NB I: A klubok vezetői szabnak gátat a fiatalok beépítésének – Csányi Sándor

Vágólapra másolva!
2022.01.26. 13:58
null
Az MLSZ elnöke szerint a magyar klubok többségénél nem hosszú távú építkezés folyik (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjújában – amelynek egyelőre csak az előzetese jelent meg – a magyar futball jelenlegi helyzetéről beszélt. Többek között kiemelte, hogy szerinte nem a 12 csapatos bajnokság, hanem az NB I-es klubok vezetőinek gondolkodása szab gátat a magyar fiatalok beépítésének.

 

„Szakemberek azt mutatták ki, hogy nem a tizenkét csapatos bajnokság a gátja a fiatalok beépítésének, hanem az edzők, a sportigazgatók, a tulajdonosok gondolkodása” – idézte Csányi Sándort az M4 Sport a hivatalos oldalán.

Az MLSZ elnöke úgy gondolja, rossz vezetési stratégiával dolgoznak a magyar klubok: nem hosszú távú építkezés folyik, hanem a túlélésre játszanak.

„Azt gondolom, nem igazán jó a klubok vezetési struktúrája jelenleg, mert van tulajdonos, van edző, néhány esetben van jobban, vagy kevésbé felkészült sportigazgató közöttük, de összességében az edzők az adott bajnokságot, az adott meccset akarják túlélni, nem a hosszú távú építkezést folytatni. A klubok többségénél, hozzá kell tenni. Mert van, akire ez nem igaz.”

A teljes interjút a 4. fordulóból elhalasztott, csütörtöki Puskás Akadémia–Ferencváros bajnoki előtt mutatja be az M4 Sport – 17.45 órai kezdéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik