NB I: „Dühítő, hogy válogatott szintű játékostól is méterekre pattan a labda”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.15. 11:11
null
Csertői Aurél szerint teljességgel értékelhetetlen csapata teljesítménye (Fotó: <a href="paksifc.hu">paksifc.hu</a>)
A labdarúgó NB I 26. forduló mestermérlegeiből kiderül, mit tanácsolt a felesége Horváth Ferencnek, a Balmazújváros vezetőedzőjének, megtudtuk, hogy Michael Oenning a bajnokság közben nem számolja a Vasas pontjait, de az is kiderült, mit gondol néhány játékosa viselkedéséről Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője.

 

MEZŐKÖVESD–VIDEOTON 0–0

TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd szakmai igazgatója: – Az első pillanatoktól érződött, hogy jól felkészültünk, ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy ellenfelünknek igazából nem adódott nagy gólszerzési lehetősége. Nekünk négy-öt is volt, létszámfölénybe kerültünk, de hiába, a kapu előtt mi is határozatlannak bizonyultunk. Megítélésem szerint nagyon sokat érhet a pontszerzés, de ezt most még nem tudom pontosan meghatározni, hiszen csak a bajnoki végelszámolásnál lehet megvonni a mérleget. A fordulóban számunkra nem alakultak túlságosan jól az eredmények, de vannak még javítási lehetőségek. Korábban az is beigazolódott, hogy olykor egy-egy döntetlen is nagyon sokat érhet.

MARKO NIKOLICS, a Videoton vezetőedzője: – Gratulálok a Mezőkövesdnek a pontszerzéshez. Mindkét csapat nehéz meccsen van túl, a hazaiakrendkívül motiváltan,talán a szezonban először három belső védővel játszottak, sok játékossal a labda vonala mögött – ez természetesen érthető részükről. Ők nyertek egy pontot, mi pedig veszítettünk kettőt. Nem voltunk elég frissek, az Újpest és a Honvéd meccs után Huszti Szabit például próbáltuk valamennyire pihentetni, hiszen hosszú kihagyás után tért vissza, de Danko Lazovics, Juhász Roland éstöbb más játékos is végig pályán volt a három találkozón, Loic Nego pedig eltiltás miatt hiányzott. Talán húsz-huszönöt szögletünk, ellenfél térfeléről, veszélyes helyről elvégzett szabadrúgásunk is volt, jöttek a beadások is, ezekből azonban ma nem voltunk veszélyesek. A frissesség mellett ma hiányzott az is, hogy legalább egy játékos extra formában futballozzon.

ÚJPEST–VASAS 4–2

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Ugyanazt a taktikát kértem a szünetben is (1–1-nél – a szerk.), amelyet a meccs előtt, csak az első félidőben ebből semmit sem láttam viszont. Mondanám, hogy mindenki a saját elképzelése szerint akart futballozni, de semmiféle elképzelés nem volt a játékunkban. Örülök, hogy a jelek szerint jó formában vannak a támadóink. A Vasas ellen különösen Obinna Nwobodo teljesítménye tetszett, lendületes futballja a társakra is kedvező hatással volt. Mindennap a bajnoki bronzéremért és a Magyar Kupa-győzelemért dolgozunk, de felettébb rossz előjel lenne, ha erre folyton emlékeztetnem kellene a játékosokat. A labdarúgóim kellően motiváltak, ám néha elfelejtik, hogy csak csapatként lehetünk sikeresek.

MICHAEL OENNING, a Vasas vezetőedzője: – Nagyon szoros a mezőny, nem most kell a pontokat számolni, hanem az utolsó fordulót követően – válaszolta arra kérdésre, nem tart-e a kieséstől. – Beszélhetnénk a kétes helyzetekről, de ha négy gólt kapunk, akkor nincs értelme másra mutogatni. Nem egyszerű elfogadni a vereséget, egyéni hibákból kaptuk a gólokat, ám el kell ismernem, hogy a második félidőben az Újpest jobban futballozott, a meccset pedig az a negyvenöt perc döntötte el. Szűkös a keretünk, ha nem a terveknek megfelelően alakul a meccs, nehéz a kispadról frissíteni. Emellett az is bosszantó, hogy kétszer is hátrányból egyenlítünk, nagy energiákat fektetünk abba, hogy nyílt legyen a meccs, de aztán a figyelmetlenségek miatt megint hátrányba kerülünk.

PAKS–HALADÁS 1–2

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője:
– Sokat nem változott a játékunk múlt hét óta, sőt szakmailag teljességgel értékelhetetlen ez a teljesítmény. Néhány játékosomnak mentális problémája van, de talán elgondolkodhatna, hogy szerényebben is viselkedhetne. Különösen dühítő, hogy válogatott szintű labdarúgótól többször méterekre pattan a labda, illetve többen rendszeresen kirúgják a stadionból. Az idegállapotomnak nem tett jót a mérkőzés, az biztos, de úgy látszik, csapatom kudarctűrő képessége jobb, mert amikor bajban vagyunk, lényegesen jobban futballozunk. Tényleg képtelenség értékelni ezt a teljesítményt, mert nem szeretnék senkit megbántani, de a mutatott játék fényévekre volt az élvonalbeli szinttől. Még egyszer hangsúlyozom, a mentális képesség hiánya ütközött ki. Majd hét közben még keményebben edzünk, s talán a játékosok is megértik, mit jelent az alázat és a szerénység.

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője: – Figyelmeztettem a játékosaimat, hogy aktívabban kellene támadnunk, de az első félidőben ez kimerült a szabadrúgások elvégzésében. A hatvanadik perctől uraltuk a mérkőzést, és a fölényünk egy szép gólban mutatkozott meg. Ugyanakkor bosszantó, hogy másodszor kapunk a gólunk után gyorsan egyet, erre azért figyelnünk kell a jövőben. Külön kiemelném a cserejátékosainkat, akiknek köszönhetően veszélyesebben futballoztunk, s talán megérdemelten nyertünk. Amikor Szombathelyre kerültem, elemeztem a csapat korábbi mérkőzéseit, szembetűnő volt, hogy hatalmas területek maradnak szabadon a csapatrészek között. Fontosnak tartottam ezt a hibát kiküszöbölni, de ez egy folyamat. .

BALMAZÚJVÁROS–DVTK 2–1

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Mindkét csapat rosszul játszott, látszott, hogy hatalmas a tét. A vezetés megszerzése után a DVTK kézben tartotta a meccset, de nem adtuk fel, és fordítani tudtunk. Létfontosságú három pontot szereztünk. Nem volt átütőerő a támadásainkban. Hozzáteszem, a Diósgyőr sem jeleskedett ezen a téren. Korábban több olyan meccsünk volt, amikor jobban játszottunk az ellenfelünknél, mégsem nyertünk, ezúttal a sors visszaadott valamit. A feleségem azt mondta, ne nézzem, ha tizenegyeshez jutunk, akkor ugyanis biztosan kihagyjuk. Megfogadtam a tanácsát, így inkább csak hallottam, hogy gól lett belőle.

BÓDOG TAMÁS, a DVTK szakmai igazgatója: – Uraltuk a mérkőzést, azonban talán túl korán elkönyveltük, hogy megnyerhetjük. Az ellenfélnek egy veszélyes szabadrúgása volt, semmi több, az pedig vicc, ahogy a hajrá alakult. Az első jogosnak tűnt a kispadról, a másodiknál viszont kíváncsi vagyok, mi alapján ítélt a játékvezető. Nekem nem tűnt annak, és akkor még finoman fogalmaztam. Egyértelmű, hogy elkezdődött a kiesés elleni harcunk. Ha nem nyersz meccset, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülsz. A játékunk egyébként rendben volt, az eredményről már nem mondhatom el ugyanezt.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK (kattintson a címre!)

Pintér Attila: Külföldi úriemberektől ez nem fér bele – Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1–1

Thomas Doll: Nem kommentálok, mert megint meg kell jelennem a szövetségnél
DVSC–FTC 1–1

NB I, 2017–2018, 26. FORDULÓ
ÁPRILIS 14., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Paksi FC–Haladás 1–2
Paks, Városi StadionBerke Balázs
500
Mezőkövesd–Videoton 0–0
Mezőkövesd, Városi StadionKassai Viktor
2325
Újpest–Vasas 4–2
Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
2418
Puskás Akadémia–Bp. Honvéd 1–1Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely1785
Balmazújváros–Diósgyőri VTK 2–1
Balmazújváros, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
903
Debreceni VSC–Ferencváros 1–1Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán10 841
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 26 16 7 3 56–23 +33 55
2. Videoton FC 26 16 7 3 55–25 +30 55
3. Debreceni VSC 26 10 7 9 44–34 +10 37
4. Újpest FC 26 9 10 7 35–34 +1 37
5. Budapest Honvéd 26 10 6 10 41–44 –3 36
6. Paksi FC 26 9 8 9 38–41 –3 35
7. Szombathelyi Haladás 26 9 3 14 29–41 –12 30
8. Diósgyőri VTK 26 8 6 12 40–43 –3 30
9. Puskás Akadémia FC 26 7 9 10 31–39 –8 30
10. Balmazújváros 26 6 9 11 29–38 –9 27
11. Mezőkövesd Zsóry FC 26 6 9 11 30–47 –17 27
12. Vasas FC 26 7 5 14 32–51 –19 26

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik