Muhamed Besic ragyogóan játszott az Újpest ellen; Dénes Adrián U19-es Olasz Szuperkupa-győztes

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.02.06. 23:13
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

A kistelepülések nagypályás csapatai az ezredforduló óta folyamatosan fogynak, a vidéki futballélet kihívásaira adott válaszként a Magyar Labdarúgó-szövetség két éve elindította a Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programját (KALAP) – megnéztük, miként működik a kezdeményezés a fő tesztterepen, az aprófalvas baranyai vidéken. Címlapsztorinkban munkatársaink riportját olvashatják a siklósi járáshoz tartozó, vegyes gyökerű Alsószentmártonból, amelynek csapata a Siklósnagyfalu tanodával vívott éppen rangadót. Nagypálya bizonyosan létezett valamikor a faluvégen, de annak helyén mostanság rekortán borítású kispálya áll. Ma mégsem ott zajlik a foci, hanem a tanoda mögött kialakított kis hátsó füvesen.
A kistelepülések nagypályás csapatai az ezredforduló óta folyamatosan fogynak, a vidéki futballélet kihívásaira adott válaszként a Magyar Labdarúgó-szövetség két éve elindította a Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Programját (KALAP)
– megnéztük, miként működik a kezdeményezés a fő tesztterepen, az aprófalvas baranyai vidéken. Címlapsztorinkban munkatársaink riportját olvashatják a siklósi járáshoz tartozó, vegyes gyökerű Alsószentmártonból, amelynek csapata a Siklósnagyfalu tanodával vívott éppen rangadót. Nagypálya bizonyosan létezett valamikor a faluvégen, de annak helyén mostanság rekortán borítású kispálya áll. Ma mégsem ott zajlik a foci, hanem a tanoda mögött kialakított kis hátsó füvesen.

A Ferencváros–Újpest NB I-es bajnoki rangadó legjobbjának megválasztottuk, noha nem szerzett gólt és nem adott gólpasszt. A 7-es osztályzatot kapó Muhamed Besic ettől függetlenül ragyogóan futballozott, első perctől az utolsóig harcolt, látható volt, kitűnő erőben és formában van. A 30 esztendős játékos jelenlegi játéka alapján a Fradi számára akár új igazolással is felér. A védelem előtt futballozva az Union Berlinhez távozó Aissa Laidouni helyét veheti át, igazi vezéregyénisége lehet a zöld-fehéreknek. A középpályás lapunknak elmondta, jót tesz a lelkének az utóbbi időben nyújtott teljesítménye.

Olasz Szuperkupa-győztes lett az U19-esek mezőnyében Dénes Adrián a Fiorentina korosztályos együttesével, amely az Internazionalét múlta felül. Az Orosházán született, 18 éves támadó 2021 nyarán a kispesti Magyar Futball Akadémiáról került a firenzei klubhoz, amely valamivel kevesebb mint 200 ezer eurót fizetett a játékjogáért. A korosztályos válogatott jobbszélső – aki fejlődése érdekében a Cesenánál tölti kölcsönben a tavaszi szezont – útja azonban meglehetősen rögös volt Olaszországig, nem ajándékba kapta élete nagy lehetőségét. Erről is mesél a Junior mellékletünkben olvasható cikkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik