NB I: Szabó Levente Fehérváron megduplázná őszi, kecskeméti góljainak számát

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.12.20. 10:51
null
Négy gólt szerzett ősszel a KTE színeiben Szabó Levente, aki a bajnoki folytatásban Fehérváron bizonyíthat (Fotó: Kovács Péter)
A kecskeméti kölcsön­adásból visszatérő csatár, Szabó Levente bizonyítana a bajnoki idényben harmatosan szereplő Vidiben, s minimum megduplázná az ősszel szerzett négy gólját.

Futball mellé csocsó – a Mol Fehérvár FC néhány játékosa, így Szabó Levente is részt vett a székesfehérvári Petőfi Kultúrtanszéken tartott karácsonyi ünnepségen, amelyen az első csapat által gyűjtött egymillió forintból, valamint a Dárdai Pál, Fiola Attila, Loic Nego és Schön Szabolcs aláírásával ellátott válogatott mezekből befolyt összegből támogatták a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központot, valamint a Magyar Máltai Szeretszolgálat székesfehérvári támogató szolgálatát is.

„Élveztem a rendezvényt, sokat játszottunk a gyerekekkel, s bár végső győztes nem hirdettünk csocsóban, Fiola Attilával jó párost alkottunk – szerepet cseréltünk, hiszen én álltam hátul, ő pedig támadó volt – mondta lapunknak Szabó Levente, a Mol Fehérvár FC 23 éves csatára, akit két hete rendelt vissza a Fe­jér megyei klub a kecskeméti kölcsön­adásából. – Remekül éreztük magunkat. Akkor is örültem, amikor megtudtam, a Vidi számít rám, így nem töltöm ki a nyárig szóló megállapodásomat Kecskeméten. Sokat beszéltem Juhász Rolanddal, a fehérváriak sportigazgatójával, aki elmondta, ha ugyanúgy dolgozom tovább, ahogyan Kecskeméten, a bizonyítási lehetőséget megkapom, a többi pedig rajtam múlik.”

A futballista a 2021–2022-es idényt kölcsönben az NB II-es Budafoki MTE-ben töltötte (igaz, előtte augusztusban négy bajnokin kapott szerepet a Vidiben, de mindössze tizennyolc percet töltött a pályán), az ősszel pedig a KTE-ben szerepelt.

„Úgy érzem, eljött az én időm! Hiszek benne, hogy az előző két kölcsönadás segítette a pályafutásomat. Budafokon is sokat játszottam, Kecskeméten pedig mind a tizenhat NB I-es bajnokin szerepet kaptam. Igaz, csak háromszor kezdtem, de így is eljutottam négy bajnoki gólig – célom, hogy tavasszal minimum megduplázzam a góljaim számát a Vidiben. A Kecskemétnek csak köszönettel tartozom, bíztak bennem, megadták a lehetőséget, példaértékű, ahogyan működik az egyesület. Hogy mi a titkuk? Egyértelmű: a csapategység. Családias a hangulat, szerettem ott lenni, most azonban új feladat vár rám, amelyet izgatottam várok, és bízom benne, hogy minél több játékpercet kapok.”

Érdekes kérdés fogalmazódhat meg az emberben – ha a tabellára nézünk, azt láthatjuk, a KTE a második helyen áll, míg a Fehérvár a nyolcadik helyen szerénykedik. Vajon visszalépés ez Szabó Leventének?

„Semmiképp, inkább úgy élem meg, hogy újabb kihívás elé állított az élet. Bár a tabella a Vidi szempontjából valóban nem mutat túl jól, bizakodom, a KTE hét ponttal szerzett többet, vagyis belátható távolságon belül áll. Ráadásul épp Kecskeméten folytatjuk a bajnokságot január végén, tehát megvan az esélyünk arra, hogy gyorsan faragjunk a hátrányunkból. Örülök, hogy ilyen hamar találkozom azokkal az emberekkel, akikkel fél évig egy irányba húztunk.”

Hogy a Vidi kerete hogyan alakul a következő hetekben, egyelőre kérdés, de úgy tudjuk, napok kérdése, hogy a Honvéd egyszeres válogatott kapusa, Szappanos Péter mikor csatlakozik a kerethez. Ugyanakkor Budu Ziv­zivadze távozhat, a Fehérvár jó két hónapja „száműzte” első keretéből a grúz csatárt, miután az Újpest FC elleni (0–1) bajnoki után felvette a lila-fehérek játékosa, Vincent Onovo mezét, s úgy vonult be a játékoskijáróba. Ezután november 6-án, az FC Nagykanizsa elleni NB III-as mérkőzésen (0–5) vállsérülést szenvedett a Mol Fehérvár FC II-ben, meg is műtötték. Úgy tudjuk, megfelelő ajánlat esetén távozhat, ezért szinte biztosan nem tart a január 8. és 20. között a horvátországi Novigradban edzőtáborozó együttessel.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Szappanos Péter (Bp. Honvéd), Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:–

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Nikitscher Tamás
(Pécsi MFC)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérnek: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: –
Távozók: Sági Milán (?)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Szabó Levente (Mol Fehérvár FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC14111234–12+2234
2. Kecskeméti TE1668223–16+726
3. Kisvárda1674527–29–225
4. Puskás Akadémia1667322–18+425
5. Zalaegerszegi TE1564524–17+722
6. Paksi FC1563627–26+121
7. Debreceni VSC1655627–270 20
8. Mol Fehérvár1654720–23–319
9. Mezőkövesd1644818–26–816
10. Újpest FC1644819–29–1016
11. Budapest Honvéd1644816–27–1116
12. Vasas FC1636713–20–715

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik