Hátrányból nyert, négyet rúgott a Debrecen a Honvédnak az új Bozsik Arénában

Vágólapra másolva!
2021.07.31. 19:49
A labdarúgó NB I 1. fordulójának második szombati mérkőzésén az újonc Debreceni VSC 4–1-re legyőzte a Bp. Honvédot. Az első félidő után még a kispestiek vezettek, a fordulatot  Klemenz VAR-ral felülbírált kezezése jelentette, amely után emberelőnybe került az újonc, és meg sem állt négy gólig.
Klemenz kezezése után Dzsudzsák Balázs tizenegyesével egyenlített a Loki (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!
Klemenz kezezése után Dzsudzsák Balázs tizenegyesével egyenlített a Loki (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA A FORDULÓ KÉPGALÉRIÁJA NYÍLIK!

 


LABDARÚGÓ NB I, 2021–2022
1. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Debreceni VSC 1–4 (1–0)
Budapest, Bozsik Aréna, 3257 néző. Vezette: Bognár
Gólszerző: Bőle (36.), ill. Dzsudzsák (60. – 11-esből), Bárány (65.), Bévárdi (83.), Ugrai (90+5.)
Kiállítva: Klemenz (59.)


ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Nem csupán Oszkár, a visszatérések napja is volt július 31-e. Nézzük csak emelkedő számsorrendben! Az NB I-ből 2020. június 27-én kieső Debrecen 399 nap elteltével játszott ismét élvonalbeli mérkőzést. A régi Bozsik Stadionban utoljára 2018. augusztus 5-én bajnoki meccset vívó Bp. Honvéd 1091 nap után élvezhette újra a hazai pálya előnyét tétmérkőzésen, immár az impozáns Bozsik Arénában. Dzsudzsák Balázs pedig… Nos, ő azt követően, hogy 2007. november 23-án magára öltötte a Loki mezét az Újpest elleni összecsapáson, egy híján 5000 (!) napot várt arra, hogy a 48. után a 49. NB I-es meccsén is kifuthasson a gyepre. S ha már a 108-szoros válogatott középpályásnál tartunk, volt olyan időszaka a mostani átigazolási szezonnak, amikor arról lehetett hallani, hogy piros-fehér szerelését piros-feketére cseréli, a Honvédban folytatja pályafutását. Az üzlet nem köttetett meg, mindemellett július 31-én azt is elkönyvelhettük, hogy a rutinos labdarúgó pályára lépett Kispesten – a vendéggárda kapitányaként.

Ami a hazai együttest illeti, Horváth Ferenc nem szolgált különösebb meglepetéssel, amikor csapatot hirdetett, a Villarreal B elleni múlt szombati stadionavatón látott kezdő tizenegyen egy helyen változtatott. Igaz, valamelyest kényszerből, hiszen azon a meccsen búcsúzott Djordje Kamber a Honvéd első csapatától. A helyén az egy héttel korábbi ünnepi mérkőzésről kisebb sérülés miatt lemaradó Nagy Gergő jutott szóhoz – a meccsre nevezett négy Magyar Futball Akadémia-növendék egyikeként. A kezdés előtt azonban nem neki, hanem Hidi Patriknak járt egy díszes váza és vele a taps (csakúgy, mint a találkozót a helyszínen megnéző, Tokióból ezüstéremmel hazatérő párbajtőrözőnek, Siklósi Gergelynek!), ugyanis a 250. NB I-es mérkőzését játszotta. Ráadás, hogy mindegyiket Honvéd-mezben.

A 7. percben már Eppel Mártont éltethette volna a publikum, ám hiába került ziccerbe Tamás Krisztián remek passza után, Tomás Kosicky bravúrral hárított. Az első negyedórába még egy blokkolt Hidi-lövés és egy veszélyes Baráth Botond-fejes is belefért – ebből is kiderülhet, hogy fölényben futballozott a Honvéd. A folytatásban sem változott a játék képe, következő helyzetét a 23. percben hagyta ki a Honvéd, Nono lövését követően a DVSC kapusa védett ismét nagyot. A harmadik bravúr viszont már nem jött össze, egy, minden bizonnyal begyakorolt figura jóvoltából a bal oldali szögletet elvégző Nono kapáslövésre kínálta fel a labdát Bőle Lukácsnak, aki köszönte szépen a lehetőséget, és amilyen látványosan, olyan pontosan bombázott a kapuba. Nem mellékesen, beírta ezzel magát a kispesti krónikáskönyvekbe, hiszen a Bozsik Arénában az ő nevéhez fűződik a Honvéd első gólja.

Nyílt esély vendéggólra is, de a megsérülő Sylvain Deslandes helyére beszálló Marko Nikolics fejesénél Szappanos Péter mutatta meg, hogy érdemes volt szerződtetni – a szünetig így megmaradt a kispesti előny. Jobban kezdte a második félidőt a Loki, de fogalmazhatunk úgy is, hogy érthetetlen módon visszaálltak az első játékrészben az ellenfelüknél sokkal jobb futballt bemutató kispestiek. Ezért súlyos árat fizettek az 59. percben: miután Dzsudzsák Balázs lövése után a Bozsik Arénában is „beköszönt” a VAR, Bognár Tamás előbb büntetőt ítélt Lukas Klemenz kezezéséért, majd – második sárga lappal – kiállította a védőt. A tizenegyespontra természetesen a csapatkapitány helyezte le a labdát, és másodpercek múltán már azt (is) ünnepelhette, hogy 2007. október 6. után megint gólt szerzett az NB I-ben. Hat perccel később meg már azt, hogy Bárány Donát góljával vezet a DVSC…

A Honvéd megrogyott, Bévárdi Zsombor, majd Ugrai Roland bevitte a kegyelemdöfést – a Loki ennél szebben nem is térhetett volna vissza az élvonalba.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
NB I, 2021–2022, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
JÚLIUS 30., PÉNTEK
Paks–Mezőkövesd 2–3
Paks, Paksi FC Stadion
Berke Balázs
1311
Gyirmót FC Győr–MTK Budapest 1–1
Gyirmót, Alcufer Stadion
Zierkelbach Péter
1200
JÚLIUS 31., SZOMBAT
Ferencváros–Kisvárda 1–2
Budapest, Groupama Aréna
Káprály Mihály
6139
Budapest Honvéd–DVSC 1–4Budapest, Bozsik ArénaBognár Tamás
3257
AUGUSZTUS 1., VASÁRNAP
17.45: ZTE FC–Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport+)Zalaegerszeg, Zalaegerszegi Városi Stadion
20.00: Újpest FC–Puskás Akadémia FC (Tv: M4 Sport+)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik