolási időszakban távozik, és Varga Barnabás veheti át a szerepkörét. Eddigi pályafutásáról sok mindent el lehet mondani, ám azt nem, hogy szokványos: Szombathelyen a Haladásban nevelkedett, fiatalon Ausztriába került, és tavaly a bajnoki rajton az MTK Budapest (1–1) ellen játszotta első NB I-es meccsét...

„Tizenhat éves voltam, amikor egy osztrák amatőr csapathoz kerültem, lépkedtem felfelé a ranglétrán, és jó visszagondolni, hogy az SV Mattersburg játékosaként eljutottam egészen az első osztályig – folytatta Varga Barnabás. – Már a második ligás Lafnitz labdarúgója voltam, amikor két és fél évvel ezelőtt megkeresett a Gyirmót, s utólag elmondhatom, nagyon jó döntés volt odaigazolni. Az első teljes idényemben feljutottunk, tizenkét góllal segítettem az együttest, végig jól éreztem magam a csapat labdarúgójaként, és ez akkor is így van, ha legutóbb nem tudtuk kiharcolni a bennmaradást. Remélem, a Paksnak legalább olyan idénye lesz, amilyen az előző volt, igyekszem gólokkal és jó játékkal hozzájárulni a szerepléshez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik