Az Újpest emberhátrányban szerzett pontot Debrecenben

Vágólapra másolva!
2021.08.08. 17:31
Az Újpest a 87. percig győzelemre állt Debrecenben, még úgy is, hogy a 14. perctől emberhátrányban játszott a labdarúgó NB I 2. fordulójában, de a hazaiaknak sikerült egyenlíteni (2–2), és legalább egy pontot otthon tartottak.
Sok erejét lekötötte az Újpestnek a védekezés, de egy pont lett a jutalma (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Sok erejét lekötötte az Újpestnek a védekezés, de egy pont lett a jutalma (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Debreceni VSC–Újpest FC 2–2 (Tischler 77., 87., ill. Croizet 6., 49.)
Debrecen,Nagyerdei Stadion,7266 néző.Vezette:Bogár
Kiállítva:Diaby (14. – Újpest)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A győztes visszatérés megtette a hatását Debrecenben. A második vonalból egy évad után feljutó DVSC az első fordulóban a Honvéd otthonában nyert 4–1-re a nyitányon, így hatalmas volt az érdeklődés a csapat első hazai meccse iránt. A Nagyerdei Stadion környékén már órákkal az Újpest elleni találkozó kezdése előtt nagy volt a nyüzsgés, a DVSC családi napot rendezett, ahol teljesült a szurkolók régi álma, egy támogató jóvoltából ingyen sörhöz jutottak a bérlet- és jegytulajdonosok.

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, Tomás Kosickynek kellett bravúrral védenie, bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok felé tartó labdát. Néhány perccel később viszont már a szlovák kapus sem segíthetett a Debrecenen: Nikola Mitrovics remek passza után Yohan Croizet könnyedén lefordult Marko Nikolicsról, s megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. Nem sokkal később nehéz helyzetbe került az Újpest, Abdoulaye Diaby lépett oda alattomosan Bárány Donátnak, és a játékvezető a VAR segítségével jutott arra a döntésre, hogy a mali belső védő szabálytalankodása piros lapot ér.

A kiállítás után természetesen alapjaiban változott meg a játék képe, a lila-fehérek visszaálltak, a Loki irányította a játékot. Hatalmas fölénye ellenére helyzetekig nem jutott el a hazai együttes, szervezetten védekezett az Újpest, a debrecenieknél nem sikerültek az utolsó (utolsó előtti) passzok, néhányszor pedig a szerencse is a vendégek mellé szegődött. Ráadásul kényszerből kellett cserélnie a hazai szakmai stábnak, Bárány Donát jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, s ebben szerepe lehetett az ellene elkövetett súlyos szabálytalanságnak is. A szünetig a legnagyobb esélye talán Dzsudzsák Balázs szabadrúgásánál volt a DVSC-nek az egyenlítésre, ám a válogatottsági rekorder lövése a kapu fölé szállt.

A második félidőre Bévárdi Zsombor helyett Sós Bencét vetette be a hazai csapat, s az újonnan pályára lépő középpályás veszélyes beadással jelezte, hogy megérkezett a meccsbe. Yohan Croizet pedig azt mutatta meg, hogy ez az ő hete. A francia támadó már a csütörtöki, Basel elleni Ekl-selejtezőn is betalált, míg a Nagyerdei Stadionban duplázott, hiszen a 49. percben mindkét debreceni belső védőt becsapta, majd növelte csapata előnyét. Sós Bence csökkenthette volna a debreceni hátrányt, de hatalmas helyzetben, két méterre a kaputól rosszul találta el a labdát.

Az Újpest próbált olyan futballt játszani, amelyet egy csapatnak kétgólos előnyben és emberhátrányban játszania kell, és sokáig úgy tűnt, eredményesen teszi. Aztán a 77. percben Dzsudzsák Balázs ívelt szabadrúgásból Tischler Patrik fejére, és a rendezetlen újpesti védelemnek esélye sem volt megakadályozni, hogy a debreceniek csatára gólt fejeljen. Ettől vérszemet kapott a Loki, amely formás bal oldali akció végén, Tischler révén egyenlíteni tudott. A hazaiak nem álltak meg, mentek tovább előre a győzelemért, de az Újpest kibekkelte a hátralevő időt, s megszerezte első pontját. A DVSC nagy hajrával megőrizte veretlenségét, és ha stabilizálni tudja védelme tengelyét, akkor szép szezonja lehet neki. 2–2

A csereként beálló Tischler Patrik két gólt szerzett (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A csereként beálló Tischler Patrik két gólt szerzett (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

 

Az NB I állása
1. Mezőkövesd 2 2 6–4 +2 6
2. Kisvárda 2 2 4–2 +2 6
3. Debreceni VSC 2 1 1 6–3 +3 4
4. MTK Budapest 2 1 1 2–1 +1 4
5. Paksi FC 2 1 1 8–4 +4 3
6. Puskás Akadémia 2 1 1 3–7 –4 3
7. Mol Fehérvár 1 1 1–1 0 1
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 3–4 –1 1
8. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 1
10. Gyirmót FC Győr 2 1 1 2–3 –1 1
11. Ferencvárosi TC 1 1 1–2 –1 0
12. Budapest Honvéd 2 2 1–5 –4 0
NB I, 2021–2022, 2. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
AUGUSZTUS 6. (péntek)
Kisvárda–Gyirmót FC Győr 2–1
Kisvárda, Várkerti StadionPintér Csaba
2022
AUGUSZTUS 7. (szombat)
Mezőkövesd–ZTE FC 3–2
Mezőkövesd, Városi StadionPillók Ádám
1455
MTK Budapest–Budapest Honvéd 1–0Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
2831
AUGUSZTUS 8. (vasárnap)
DVSC–Újpest FC 2–2Debrecen, Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő7266
Puskás Akadémia–Paks 1–6
Felcsút, Pancho ArénaAntal Péter
782
SZEPTEMBER 22. (szerda)
20.00: Mol Fehérvár FC–Ferencvárosi TC
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik