MTK: korábbi MU-játékost igazolt a klub – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.05.25. 14:18
null
James Weir az MTK első nyári igazolása (Fotó: mtkbudapest.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest szerződtette a szlovák Fortuna Ligában szereplő FK Pohronie játékosát, James Weirt – jelentette be a fővárosi klub a hivatalos oldalán.

A 25 éves középpályás a Manchester Unitednél kezdte profi pályafutását, mindent figyelembe véve nyolc évet töltött a „vörös ördögöknél”. A felnőtteknél Louis van Gaal irányítása során 2016 februárjában mutatkozott be csereként az Arsenal ellen 3–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen (a 95. percben állt be Ander Herrera helyett – a szerk.), s bár ezután még hétszer leülhetett a kispadra, ez maradt az egyetlen meccse a klub színeiben. Később játszott a Hull Citynél, a Wigannél és a Boltonnál, majd 2020 márciusában aláírt a szlovák élvonalban szereplő FK Pohroniéhez.

Weir a mögöttünk hagyott idényben 31 bajnokin hatszor volt eredményes, emellett a kupában is volt egy gólja. Az MTK oldalának jellemzése szerint sokoldalú védekező középpályás – aki támadóbb szerepkörben is bevethető –, hiszen betalált pontrúgásból, átlövésből és fejjel is, valamint a kapu előtti lecsorgó labdák során is jól feltalálja magát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: James Weir (angol, FK Pohronie – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bese Balázs (Budafoki MTE)?, Bidzilya Anton (ukrajnai, Kaposvár)?, Kapronczai Gergely (Szentlőrinc)?,Kovács Máté(Kazincbarcika)?, Nagy Barnabás (Szentlőrinc)?, Szerencsi Miklós (Dorogi FC)?,Törőcsik Péter (Szentlőrinc)?,Zuigeber Ákos (Dorogi FC)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Oláh Bálint (Budafok), Szabó Máté (Budafok)
Távozók: Kanta József (visszavonult), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Varga Roland (al-Ittihad – Egyesült Arab Emírségek)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik