Mol Vidi: a főszponzor szerint kinőtték a magyar bajnokságot

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 16:44
null
Hernádi Zsolt szerint regionális liga kellene (Fotó: Digi Sport)
Regionális nemzetközi bajnokságot szeretne a Mol Vidinek a főszponzor. Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója úgy látja, a magyar szurkolók is jobban járnának egy olyan ligával, ahol a Ferencváros és a Vidi a Slovannal és a Dinamo Zagrebbel küzdene. Mindezt szponzorként is szívesen támogatnák.

Önálló közép-európai labdarúgóliga mellett érvelt Hernádi Zsolt a DIGI Sport reggeli műsorában. A Mol vezérigazgatója elárulta, a magyar olajipari cég szívesen beszállna szponzorként egy ilyen regionális bajnokságba. A Reggeli Startban példaként említette a cseh-szlovák kupát, amely két külön ország közös versenysorozata (a két kupagyőztes mérkőzik meg minden évben a Szuperkupáért – a szerk.).

Gondoljunk bele, évente kétszer sor kerülne egy Fradi–Slovanra vagy egy Mol Vidi–Zágráb mérkőzésre, mennyivel érdekesebb volna ez a magyar szurkolók számára”.

A Mol első embere annak kapcsán beszélt erről, hogy szerinte a Vidi számára a kiscsapatok elleni meccsek nem jelentenek kihívást. Ezért kellene „egy három-négy országra kiterjedő nemzetközi bajnokság”.

„Ha megnézzük az előző szezont, meg az azelőttit, a Videotonnak nem a Ferencváros, az Újpest vagy a Honvéd elleni mérkőzések jelentették a gondot, hanem a kiscsapatok. Az, amikor az ellenfél nem tud elég kihívást jelenteni neki."

Hernádi Zsolt elárulta, hogy a FIFA alelnökének, Csányi Sándornak a fülébe folyamatosan sugdossa ezt az ötletét. Szavaiból az derült ki, hogy egy magyar, szlovák, szlovén, horvát, osztrák ligáról lehetne szó 12 együttes részvételével.

A beszélgetés során szóba került Danko Lazovics távozásának ügye is.

Pontosan nem tudom, hogy mi történt és hogy Lazovics miért ilyen furcsán fejezte be a karrierjét, szerintem egy szörnyen rossz időpontban. Ez dráma volt, és dráma volt az utána következő meccs is, hiszen a játékosok mindig őt keresték a pályán” – jelentette ki Hernádi Zsolt, aki mint üzletember úgy látja, „ebben az emberben volt valami bizonytalanság, és ha ilyet lát egy klubvezető, akkor azt azonnal tisztázni kell”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik