NB I: az MLSZ egy zárt kapus meccsre büntette a Honvédot

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.11.03. 18:40
null
Feszült pillanatok a ZTE–Honvéd mérkőzésen (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egy zárt kapus mérkőzésre kötelezte a Honvédot szurkolóinak zalaegerszegi viselkedése miatt – derül ki az mlsz.hu-ról, a fegyelmi bizottság november 3-i ülésén született határozatokat összegző közleményből.

 

Az MLSZ így fogalmaz:

„A FEB a ZTE–Bp.Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Budapest Honvédot a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató kifejezés bekiabálása, rasszista magatartás) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet NB I-es bajnokságban részt vevő csapata számára 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzés zárt sportlétesítményben történő megrendezését. A zárt kapus mérkőzés elrendelését az indokolja, hogy a FEB a sportszervezettel szemben szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt ebben a bajnoki évben már hozott jogerős határozatot.”

A pénzbüntetés mértékéről nem szól a közlemény, de a döntést a hivatalos honlapjukon kommentáló kispestiek „többmilliós büntetésről” írnak.

A honvedfc.hu emlékeztet: a határozat még nem jogerős, így a november 10-i Honvéd–Vasas és a november 13-i Honvéd–Ferencváros mérkőzésen ott lehetnek a drukkereik.

Mint ismert, a mérkőzésen történtekkel kapcsolatban a ZTE vezetőedzője, a csapatát a játéktérről lehívó Ricardo Moniz korábban egy hónapra szóló eltiltást kapott.

A FEB foglalkozott az NB III-ban lejátszott Iváncsa–Bp. Honvéd-MFA mérkőzésen történtekkel is:

„Az Iváncsát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (szurkoló elzárt területre történt bejutása, egy vendégjátékos biztonságának veszélyeztetése és az ellenfél játékosának leköpése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

A határozatokból kiderül az is, hogy Alexandru-Mihail Baluta (Puskás Akadémia) egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A november 3-i ülésen született összes határozat ide kattintva olvasható el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik