NB I: elítéli az MLSZ által kiszabott büntetést a Kisvárda

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.16. 22:32
null
A Kisvárda nem fogadja el a büntetést (Fotó: Szabó Sándor/kisvardafc.hu)
A Kisvárda FC hivatalos honlapján fejezte ki nemtetszését az MLSZ ítélete ellen, miszerint a szurkolók rasszista magatartása miatt pénzbüntetésre és szektorbezárásra ítélték a klubot. Révész Attila hivatalos közleményében azt is kijelentette, hogy továbbgyűjtik a bizonyítékokat, amikkel akár a Sport Állandó Választott Bíróságra is hajlandóak elmenni.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a 2022. november 8-i Kisvárda Master Good–ZTE FC mérkőzésen tapasztalt szurkolói rendbontás miatt négymillió forintos büntetésre, plusz egy bajnoki meccsre szóló szektorbezárásra büntette meg a kisvárdaiakat.

Az indoklás szerint a mérkőzés közben a zalaegerszegi Eduvie Ikoba labdaérintéseikor két alkalommal is rasszista megnyilvánulásokat lehetett hallani a lelátóról a hazai szurkolók felől.

Révész Attila sportigazgató szerint azonban a Kisvárda a Sport Állandó Választott Bíróságig is hajlandó elmenni, hogy bizonyítást nyerjenek.

A sportigazgató csalódott volt, mivel szerinte az MLSZ nem vette figyelembe a klub által átadott bizonyítékokat, és egyetlen MLSZ-ellenőri jelentés alapján rótta ki a büntetést. Elmondása szerint a fegyelmi szabályzat egyoldalú módosításáról csupán szeptemberben szereztek tudomást, a büntetések mértéke pedig több klubvezető szerint is eltúlzott.

Révész szerint a zalaegerszegiek sem hallottak ilyen megnyilvánulásokat, ezért az állítólag huhogás nem is került bele a jegyzőkönyvbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik