NB I: az MLSZ megbüntette az FTC-t, a DVSC-t és a ZTE-t

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 10:33
null
Munkában a Fradi-tábor az Újpest elleni derbin (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága az FTC-t, a DVSC-t és a ZTE-t is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért a legutóbbi ülésén hozott határozatában.

 

Az FTC-t a Debreceni VSC és az Újpest FC elleni hazai, valamint a Bp. Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésen a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, az ellenfél szurkolóit sértő molinó kihelyezése, mérkőzés rendbontás miatti felfüggesztése és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz ismételt használata) büntette meg.

A Debreceni VSC-t az FTC és a Kisvárda elleni idegenbeli, valamint a Mol Fehérvár elleni hazai mérkőzésen tapasztaltak (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgy játéktérre történt bedobása és pirotechnikai eszköz használata), a Zalaegerszegi TE FC-t a Honvéd és a Paks elleni hazai, valamint az Újpest elleni idegenbeli meccsen történtek (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és a játékvezető pénzérmével történt megdobása) miatt marasztalták el.

A DVSC rendszeresen beszámol a klubra kirótt pénzbüntetések összegéről, ez most sem maradt el: a debrecenieknek ezúttal 1.2 millió forintot kell fizetniük – az idényük mérlege eddig 7.85 millió forint.

A május 5-i határozatokról szóló MLSZ-közlemény ide kattintva olvasható el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik