NB I: Aki elviseli a tapsot, annak a füttyöt is el kell viselnie – Horváth Ferenc

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.08.08. 07:33
null
Horváth Ferenc megérti a szurkolók elégedetlenségét (Fotó: Török Attila)
Ezúttal is pont nélkül maradt a Budapest Honvéd, miután 1–0-ra kikapott az MTK-tól a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A találkozó után a két vezetőedző értékelt. 

Horváth Ferenc, a Bp. Honvéd vezetőedzője a következőket monda.

„Jól kezdtük a mérkőzést, nálunk volt többet a labda, az MTK visszahúzódott a térfelére. Talán először voltak a kapunknál, amikor megkaptuk a gólt. Végig uraltuk az első félidőt, a gond az volt, hogy bár bejuttattuk olyan helyekre a labdát, ahová terveztük, de a kapura lövések, a befejezések hiányoztak. A támadóharmadban nem voltunk elég hatékonyak, addig nagyon jól felépítettük a támadásainkat. Amíg tizenegyen voltunk a pályán, az MTK-nak alig volt helyzete, tehát a védekezés is jól működött. Legfeljebb kontrákból támadtak a mi hibáink után. Azt gondolom, egy döntetlent megérdemeltünk volna.”

Hozzátette, nem nagyon volt elöl senki, aki belőtte volna a helyzeteket, az új igazolások pedig még nem tudnak annyit segíteni, amennyit kellene.

„Úgy gondolom, a játékkal nincs gond, csak a befejezésekkel. Mi sem arra számítottunk, hogy két mérkőzés után nulla ponttal állunk, érthető a szurkolók elégedetlensége, feszültsége. Az előző idény sem úgy sikerült, ahogy várták, és ez is egy gyászos kezdés. Aki elviseli a tapsot, annak a füttyöt is el kell viselnie. Mi kerültünk ilyen helyzetbe, nekünk kell belőle kimászni.”

Giovanni Costantino, az MTK vezetőedzője így értékelt.

„Nagyon türelmesen kellett ezen a meccsen játszanunk, hiszen tudtuk, milyen veszélyes a Honvéd. Igyekeztünk lezárni a területeket, hogy ne jussanak be a védelmünk mögé, ezért át is adtuk nekik a kezdeményezést. Szervezettek voltunk, és egy pontrúgás után sikerült megszerezni a vezetést, a kontrákból pedig akár tovább növelhettük volna az előnyünket. Akkor kicsit nyugodtabb lett volna a vége.

Elmondta, a Gyirmót elleni döntetlen után arra kérte a játékosait, higgyenek abban, hogy képesek három pontot szerezni a Honvéd ellen. Sok a fiatal az MTK-ban, ezért a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektet, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy stabil csapattá váljanak, s minden mérkőzésen legyen esélyük a győzelemre. Hozzátette, a fiatalok nagyon nyitottak a közös munkára, Nagy Barnabás és Kocsis Bence teljesítményét külön is méltatta.

Végül, kitért arra, hogy nem tartotta ideálisnak a pálya állapotát, amely miatt nem tudták a rövid passzos játékukat játszani. Bízik benne, hogy a pálya minősége javul a következő hazai mérkőzésekre.


LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

MTK Budapest–Budapest Honvéd1–0(1–0)
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion,2831néző.Vezette:Karakó
Gólszerző: Grozav (18.)

Kiállítva:Baráth (67., Bp. Honvéd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik