Az Újpest hamarabb játszana a DVTK-val (Fotó: Tumbász Hédi)

Az NB I 32. fordulójának mérkőzéseit a május 1-jei hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) rendezik, de a forduló meccseinek időpontjait még nem határozta meg az MLSZ versenybizottsága. A május 3-án kupadöntőt játszó Újpest FC viszont már kérvényezte, hogy a DVTK elleni bajnokiját április 29-én, csütörtökön játszhassa le, s ebbe a diósgyőriek is beleegyeztek – ehhez ugyanakkor még a versenybizottságnak is hozzá kell járulnia.

A kéréssel kapcsolatban megszólalt a DVTK sportigazgatója, Benczés Miklós:

„Ősszel nem volt lehetőségünk beleegyezni az Újpest halasztási kérelmébe, hiszen korábban a Ferencváros és a Balassagyarmat halasztási kérelmét már elfogadtuk, így a versenynaptár túlságosan sűrű lett. Ezúttal azonban nem olyan szoros a program, így nem volt kérdés, hogy a fair play szellemét szem előtt tartva mi is támogatni fogjuk az újpestiek beadványát. Egy döntő mindig, minden körülmények között igazi ünnep, ezért a DVTK nevében ezúton is gratulálok a fináléba kerüléshez és sok sikert kívánok mind a két csapatnak a Mol Magyar Kupa döntőjében!” – idézi Benczést a dvtk.eu.

Az Újpest FC információja szerint a kupadöntős ellenfele, a Mol Fehérvár is ugyanezzel a kéréssel fordult az MLSZ-hez az MTK Budapest ellen bajnokijával kapcsolatban. A meccs átszervezését „az MTK is kivitelezhetőnek ítélte meg”.