Az első percben gólt kapott a Fehérvár – öttel válaszolt!

Vágólapra másolva!
2019.08.17. 19:25
null
Öt gólt ünnepelhetett a Fehérvár a DVTK ellen (Fotó: Micheller Szilvia)
Ugyan már az első percben vezetett a Diósgyőr a Mol Fehérvár FC otthonában, a végén a hazaiak örülhettek, mert öt gólt szerezve az övék lett a három pont a labdarúgó NB I 3. fordulójában rendezett mérkőzésen.

NB I
3. FORDULÓ
Mol Fehérvár FC–Diósgyőri VTK 5–1 (Elek Á. 13., Futács 52., Danilovics 73. – öngól, Hodzic 77., 84., ill. Prosser 1.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 3586 néző.Vezette: Bogár
Kiállítva: Brkovics (42., Diósgyőr)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Kit győzzön le hazai pályán a bajnoki címre törő Mol Fehérvár FC, ha nem azt a csapatot, amely az előző három bajnoki idényben egyaránt az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást? Nem kérdés, a piros-kékek esélyesként várták a DVTK elleni találkozót, bár aligha felejtették el, hogy az ezt megelőző két bajnokijukat egyaránt elveszítették vele szemben.

Lehet azzal jönni, hogy a kettő közül az utóbbi, a május 4-én Diósgyőrben játszott (1–2) csak a hazaiaknak volt fontos, hiszen Juhász Rolandék három fordulóval a zárás előtt már sem előre, sem hátra nem tudtak lépni a második pozícióból, ám a február 9-én hazai pályán 2–1-re elveszített bajnoki fájhat a fehérváriaknak. Talán sokan emlékeznek, a csapat egy héttel azt megelőzően a Puskás Akadémiától (0–3) is kikapott a Mol Aréna Sóstóban, így hiába volt az ősszel „csak” öt pont hátránya a listavezető Ferencváros mögött, tulajdonképpen az első két tavaszi játéknap után eldőlt, lemondhat a bajnoki címről.

És ebben a Diósgyőr vastagon benne volt, mert a bajnoki esztendőben hat pontot elvett a címvédőtől: az egész mezőnyben csak a Puskás Akadémiával szemben volt rosszabb a Fehérvár mérlege, a megyei rivális ellen három mérkőzésen csak egy pont jött össze.

A vendégek mestere, Fernando Fernández már a kezdés előtt változtatni kényszerült az eltervezett kezdőcsapaton, mert Joachim Adukor megsérült a bemelegítésnél, helyette Szabó Bence kezdett, aki korábban a Fehérvárban lett NB I-es labdarúgó.

Rémálomszerűen indult a meccs a hazaiak számára: az első élvonalbeli meccsét játszó Zolnai Richárd bal oldali beadása után Juhász Roland nem találta el a labdát, amely így Prosser Dánielhez került, és bár a támadó lövésénél Kovácsik Ádám bele tudott érni a labdába, az a kapu jobb oldalában kötött ki. Éppen 26 másodperce tartott a bajnoki...



A diósgyőri támadó a hetedik percben közel járt ahhoz, hogy megduplázza góljai számát, lövése után a labda centiméterekkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd két perccel később Fiola Attilának kellett önfeláldozóan belevetődnie a próbálkozásába. Ebben a periódusban megállapíthattuk: a Fehérvár ugyanolyan szellősen védekezik, mint egy héttel korábban a Puskás Akadémia ellen a második félidőben, ezúttal azonban már futnia kellett az eredmény után.

A DVTK nem tudott két góllal ellépni, és jött is a büntetés. Juhász Rolandot nem törte meg a hibázás, és javított: az általa középre fejelt labdát Elek Ákos előbb a lécre térdelte, majd utána korábbi csapatának hálójába lőtte (1–1). Ekkor már egyértelműen a házigazda nyomott, és mert a játékrész hajrájában a játékvezető kiállította Dusan Brkovicsot, számítani lehetett rá, hogy „meleg” folytatás vár a Diósgyőrre.



Remek diósgyőri támadással indult a második félidő (Prosser beadásáról Tajti Mátyás csak kevéssel késett le), nem sokkal később pedig Futács Márkó góljával már a fehérváriak vezettek. Tegyük hozzá, Kovács István kihagyhatatlan helyzetbe hozta csapattársát.

A kérdés nagyjából az volt, mikor érkezik a harmadik hazai találat, nos, a 73. percig kellett rá várni. A vendégeknek szerencséjük sem volt, hiszen Juhász fejese után a labda a kapufáról visszafelé pattant, éppen Braniszlav Danilovics hátára, onnan pedig a bal sarokba – öngól (3–1).



Két perccel később a nem sokkal korábban beálló Armin Hodzic szépségdíjas gólt szerzett, és csak az volt a folytatás kérdése, mekkora lesz a különbség a csapatok között. A DVTK tíz emberrel is becsülettel küzdött, próbált futballozni, de emberhátrányban nem volt esélye a Fehérvár ellen. Hodzic duplázni is tudott. 5–1

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 3 3 11–3 +8 9
2. Mezőkövesd Zsóry FC 3 3 4–1 +3 9
3. Debreceni VSC 2 2 7–3 +4 6
4. Kisvárda 3 2 1 5–5 0
6
5. Paksi FC 3 1 1 1 4–3 +1 4
6. Újpest FC 3 1 1 1 4–5 –1 4
7. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–4 –1 3
9. Diósgyőri VTK 3 1 2 4–8 –4 3
10. Zalaegerszegi TE FC 2 2 2–4 –2 0
11. Kaposvári Rákóczi FC 3 3 3–7 –4 0
12. Budapest Honvéd 3 3 3–8 –5
0
NB I, 2019–2020, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–ZTE FC 3–2
Debrecen, Nagyerdei StadionKassai Viktor
4150
Ferencváros–Kaposvár 1–0
Budapest, Groupama ArénaIványi Zoltán
6891
Mezőkövesd–PAFC 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
2214
Mol Fehérvár FC–DVTK 5–1
Székesfehérvár, Mol Aréna SóstóBogár Gergő3586
Újpest FC–Paksi FC 1–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Solymosi Péter
2349
Bp. Honvéd–Kisvárda 1–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
2500
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik