A 18 éves Raúl Martín Stefan a második várdai érkező (Fotó: kisvardafc.hu)

 

Spanyolországban született, de magyar felmenőkkel rendelkező játékost szerződtetett a Kisvárda. A labdarúgó NB I-ben jelenleg harmadik helyen álló együttes a spanyol első osztályban szereplő Getafe utánpótlásából szerezte meg Raúl Martín Stefant, akinek a Várda az első profi klubja. 

A 18 éves hátvéd a CDE Santa Barbara csapatában kezdte a karrierjét, majd öt és fél év után csatlakozott a Getaféhoz. Itt az utánpótlásban szerepelt, de már együtt is edzett a felnőttekkel. 

A játékos édesanyja magyar, honosítása pedig folyamatban van, így akár már magyar állampolgárként mutatkozhat be a Kisvárdában. 

„Profi labdarúgóvá akarok válni, és úgy ítéltem meg, hogy ennek fontos állomása lehet a kisvárdai lehetőség – nyilatkozta a belső védőként és jobbhátvédként is bevethető játékos, miután aláírta a szerződését. – A csapatot hozzá szeretném segíteni a céljai eléréséhez, miközben a klub színeiben válhatnék ismert játékossá. Tudom a Kisvárdáról, hogy idén kijutott a nemzetközi porondra, bízom benne, hogy a mostani bajnokság végére is elérjük ezt a célt. A fejlődésemet itt garantálva látom, a Kisvárda tökéletes választás első profi klubomnak." 

Raúl Martín Stefan a második várdai érkező a télen, a klub korábban Aleksandar Jovicic személyében kétszeres bosnyák válogatott belső védőt igazolt.