NB I: a budafoki Póseré a legtöbb védés – 100 fölött jár

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.15. 11:23
A Budafok NB I-es labdarúgócsapatának kapusa, Póser Dániel múlt héten négy védéssel járult hozzá a Honvéd 3–2-es legyőzéséhez. Ezzel, az élvonalban elsőként elérte a száz védést ebben a bajnoki idényben, amivel toronymagasan vezeti a bajnokság vonatkozó statisztikáját.

Az InStat statisztikái szerint a budafoki Póser Dániel immár 102 védést mutatott be az NB I-ben ebben az idényben, ami a legtöbb ebben az évadban, ugyanis a második helyen álló, kispesti Tomás Tujvel 75-nél tart.

„Őszintén szólva ez engem is meglepett – reagált a számokra az őt képviselő Center Sport Facebook-oldalának Póser, aki az őszi szezonban a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján a 3. helyen végzett a kapusok rangsorában. – Az idény előtt nagyon vártam, hogy végre debütálhassak az élvonalban, és természetesen az volt a célom, minél jobb teljesítménnyel tudjam segíteni a csapatomat. Viszont nem szoktam a statisztikákat bújni, ezért engem is meglepett, hogy enyém a legtöbb védés az NB I-ben. Ezekkel a számokkal talán még többet is sikerült kihoznom magamból, mint amire előzetesen számítottam. Ez egy remek visszaigazolás, és motiváció a jövőre nézve, szeretném ezt a szintet hosszabb távon is megtartani.”

A Budafok kapusa, aki eddig csapata mindegyik bajnoki meccsét végigjátszotta ebben az idényben, arról is beszélt, miért kellett ilyen sokáig várnia az élvonalbeli bemutatkozásra.

„Amikor hatévesen elkezdtem futballozni, természetesen az volt a célom, hogy minél hamarabb az első osztályban tudjak játszani. Habár Debrecenben indult a pályafutásom, az NB I-hez a legközelebb talán a 2014–2015-ös idényben álltam, amikor feljutottunk az NB II-ből a Békéscsabával, de a következő idényt már az NB II-es Vasasnál kezdtem meg. Utólag az a váltás rossz döntésnek bizonyult, megtört vele a pályafutásom, ha maradok Békéscsabán, talán előbb is be tudok mutatkozni az élvonalban. Amikor 2018-ban Budafokra kerültem, már nem gondoltam, hogy eljuthatok még az első osztályig. Hogy mégis minek köszönhetem ezt? Az alázatos munkának, hogy az NB II-ben mindig a tőlem telhető legjobbra törekedetem és mindig nagy lelkesedéssel tettem a dolgom, de sokat segített a családom, a párom, nagy lökést jelentett például az is, hogy megszülettek az ikreink.”

Pósernek a nyáron lejár a szerződése Budafokon, de szeretne hosszabb távon is az NB I-ben maradni.

„Nem gondolkodom a jövőmön, mindig a következő feladatokra koncentrálok. Budafokon nagyon jó közösséget alkotunk, olyan vagyunk, mint egy kis család és mindenki azért dolgozik meccsről meccsre, hogy sikerüljön kiharcolni a bennmaradást, de mindig csak a következő találkozóra készülünk. Természetesen az a fő cél, hogy hosszú távon is az NB I-ben tudjak védeni. Csak rajtam múlik, hogy milyen teljesítményt tudok nyújtani, az igazi kihívás a folytatásban is az lesz, hogy kapott gól nélkül lehozzam a meccseket. Szeretném megmutatni azoknak, akik korábban nem hittek bennem, hogy igenis megállom a helyemet az NB I-ben is. A történetem mások számára is jó példa lehet, az embernek nem szabad feladnia a céljait, ha sokat dolgozik értük, akkor annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik