Első labdaérintésre öngól - így ikszelt a PAFC a Péccsel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 18:56
null
Lencse (jobbra) büntetőből szerzett vezetést a Pécs ellen (Fotó: Veres Viktor)
A labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia a Pécsi MFC csapatát fogadta. A hazaiak már a 6. percben vezetést szereztek Lencse László tizenegyesével, ám a 37. percben Márkvárt Dávid egyenlített. Bár a második félidő elején a hazaiaknak volt egy kapufájuk is, a 62. percben Kővári Róbert találatával a vendégek jutottak előnyhöz. A 87. percben aztán a másodpercekkel korábban beállt Andrej Causic fejelt saját kapujába, így végül döntetlennel zárult a mérkőzés.


Mivel mindkét csapat vereséggel kezdte a bajnokságot, a második fordulóban mindkettő javítani szeretett volna. A pécsiek kezdték aktívabban a meccset, s Pölöskey Péter lövése után Lubos Hajdúchnak már a 2. percben védenie kellett. De aztán a hazaiak szereztek vezetést a 6. perben, miután Gőcze Gergő kapus a tizenhatoson belül elhúzta Lencse László lábát, s a büntetőt a sértett váltotta gólra. (1–0).

Ezt követően megint Lencse előtt adódott lehetőség – Gőcze ezúttal bravúrral védett –, ám aztán megint a pécsiek vették át az irányítást. Előbb Heffler Norbert lövését kellett Hajdúchnak védenie, majd Nagy József elől mentettek a védők az utolsó pillanatban. Aztán Pölöskey lőtt a kapu fölé, majd Nagy beívelését tolta a léc fölé Hajdúch.

A 37. percben aztán egy furcsa góllal összejött az egyenlítés is: Márkvárt Dávid emelte előre a labdát, jobbal, 32 méterről. A leálló felcsúti védelem mellett Szatmári lépett ki, s tört a labda felé, de végül nem tudta elérni azt, amely tovább pattant a kapu felé. Hajdúch kapus így viszont nem mozdult rá a bal alsóba pattogó labdára (1–1).

Bár a második félidő elején Lencse lövése után Gőcze mentett a kapufa segítségével, ezután megint a pécsiek percei következtek: Heffler bombája még elkerülte a kaput, aztán Szatmári Lóránd és Mohl Dávid lövésénél már Hajdúchnak kellett védenie.

A 62. percben már ő is tehetetlen volt: Kővári Róbert kapott remek kiugratást a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd kissé éles szögből, jobbal, 8 méterről Hajdúch fölött a léc alá bombázott (1–2).

A hazaiak nem tudtak újítani, s már úgy tűnt, hogy marad a pécsi siker, amikor a 87. percben egy szögletet megelőzően beállt a vendégekhez Andrej Causic, aki másodpercekkel később a beívelt sarokrúgás után a saját kapujába fejelte a labdát. Öngól! (2–2). Így végül döntetlennel zárult a találkozó, s a csapatok legfeljebb annak örülhetnek, hogy most már van pontjuk. Egy-egy.

MESTERMÉRLEG (DUNA TV)

„A meccs előtt nem lettem volna elégedett a döntetlennel, s az első félidőben is nyerhető volt a találkozó, mert sok helyzetünk akadt – mondta Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – Ennek ellenére mi futottunk az eredmény után, s ezért elégedettnek kell lennem a döntetlennel. Két fiatal játékossal hoztuk döntetlenre a meccset. Elszomorít, hogy egygólos előnyünk birtokában visszavettünk a tempóból. Nem akkor kell hajtani, amikor az ellenfél vezet.”

„Nem vagyok elégedett a döntetlennel, de a mérkőzés összképének néhány részletével már igen – kezdte értékelését Véber György, a Pécs vezetőedzője. – Mélyről indultunk az első forduló sokkja után, s ma is elég korán hátrányba kerültünk, de utána elég jó hatvan percet produkált a csapatom. Nagyon okosan, taktikusan játottunk, és megfordítottuk az eredményt. Nagyon sajnálom, hogy nem győztesen hagytuk el a pályát, a jövőben nem szabad olyan utolsó tíz percet produkálni, mint most. Beszorultunk a saját kapunk elé, s a futball ismét megbüntetett minket. Pont a frissen becserélt játékosom, aki egyébként nagyon jól fejel, öngólt szerzett. Az eredményt sajnálom, mert a győzelem benne volt. Erőben, dinamikában és taktikailag is fejlődnünk kell, hogy egy ilyen előnyt megtartsunk, vagy tovább növeljünk. Inkább félig teli pohárról beszélhetünk, mert idegenből elhoztuk az első pontunkat. Jövő héten már egyértelműen csak a győzelem a cél.”



LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PÉCSI MFC 2–2 (Lencse 6. – 11-esből, Causic – öngól, 87., ill. Márkvárt 37., Kővári 62.)
Felcsút.
Vezette: Solymosi
ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
JEGYZŐKÖNYV
TABELLA


NB I, 2. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 1., péntek
19.00
Puskás Akadémia FC–Pécsi MFC 2–2
Solymosi Péter
20.30
MTK Budapest–Debreceni VSC 1–0
Iványi Zoltán
Augusztus 2., szombat
16.30
Videoton FC–Dunaújváros PASE (Tv: M1)
Bognár Tamás
18.30
Nyíregyháza Spartacus–MVM-Paksi FC (Tv: Sport1)
Szabó Zsolt
20.30
Kecskeméti TE–Szombathelyi Haladás
Farkas Ádám
Augusztus 3., vasárnap
16.30
Lombard Pápa–Ferencváros (Tv: M1)
Fábián Mihály
18.30
Győri ETO FC–Budapest Honvéd (Tv: Sport2)
Németh Ádám
20.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: Sport2)
Vad II István
AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 2 2 5–0 +5 6
2. Videoton FC 1 1 3–0 +3 3
Budapest Honvéd 1 1 3–0 +3 3
4. Ferencvárosi TC 1 1 3–1 +2 3
5. MVM Paks 1 1 2–0 +2 3
6. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
7. Újpest FC 1 1 1–0 +1 3
8. Nyíregyháza Spartacus FC 1 1 1–1 0 1
9. Puskás Akadémia FC 2 1 1 3–4 –1 1
10. DVSC-Teva 2 1 1 1–2 –1 1
11. Pécsi MFC 2 1 1 2–6 –4 1
12. Szombathelyi Haladás 1 1 0–1 –1 0
13. Kecskeméti TE 1 1 1–3 –2 0
14. Győri ETO FC 1 1 0–2 –2 0
15. Lombard Pápa FC 1 1 0–3 –3 0
Dunaújváros PASE 1 1 0–3 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik