NB I: Bármit mondanék most, komolytalan lennék… - Szivics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 16:23
null
„Nem hasonlítottunk egy komoly csapatra” – értékelt Tomiszlav Szivics (Fotó: NS-archív)
A Ferencváros 3–0-ra nyert hazai pályán a Diósgyőr ellen a labdarúgó NB I 25. fordulójának első szombati mérkőzésén. A találkozó után a bajnokit közvetítő Duna Tv kamerái előtt és a sajtótájékoztatón értékelték a látottakat a vezetőedzők.

„Nincs mit tenni, a Fradi jobb, ez volt a maximum, amit tehettünk. Jelen pillanatban egyszerűen túl erősek… Nem hasonlítottunk egy komoly csapatra, de három-négy meghatározó játékos is sérült, ez pedig már sok volt. Koman kiesett a héten, nem tudta vállalni a játékot, ahogy Griffiths sem, Bacsától meccsek óta várjuk, hogy saját magát adja, vagy picit többet, de mivel sokan vagyunk, ilyenkor másnak is lehetőséget kell adni. Hogy a széleket jobban le kellett volna zárnunk? Láttam én is, hogy problémák vannak, de bocsánat, kivel oldottam volna meg? Egyetlenegy védő sem volt a kispadon. Nem akarok rosszat mondani, de elég látványos ez az egész. Felesleges arról beszélni, milyen volt a hangulat az öltözőben, bármit mondanék most, komolytalan lennék” – értékelt Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője.

„Ma nagy dicséret jár a csapatnak. Meleg volt a pályán, de lehetett látni, hogy kiváló erőállapotban vagyunk, jól is játszottunk, így együtt örülhettünk a szurkolókkal. Meg kell tanulnunk viszont még jobban kihasználni a helyzeteinket és hamarabb eldönteni a találkozókat. Számomra edzőként nagyon fontos, hogy a védekezés is rendben legyen, örülök, hogy nem kaptunk gólt ma sem. Lehet, úgy néz ki, hogy könnyen nyerjük meg a meccseinket, de higgyék el, rengeteg munka van e mögött! Nagyon jó érzés egy edzőnek, ha a nevét skandálják, és ez is azt bizonyítja, hogy a csapat jól futballozik. Még nem tartunk ott, hogy az európai kupaszereplésről gondolkodjunk, először meg kell szereznünk a jogot az indulásra. Tudjuk természetesen, hogy ennél is több kell, igyekszünk ezen az úton haladni tovább. Hajnal Tamás továbbra is sérült, de reméljük, hogy a Debrecen ellen már visszatérhet” – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

LABDARÚGÓ NB I, 25. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezető
Április 24., péntek
19.00
Dunaújváros PASE–Újpest FC 1–3
Farkas Ádám
Április 25., szombat
14.00
Ferencváros–Diósgyőri VTK 3–0
Erdős József
16.00
Nyíregyháza Spartacus–MTK Budapest (Tv: Sport1)
Iványi Zoltán
18.30
Kecskeméti TE–Paksi FC
Berke Balázs
18.30
Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás
Kassai Viktor
18.30
Videoton FC–Pécsi MFC (Tv: Sport1)
Solymosi Péter
Április 26., vasárnap
16.30
Győri ETO FC–Puskás Akadémia FC (Tv: Duna World)
Pintér Csaba
18.30
Bp. Honvéd FC–Debreceni VSC (Tv: Sport1)
Vad II István
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik