NB I: a Fehérvár támadóját is hazavitte a Sahtar – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 10:37
null
Ivan Petrjak három év után távozott Fehérvárról (Fotó: Sahtar Doneck)
Az ukrán champion.com.ua helyi sajtóhírekre hivatkozva arról írt, hogy a Mol Fehérvár ukrán szélsője, Ivan Petrjak akár már a nyáron visszatérhet korábbi klubjához, a Sahtar Doneckhez, és a klub hétfőn be is jelentette az átigazolást.

 

A Sahtar Doneck ezen a nyáron egy korábbi játékosát, Olekszandr Zubkovot már hazahívta a magyar NB I-ből, a Ferencvárosból, és ukrán sajtórétesülések szerint Ivan Petrjak is erre az útra lépett.

A champion.com.ua a ProFootballDigital értesüléseire hivatkozva arról írt, hogy a Sahtar Doneck szerződtetheti korábbi játékosát, a jelenleg a Mol Fehérvárban futballozó, 28 éves Ivan Petrjakot. A támadó Mihajlo Mudrikot pótolhatja, amennyiben a szélső Angliába szerződik. Arról nem szólt a hír, milyen szakaszban tartanak a tárgyalások, de azt hozzátette, hogy Petrjak a jövő nyárig érvényes szerződése ellenére kész a klubváltásra.

Annyira kész a váltásra, hogy a Sahtar hétfőn be is jelentette a honlapján a visszatérését, és a Mol Fehérvár FC is elbúcsúzott a szélsőtől.

„A Sahtar Doneckben folytatja pályafutását Ivan Petrjak! Az ötszörös ukrán válogatott szélsőt éppen a Sahtartól vásároltuk meg 2019 nyarán, most bő három év után visszatér a 13-szoros bajnokcsapathoz. Ivan Vidi-mezben 128 tétmérkőzésen 28 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki. Köszönjük a klubért végzett munkáját és további pályafutásához sok sikert kívánunk!” – írja a molfehervarfc.hu.

Petrjak Zubkovhoz hasonlóan először kölcsönbe került a Sahtartól a Ferencvároshoz, de a kölcsönszerződés lejártával az ő játékjogát már nem a Fradi, hanem a Fehérvár vásárolta meg végleg az ukrán klubtól, 2019-ben. Petrjak az előző idényben 31 tétmeccsen nyolc gólt és három gólpasszt jegyzett Fehérváron, az új évadban pedig hat meccsen egy-egy gólt és gólpasszt ért el (mindkettőt a Petrocub elleni hazai Ekl-mérkőzésen), de legutóbb az 1. FC Köln elleni Ekl-selejtezőn már nem szerepelt a mérkőzésre nevezett keretben.

A Sahtar hivatalos tájékoztatójából az is kiderül, hogy Petrjak négy évre írt alá az ukrán klubhoz.

A Transfermarkt szerint Petrjakot három éve 1.2 millió euróért szerződtette a Vidi, arról nincs hír, hogy most mennyit fizet érte a Sahtar, a piaci értékét 1.6 millió euróra becsülik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Claudiu Bumba (román, Kisvárda – szabadon igazolható),
Nikola Szerafimov (északmacedón, Zalaegerszegi TE FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kasper Larsen (dán, Odense Boldklub – Dánia),Peter Pokorny (szlovák, Real Sociedad B – Spanyolország)
Kölcsönből visszatérnek: Lyes Houri(francia, Universitatea Craiova – Románia),Kojnok Zsolt (Budaörs), Emil Rockov (szerb, FK Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Újpest FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bese Barnabás (szabadon igazolható), Csoboth Kevin (szegedi kölcsön után Újpest FC),Elek Ákos (visszavonult),Géresi Krisztián (Vasas FC), Halmai Ádám (zalaegerszegi kölcsön után Soroksár), Kovács István (ETO FC Győr), Nikolics Nemanja (Pendikspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Adrián Rus (román, Pisa – Olaszország),Szendrei Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Zsóri Dániel (zalaegerszegi kölcsön után MTK Budapest), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar – Ukrajna)
Kölcsönbe távozók: Gundel-Takács Bence
(Budafok, legutóbb NK Jarun Zagreb – Horvátország), Kovácsik Ádám (ETO FC),Szabó Levente (Kecskeméti TE), Zeke Márió (gyirmóti kölcsön után Kecskeméti TE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Lamin Jallow (gambiai, Vicenza – Olaszország),Peter Zulj (osztrák, Istanbul Basaksehir – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Armin Hodzic (bosnyák, lejárt a szerződése)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik