NB I: Carrillo – A kupabúcsú után nehéz volt; Vignjevics – Önbizalomgondok

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.05.31. 12:48
null
Nebojsa Vignjevics szerint az újpestiek önbizalom terén sem állnak jól (Fotó: Török Attila)
Kisvárdán is kikapott az egyre nagyobb bajban lévő Újpest, ahol már az önbizalommal is gondok vannak Nebojsa Vignjevics szerint. A DVTK otthon legyőzte a Mezőkövesdet, Feczkó Tamás elégedetten konstatálta, hogy együttese jobban futballozott a második félidőben, mint a meglepetéscsapat alapgárdája.

 

PÉNTEKI MÉRKŐZÉS

KAPOSVÁR–ZALAEGERSZEG 0–6

DISZTL LÁSZLÓ, a Kaposvár vezetőedzője: – Elsősorban nem a ZTE, hanem a saját játékunk lepett meg, mert az első félidőben hiányoltam az agresszív, kemény védekezést, illetve a mutatott játékkal megkönnyítettük az ellenfél helyzetét. Ötgólos hátránynál nehéz felrázni a csapatot, de a szünetben elhangzott, hogy próbáljuk meg a második félidőt minél jobb eredményt elérve lejátszani. A teljes mérkőzést értékelve nehéz mit mondani ilyen súlyos vereséget követően. A folytatásban is minden mérkőzésnek megvan a maga tétje és a motivációja a játékosoknak. Debrecenbe utazunk, ott próbálunk javítani és jobb eredményt elérni.

MÁRTON GÁBOR, a Zalaegerszeg vezetőedzője: – Az elmúlt hetek edzésmunkáját látva biztos voltam benne, hogy erővel jól bírjuk majd. A mutatott játék azonban engem is meglepett, kellően gyorsan és agresszívan futballoztunk, az ellenfél térfelén járattuk a labdát. A győzelem ellenére tudjuk, hol a helyünk, hátravan még hét mérkőzés a bajnokságból. Remélhetőleg nagy lendületet ad ez a siker, elkerültünk a kieső helyről, és nem is szeretnénk visszakerülni. Ugyanakkor a következő hét bajnoki sok, bármi megtörténhet, résen kell lennünk, s mindent megtennünk, hogy elkerüljük a kiesést. A Kaposváron mutatott teljesítményünk biztató, hosszú kihagyás után nem számítottam ekkora különbségű győzelemre, különösen az első félidő tetszett, de dolgozunk tovább a jó eredményekért. Barczi Dávidot sérülés miatt kellett lecserélni, meg gyengén is futballozott.

KISVÁRDA–ÚJPEST 1–0

BÓDOG Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője

– A szünetig állta a sarat egy szál pólóban a metsző széllel szemben. Ekkor nem született a gól, amely felmelegítse. Ezért került fel a második félidőre a pulóver?

– Nem volt meleg, és az első félidőben akkora volt a szél, hogy irreálissá vált a játék. Széllel szemben nehezen tudtunk építkezni, de ekkor is megpróbáltuk uralni a mérkőzést. Tovább nehezítette a dolgunkat, hogy az Újpest egy-egy hosszú labdával a térfelünkre tudott kerülni.

– Azt a csapatot, amelyik emberelőnybe kerül, az eredménykényszer is nyomja. A győzelem kulcsa az volt, hogy hamar sikerült kihasználni a létszámfölényes helyzetet?

– A gól mindig jókor jön, de még fontosabb lett volna, hogy a második gólunkat is elérjük, akkor nyugodtabb lett volna a hajrá. Az Újpest minőségét jelzi, hogy az utolsó tíz percben ott volt a kapunk előtt, úgyhogy az emberelőny ellenére sem volt könnyű begyűjteni a három pontot.

– Mekkorát léptek az alapvető cél, a bennmaradás kiharcolása felé?

– Egy nagyon kicsit. Fontos győzelmet arattunk, amellyel elértük, hogy kissé eltávolodtunk a kiesőzónától, de messze még a vége. Örülök, hogy három ponttal tértünk vissza a bajnokságba, a győzelmünk megérdemelt, annak ellenére, hogy az Újpest egyszer eltalálta a kapufát, és a végén is volt esélye, hogy döntetlenre mentse a mérkőzést. Fantasztikus érzés, hogy újra szurkolók előtt játszhattunk.

Nebojsa VIGNJEVICS, az Újpest FC vezetőedzője


– Újabb vereség… Mit lehet ilyenkor mondani?

– Azt, hogy nagyon csalódott vagyok. A mérkőzés sorsát eldöntő pillanat egyértelműen a piros lap volt. Az első félidőben mindkét csapat vezetett ígéretes támadásokat, a Kisvárdának is voltak helyzetei, mi viszont lőttünk egy kapufát. A második játékrészből alig telt el tíz perc, máris emberhátrányba kerültünk. Ez el is döntötte a mérkőzést, hiába tettek meg mindent a játékosaim az egyenlítésért.

– Jogosnak érzi a kiállítást?
– Nem láttam, mi történt, így nem tudok állást foglalni. Ugyanakkor igazságtalan lennék, ha azt mondanám, csak emiatt nyert a Kisvárda, amely most is bizonyította, jó csapat, bár megítélésem szerint vezetése után már nem játszott olyan jól, mint addig. A végén mindent megtettünk az egyenlítésért, de hiába alakítottunk ki helyzeteket és harcoltunk ki szögleteket, nem jártunk sikerrel.

– A Fradi elleni meccs után Kisvárdán sem szereztek gólt. Egyértelmű, hogy miben kell javulniuk a bennmaradás kiharcolásáért?

– Nem újdonság az idényben, hogy gyenge a támadójátékunk. A bajnokság ezen szakaszában egyre lényegesebb ez a kérdés, és hiába az igyekezet, gólok nélkül nem tudunk meccset nyerni. Az önbizalom terén sem állunk túl jól, a hátralévő meccsek pedig eldöntik, hogy ebben a nehéz helyzetben ki az, aki képes lesz helytállni.

DIÓSGYŐR–MEZŐKÖVESD 1–0

FECZKÓ Tamás, a Diósgyőri VTK vezetőedzője

– Mennyire volt tudatos az első félidei óvatos játék és a második félidei bátrabb futball?
– Az az igazság, hogy erő és állóképesség terén még nem vagyunk ott, mint amikor a bajnokság félbeszakadt, ezért gazdálkodni kell az energiával. Ez sikerült is, mert a második félidőben jobban futballoztunk, mint a Mezőkövesd alapcsapata.

– Nagy bátorságra vall, hogy egy tizennyolc éves fiatal fiút állított a védelem tengelyébe. Hogyan értékeli Szűcs Kornél teljesítményét?

– Nem ajándékba kapta a lehetőséget, hanem mert megdolgozott érte. Összességében tökéletesen helyettesítette a hiányzó meghatározó védőinket. Bizonyította, hogy lehet rá számítani, ugyanakkor sokat kell még dolgoznia, de ezt ő is tudja.

– Negyven pontja van a csapatának, ennyivel az előző évek tapasztalata szerint bent lehet maradni az élvonalban. Mit gondol, elérték a céljukat?

– Hét mérkőzés még hátravan, tervünk, hogy mind a hetet megnyerjük. Az én célom pedig az, hogy a közelmúltban elhunyt kosárlabdázó és sportember, Sitku Ernő munkásságát megközelítsem.

KUTTOR Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője

– Úgy tűnt, csapata elégedett lett volna az egy pont megszerzésével is…
– Lehet, hogy úgy tűnt, de győzni jöttünk Diósgyőrbe. Ám való igaz, az első félidőben csupán a labdatartásban múltuk felül ellenfelünket. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy három tétmérkőzésen vagyunk túl, és nem mindennapi terhelést kaptunk, ráadásul szerdán újabb nagy meccs következik.

– A csapat meghatározó játékosainak pályára küldésével gyorsabb, jobb lett együttese játéka, mégsem sikerült nyerni, miért?
– Mert ezúttal kimaradtak a helyzetek. Nekünk is volt lehetőségünk, sajnos hibáztunk a kapu előtt. De ez benne van a játékban, nem tehetek szemrehányást a játékosoknak, mert főleg a második félidőben jobban és gyorsabban is futballoztak.

– Talán éppen emiatt lett lazább a védekezésük?
– Valóban nagyobb terület nyílt a hazai támadók előtt, s ezt megpróbálták a gyors csatárok kihasználni. De ettől még elkerülhető lett volna a gól. Búslakodnunk nem kell, készülünk a szerdai Magyar Kupa-döntőre.

PAKS–FEHÉRVÁR 0–0

„Biztató az eredmény és biztató a játék. Az első félidőben jó labdakijöveteleink voltak, de sajnos a játékhelyzeteket már nem a legjobban oldottuk meg, ez hiányzott a gólhoz. Ennek ellenére tetszett az első félóránk, jó helyen szedtük össze a labdákat és jól forgattunk. A második játékrészben ellenfelünk többet birtokolta a labdát, de ez meddő, helyzet nélküli volt. Egygólos meccsnek nézett ki, végül annyi sem lett, viszont az eredmény reális. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, amiket a legvégén nem jól oldottunk meg. A meccs vége felé kicsit kapkodtunk, de nagyszerű volt a srácok hozzáállása. Van még hét forduló, és sok riválisunk fog még az első három helyezett gárdával játszani. Jobb helyzetben vagyunk, mint a tavalyi év végén, hiszen minden sérültünk visszatért, és jól is játszottak” – értékelt Osztermájer Gábor, a paksiak vezetőedzője a klubhonlapon.

„A gól hiányzott leginkább a mai napon – mondta nevetve Joan Carrillo, a Mol Fehérvár FC trénere az M4 Sport kérdésére válaszolva. – A kupában egyszer sem kaptunk ki, mégsem jutottunk tovább. A meccs előtt megbeszéltük, hogy a hátralévő találkozóinkat megpróbáljuk élvezni. Az elején meg is voltak a helyzeteink, utána azonban a Paks jól játszotta a kontráit. Készültünk erre, mert tavaly is hasonlóan játszottak. A második félidőben javultunk, kontrolláltuk a játékot, ismét voltak helyzeteink. A Paks ismét ellentámadásokból veszélyeztetett. A kupakiesés után nem volt könnyű itt játszani, de nagyon jó volt, hogy a szurkolóink ismét itt lehettek, sokat jelent ez a csapatnak. Győzelemmel készültünk számukra, sajnálom, hogy nem jött össze.”

NB I, 2019–2020, 26. FORDULÓ
MÁJUS 29., PÉNTEK
HELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
Kaposvár–ZTE 0–6Kaposvár, Rákóczi Stadion500Erdős József
MÁJUS 30., SZOMBAT
Kisvárda–Újpest FC 1–0
Kisvárda,Várkerti Stadion820Bognár Tamás
DVTK–Mezőkövesd 1–0
Miskolc, DVTK Stadion2255Iványi Zoltán
Paks–Mol Fehérvár 0–0
Paks, Paksi FC Stadion700Bogár Gergő
MÁJUS 31., VASÁRNAP
18.55: Bp. Honvéd–DVSC
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionPintér Csaba
21.05: Puskás Akadémia–FTC
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor

GÓLLÖVŐLISTA

Az összes mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 25 18 5 2 47–20 +27 59
2. Mol Fehérvár FC 26 15 6 5 47–23 +24 51
3. Mezőkövesd Zsóry FC 26 13 6 7 37–22 +15 45
4. Diósgyőri VTK 26 12 4 10 36–33 +3 40
5. Puskás Akadémia FC 25 10 9 6 39–31 +8 39
6. Kisvárda 26 10 4 12 36–36 0 34
7. Budapest Honvéd 25 9 7 9 25–32 –7 34
8. Zalaegerszegi TE FC 26 8 7 11 40–37 +3 31
9. Debreceni VSC 25 9 3 13 37–46 –9 30
10. Újpest FC 26 8 5 13 31–39 –8 29
11. Paksi FC 26 8 5 13 30–42 –12 29
12. Kaposvári Rákóczi FC26312219–63–4410

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik