MTK: Az Újpest mindig erős ellenfél... – Ikenne-King

Vágólapra másolva!
2020.10.29. 11:49
null
Ikenne-King hat év után szerzett újra gólt (Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság)
A hétközi Magyar Kupa-fordulóban az MTK 7–1-re legyőzte a Tolna megyei I. osztályban szereplő Bátaszéket, s jutott a legjobb 32 csapat közé. A nagy különbségű győzelemből két góllal vette ki a részét a kék-fehérek védőként és középpályásként is bevethető nigériai légiósa, George Patrick Ikenne-King, aki a találkozó másnapján töltötte be 29. életévét, s első góljait szerezte a kék-fehérek színeiben.

Noha George Patrick Ikenne-King immár nyolc éve szerepel hazánkban, a Honvédban és az MTK-ban ez idő alatt összesen több mint kétszáz mérkőzésen lépett pályára, gólt csak az Ligakupában, s az NB III-ban szerzett – egyet-egyet mindkét sorozatban, a legutóbbit a kispestiek második csapatában 2014 augusztusában.

Ehhez képest a Bátaszék ellen rögtön duplázott, a szerdai Magyar Kupa-meccsen alig nyolc perc alatt talált be kétszer, az MTK és egyben a mérkőzés utolsó két gólját szerezve. A találkozót követőena kék-fehérek hivatalos honlapján videós interjúban magyarul nyilatkozva értékelte a mérkőzést a meccs másnapján a 29. életévét betöltő Ikenne-King.

„Minden meccs nehéz, a Magyar Kupában általában az első gólig az. Két-három gól után az ellenfél elfárad, akkor már könnyű. Jó kis meccs volt ez mai, boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk. Azért is nagyon boldog vagyok, mert sok év után újra sikerült gólt szereznem, és remélem, tudom folytatni az MTK-ban a góllövést” – fogalmazott a légiós, aki kitért a hétvégén következő, Újpest elleni bajnokira is.

„Az Újpest mindig erős ellenfél, nagyon keményen kell játszani ellenük. Meglátjuk, hogy az edzőnk milyen taktikát talál majd ki ellenük, lesz még addig három edzésünk, hogy készüljünk ellenük, és nagyon remélem, hogy győzni tudunk majd” – mondta Ikenne-King.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ
BÁTASZÉK SE (Tolna I.)
MTK BUDAPEST 1–7 (1–3)
Bátaszék, 800
néző. Vezette:Kubicsek (Gyűrűsi, Bizderi)
Gólszerző: Lencse (0–1) a 21., Lencse (0–2) a 26., Prosser (0–3) a 36., Tóth T. (1–3) a 44., Lencse (1–4) a 62., Nagy Zs. (1–5) a 70., Ikenne-King (1–6) a 75., Ikenne-King (1–7) a 83. percben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik