Drámai befejezéssel nyert a PAFC a Honvéd ellen

ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.11.29. 18:35
null
Vanecek szállította a győztes gólt a vendégeknek (Fotó: Micheller Szilvia)
Eseménytelen első félidőt követően a folytatás akciódúsabb volt a Bp. Honvéd és a Puskás Akadémia meccsén az NB I 12. fordulójában, de a mindent eldöntő találat a lefújás előtt 5 másodperccel született (0–1).

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Puskás Akadémia 0–1 (0–0)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Pillók
Gólszerző:Vanacek (90+2.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

A bajnokság első körében már találkozott (volna) a két együttes, de közbeszólt a koronavírus-járvány, a felcsútiak kérésére elhalasztották a párharcot, és csak november 4-én rendezték meg. A bepótolt találkozó időpontjában aztán a Budapest Honvéd több labdarúgóját is koronavírus miatt nélkülöznie kellett a szakmai stábnak (ráadásul az ugyancsak megbetegedő Bódog Tamás helyett Klausz László meccselt a kispadról), és amikor úgy tűnt, hogy az erősen tartalékos kispesti klub pontot szerez a Pancho Arénában, Thomas Meissner a 90. percben a Puskás Akadémia javára döntötte el a presztízsmeccset.

És most a történet szinte percre pontosan megismétlődött...

A Honvédnál ezúttal Eppel Márton és Ugrai Roland is bevethető volt a támadók közül, mindketten kezdtek is, de Balogh Norbertet is nevezték a cserék közé – nagy változást jelentett ez az előző körös találkozóhoz képest, amikor mindhárman hiányoztak.

A motivációval jól láthatóan egyik oldalon sem volt probléma, a Honvéd és a Puskás Akadémia játékosai is próbáltak sokat futva létszámfölényt kialakítani az ellenfél térfelén, ugyanakkor az építkezést gátolta, hogy többször is pontatlanra sikerültek az átadások.

„Indulj el!” – kiabálta Bódog Tamás Ugrai Rolandnak, amikor Gazdag Dániel jó ütemben passzolta be a védők közé a labdát az első játékrész közepén, az ötszörös válogatott támadó azonbannem érzett rá a lehetőségre, így nem lett helyzet a próbálkozásból. Két perccel később aztán mégis előtte adódott a meccs első igazi helyzete, de hiába fejelhetett teljesen üresen Gazdag Dániel szögletét követően, a bal sarok mellé bólintotta a labdát. A Puskás Akadémia támadójátéka meglehetősen egyoldalas volt ebben az időszakban, és ebben komoly szerepe volt annak, hogy Joao Nunes a jobb oldali védő pozíciójából előrefelé meglehetősen pontatlannak bizonyult, az előtte futballozó Luciano Slagveer pedig alig találkozott a labdával. Amikor játékból nem sikerül eljutni helyzetig, nagy szerepük van a jól elvégzett szabadrúgásoknak, szögleteknek, ezért is volt fájó látni, amikor az élvonalbeli mezőny egyik legjobb rúgótechnikájú futballistája, Ugrai Roland az oldalvonal mellől úgy ívelt be egy szabadrúgást, hogy középen senkinek sem volt esélye játékba avatkozni, a labda mindenki feje fölött toronymagasan elszállva hagyta el a játékteret.

Nem kockáztattak sokat a játékosok, de végül három ponttal távozott a PAFC (Fotó: Árvai Károly)
Nem kockáztattak sokat a játékosok, de végül három ponttal távozott a PAFC (Fotó: Árvai Károly)

A két szakvezető közül Bódog Tamás lehetett kevésbé elégedett a látottakkal, hiszen kettőt is cserélt a szünetben, ennek ellenére veszélyes felcsúti szöglettel indult a második játékrész: Josip Knezevic becsúszása után a labda Ivan Lovricról a lécet érintve került az alapvonalon túlra. Joggal dühöngött Hornyák Zsolt, amikor Luciano Slagveer egy jobb oldali kontránál nem vitte rá sprintben a labdát a behátráló Ivan Lovricra, hanem eltotyogta a lehetőséget – az ilyen megoldásokért nem feltétlenül kell külföldről igazolni... A 72. percben bal oldali vendégtámadásnál Lovric hibázott óriásit, a tizenhatoson belül Antonio Mancénak passzolta a labdát, a horvát támadó lövését azonban Tomás Tujvel magabiztosan védte.

Tíz perccel a befejezés előtt Nagy Zsolt mentett önfeláldozó becsúszással Hidi Patrik közeli lövésénél, majd Urblík József lőhetett kecsegtető helyzetből, Tujvel ekkor is a helyén volt. Az utolsó percben még Kiss Tamás kerülhetett volna helyzetbe, ám hosszan vette át a labdát, így odalett a lehetőség. S amikor már úgy tűnt, mindkét csapat egy ponttal gyarapodik, a hosszabbítás második percében David Vanecek betalált, így a Puskás Akadémia, csakúgy, mint az első körben, ezúttal is legyőzte a Budapest Honvédot (0–1).

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!


AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC108221–4+1726
2. Mol Fehérvár1164127–14+1322
3. Kisvárda1162316–14+220
4. Puskás Akadémia126617–21–418
5. Paksi FC1253423–20+318
6. MTK Budapest1253418–16+218
7. Budafoki MTE1042413–16–314
8. Zalaegerszegi TE1132618–22–411
9. Mezőkövesd1232710–16–611
10. Újpest FC1132612–25–1311
11. Diósgyőri VTK1131715–19–410
12. Budapest Honvéd1123614–17–39
NB I, 2020–2021, 12. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NOVEMBER 27., PÉNTEK
Újpest FC–Paksi FC 1–1Budapest,Szusza Ferenc StadionCsonka Bence
NOVEMBER 28., SZOMBAT
Kisvárda Master Good–Budafoki MTE 0–0Kisvárda,Várkerti Stadion
Zierkelbach Péter
Mol Fehérvár FC–ZTE FC 2–0Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóErdős József
Ferencvárosi TC–MTK Budapest 2–0
Budapest,Groupama ArénaAntal Péter
NOVEMBER 29.,VASÁRNAP
Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 2–1
Mezőkövesd,Városi StadionIványi Zoltán
Budapest Honvéd–Puskás Akadémia FC 0–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionPillók Ádám
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik