NB I: A Honvéd mezét viselni felelősséggel jár – Courts

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 17:37
null
Tam Courts (Fotó: honvedfc.hu)
A szlovéniai edzőtábor után két és fél napos pihenőt kaptak a Budapest Honvéd labdarúgói a nemrég kinevezett skót szakvezetőtől, Tam Courtstől, aki már nagyon várja, hogy a Bozsik Arénában, a saját szurkolóik előtt is pályára lépjenek a fővárosi piros-feketék.

„Pozitív érzésekkel tértem haza az edzőtáborból, keményen dolgoztunk a játékosokkal, ami látszott is rajtuk a pályán, azonban a szezonnak ezen szakaszában muszáj elvégezni ezt a munkát” – emelte ki a honvedfc.hu-nak Tam Courts.

„Az edzőtábort illetően a legnagyobb öröm számomra, hogy két héten keresztül együtt voltunk, jó hangulatban dolgoztunk és úgy térhettünk haza, hogy a játékosok egyre jobban értik, hogy mire is van szükség a Honvéd mezében, milyen teljesítményt várunk el tőlük. Előreléptünk az elmúlt két hétben, itthon pedig még tovább kell javulnunk a rajtig, hiszen remélem, hogy ez csak egy kisebb lépés volt és haladunk tovább előre” – tette hozzá a skót szakember.

„A Honvéd mezét viselni felelősséggel jár – húzta alá, majd az edzőtáborban lehetőséget kapó kilenc 21 éven aluli fiatal szerepéről is beszélt. – Örülök, hogy itt voltak velünk, a rutinosabb játékosok is jól fogadták őket, megvan bennük a tehetség, a tudás. Azonban folyamatosan dolgozniuk és fejlődniük kell, hogy ezt ki is tudják hozni magukból. Sokat számít az ő jelenlétük a keretben.”

„Lesznek még érkezők, tudom, hogy a klub is azon fáradozik, hogy minél jobbak lehessük, én is ezért dolgozom nap mint nap, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket és folyamatosan fejlődni tudjunk” – tette hozzá Tam Courts.

A Bp. Honvéd eddig négy játékossal, Christian Gomisszal, Nikola Mitroviccsal, Makszim Plakuscsenkóval és Herdi Prengával erősített a nyáron, miközben eddig tizenhatan távoztak Kispestről.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest FC, szabadon igazolhatóként),Makszim Plakuscsenko (izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael), Herdi Prenga (albán, Kisvárda, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ian Harkes (amerikai, Dundee United – Skócia)
Távozók:
Naser Aliji (albán, FC Voluntari – Románia, szabadon igazolhatóként), Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Banó-Szabó Bence (Kecskeméti TE),Baráth Botond (Vasas, szabadon igazolhatóként), Berla Attila,Bőle Lukács (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Artur Craciun (moldovai-román, Hapoel Kfar Saba – Izrael, szabadon igazolhatóként), Hidi Patrik (Vasas FC), Horváth András (Budafoki MTE),Irimiás Gergő,Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként),Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként),Dusan Pantelics (szerb, szabadon igazolható), Soltész Dominik (Gyirmót FC Győr, legutóbb kölcsönben: Debreceni VSC), Thierry Gale (barbadosi, Dila Gori – Grúzia), Tóth-Gábor Kristóf (Pécsi MFC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Horváth Milán (Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország, onnan Ionikosz – Görögország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marko Petkovics (szerb)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik