NB I: a Vasas támadója nem kommentálja a Hali-edző nyilatkozatát

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2017.10.19. 11:04
null
Gaál Bálint szerint a Vasas némi szerencsével ebben az idényben is dobogós lehet (Fotó: Mirkó István)
A tavaszi, döntetlenre végződő mérkőzés után ismét betalált a Haladás kapujába a piros-kékek csatára, Gaál Bálint, aki szerint némi szerencsével ebben az idényben is dobogósok lehetnek.

 

– A májusi kettő-kettő után ismét betalált a Haladás kapujába, ám nagy különbség, hogy ezúttal győzelmet ért a gólja. Ez az oka annak, hogy a tavaszi mérkőzéssel ellentétben ezúttal látványosabban örült a gólnak?
– Nagy különbség, hogy a tavaszi meccset Sopronban rendezték, a helyi szurkolók előtt mégiscsak más volt pályára lépni, ám ezúttal Pesten játszottunk, és úgy éreztem, megengedhetek magamnak egy kis ünneplést – mondta Gaál Bálint, aki januárban szerződött a szombathelyiektől Angyalföldre. – Hozzáteszem, mindig sajnálom kissé, ha a Haladás gólt kap, de jelenleg a Vasas sikeréért dolgozom, márpedig a hétvégi pofon után nagy szükségünk volt a győzelemre.

– Gondolom, nem volt könnyű túllépni a Diósgyőrtől Debrecenben elszenvedett ötgólos vereségen.
– Megviselt minket, de minden évben van egy-egy olyan mérkőzés, amelyen bármit csinálsz, minden rosszul sül el. Az a találkozó ilyen volt. Az első félidőben még jobban is futballoztunk, de kaptunk egy vitatható gólt, aztán a második félidő elején tíz perc alatt elintézett minket a Diósgyőr. A Haladás ellen az volt az elsődleges cél, hogy javítsunk, és feledtessük a hétvégi vereséget.

– Sikerült, bár meg kellett izzadniuk a három pontért.
– Nem volt egyszerű, döcögött a játékunk, de a lényeg, hogy nyertünk. Jó lett volna hamarabb eldönteni a meccset, de bárhogy igyekeztünk, nem tudtuk megszerezni a második gólt. Nekem is volt egy nagy lehetőségem, duplázhattam volna. A gólt a hosszú sarokba lőttem, majd a következő helyzetemnél Király Gábor lába között akartam elrúgni a labdát, ő viszont rutinos rókaként kifogott rajtam. Tíz kapusból nyolcnál gól lett volna, de nála nem. Egyébként a Haladás is jól játszott, ha ott futballoznék, most biztosan bosszankodnék, amiért nem lett meg a pontszerzés.

Érdekes nyilatkozat

„Vasi góllal kaptunk ki. Olyan csatár – Gaál Bálint – szerezte a Vasas győztes találatát, akinek a szombathelyi Haladásban kellene futballoznia. Ezt nem szeretném bővebben kifejteni” – vélekedett a Vasas elleni mérkőzés után Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője.

– A találkozó után Pacsi Bálint, a vendégek edzője azt mondta, önnek még mindig a Haladásban kellene futballoznia. Mire célzott ezzel?
– Erről nem szeretnék beszélni.

– És arról, hogy szombathelyi születésű srácként mennyire különleges pályára lépni korábbi klubja ellen?
– Ahogy már említettem, a soproni mérkőzés ebből a szempontból különlegesebb volt. De az igazi az lesz, ha Szombathelyen játszunk, biztosan furcsa érzés lesz ellenfélként pályára lépni a Haladás stadionjában.

– Remili Mohameddel holtversenyben jelenleg ön az együttes házi gólkirálya. Van önök között külön verseny?
– Nincs, a lényeg, hogy a Vasas jól szerepeljen, egyformán örülünk a másik sikerének. Az persze jó, ha van egyfajta versenyhelyzet a csapaton belül, de rivalizálásról szó sincs. A legfontosabb, hogy Remilivel és Kulcsár Tamással megértjük egymást a pályán, jól érzem magam mellettük, összeállt a támadósorunk.

– Tizenkét forduló után a negyedik helyen állnak, a szezon végére ismét dobogósok lehetnek?
– Bár a negyedik-ötödik helynek is örülnék az idény végén, ha van egy kis szerencsénk, ebben a szezonban is megszerezhetjük a bronzérmet.

– Ehhez szombaton nyerniük kellene a sereghajtó Balmazújváros ellen.
– Van rajtunk teher, mert mindenki kötelező győzelmet vár. Noha utolsó, nagyon veszélyes a Balmazújváros. Elég csak az utóbbi mérkőzéseit megnézni, két góllal is vezetett a Ferencváros ellen, míg legutóbb döntetlent játszott a Videotonnal. Ettől még persze nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Azt sem bánom, ha ismét nehezen nyerünk egy-nullára, a lényeg, hogy a miénk legyen a három pont. Mondani sem kell, hogy győzni a legjobb…

LABDARÚGÓ NB I
10. FORDULÓ (FÉLBESZAKADT MÉRKŐZÉS ÚJRAJÁTSZÁSA)
Vasas FC–Haladás 1–0 (Gaál 28.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. Vezette: Szőts Gergely

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 12 7 4 1 25–14 +11 25
2. Ferencvárosi TC 12 6 5 1 26–13 +13 23
3. Debreceni VSC 12 6 3 3 19– 9 +10 21
4. Vasas FC 12 6 1 5 18–21 –3 19
5. Budapest Honvéd 12 5 4 3 20–20 0 19
6. Paksi FC 12 4 5 3 19–19 0 17
7. Diósgyőri VTK 12 4 3 5 22–22 0 15
8. Puskás Akadémia FC 12 4 3 5 17–19 –2 15
9. Újpest FC 12 3 6 3 16–16 0 15
10. Szombathelyi Haladás 12 3 1 8 10–23 –13 10
11. Mezőkövesd Zsóry FC 12 2 3 7 14–26 –12 9
12. Balmazújváros 12 1 4 7 14–18 –4 7

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik